43600 țigări urmau să ajungă ilegal în UE

Polițiștii de frontieră și inspectorii vamali din punctul de trecere Costești au depistat în spații special amenajate ale unui autovehicul 43.600 țigarete. Deși șoferul susținea inițial că nu are nimic de declarat și chiar a amenințat echipa mixtă de control că în caz că aceștia vor deteriora mijlocului de transport urmează să-l repare, reprezentanții autorităților de frontieră au decis efectuarea unui control minuțios al microbuzului.

Cazul a fost înregistrat la 7 octombrie a.c., pe sensul de ieșire din țară prin punctul de trecere Costești. Pentru efectuarea formalităților specifice traversării frontierei de stat s-a prezentat un tânăr de 24 de ani, la volanul unui mijloc de transport de model Mercedes Sprinter, înmatriculat în Bulgaria. Șoferul cu dubla cetățenie, a Republicii Moldova și a României, în timpul controlului de rutină nu a dat careva declarații vizavi de bunurile transportate.

În tavanul automobilului au fost depistate 2180 pachete de țigări marca Marlboro, cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Întreaga cantitate de țigări a fost confiscată, iar valoarea mărfii urmează a fi stabilită de specialiștii în domeniu.

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.