Connect with us

Externe

11 imigranţi descoperiți într-o remorcă, a cărei ușă fusese lipită cu superglue. Poliţia a chemat pompierii

Publicat

pe

Zece refugiați irakieni, printre care și trei copii cu vârste sub 15 ani, și un refugiat afgan au fost descoperiți în Marea Britanie, în remorca unui autocamion, a cărei ușă fusese închisă cu lacăte, iar lacătele fuseseră lipite cu superglue.

Imigranții au supraviețuit ca prin minune, datorită faptului că s-au hrănit cu ciocolata belgiană transportată de autocamion, relatează The Telegraph.

Refugiații capturați în remorcă au fost descoperiți de autorități, după ce strigătele lor după ajutor și bătăile disperate în ușă au fost auzite de oamenii dintr-o cafenea în apropierea căreia fusese oprită camioneta.

Poliția a ajuns de urgență la fața locului, însă ofițerii s-au văzut nevoiți să cheme echipajele de pompieri, deoarece lacătele remorcii erau lipite cu superglue.

Autorităţile au declarat că cei 11 refugiaţi au avut noroc, pentru că remorca era de fapt o unitate frigorifică, dar secțiunea în care se aflau şi unde era transportată ciocolata era reglată pentru o temperatură normală.

După ce au fost eliberați din remorcă, refugiații au fost evaluați de către o echipă de medici, iar acum au fost reținuți de autoritățile britanice pentru că au pătruns ilegal pe teritoriul Regatului Unit.

People are let out the back of a lorry on the A303 after fire crews cut open the door. This is the moment firefighters cut free 11 ‘illegal immigrants’ who were SUPERGLUED into the back of a lorry by traffickers. See SWNS story SWMIGRANT; The ten Iraqis – including six children – and one Afghan national were discovered when the lorry pulled into a lay-by and people in a nearby cafe heard “shouting”. Police arrived but were forced to call the fire service for help to open the lorry from Europe because the locks had been glued shut, onlookers said. The cafe owner at the lay-by on the A303 near Warminster, Wilts., said the migrants had been eating “very expensive Belgian chocolate” being transported in the lorry. They were medically assessed and were held by the police for allegedly illegally entering the UK on Saturday afternoon, police said.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Externe

O echipă de specialiști va căuta în Dunăre rămăsițele a mii de evrei asasinați în 1944

Publicat

pe

De către

O echipă de specialişti israelieni va căuta în sectorul ungar al Dunării rămăşiţe ale victimelor Holocaustului, cu permisiunea şi asistenţa Ungariei, astfel ca acestea să poată fi îngropate conform tradiţiilor evreieşti, a afirmat la Budapesta un oficial israelian, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit Yad Vashem, memorialul oficial israelian al Holocaustului, circa 565.000 de evrei din Ungaria au murit în Holocaust, majoritatea fiind deportaţi în lagărul de exterminare de la Auschwitz, în perioada mai – iulie 1944.

În octombrie 1944, când în Ungaria s-a instalat la putere formaţiunea pro-nazistă Crucea cu Săgeţi, mii de evrei din Budapesta au fost asasinaţi pe malurile Dunării, a consemnat Yad Vashem.

Aryeh Deri, ministrul de interne al Israelului, a precizat că omologul său ungar Sandor Pinter i-a acceptat cererea de a furniza echipamente speciale experţilor în medicină legală ai Zaka, organizaţie de voluntari israeliană, care l-au însoţit în vizita în Ungaria.

Citește mai departe

Externe

O familie, obligată să stea pe jos în avion. Ce explicație a dat compania aeriană

Publicat

pe

De către

Trei membri ai unei familii de britanici au fost obligați să stea pe jos într-un avion care-i ducea din Menorca în Birmingham, după ce locurile pe care le-au cumpărat nu existau în aeronavă, scrie Daily Mail.

Familia Taylor se întorceau din Menorca, Spania, spre Birmingham, după o vacanță de câteva zile și și-au achiziționat locuri pentru a sta unul lângă altul. Le-au fost alocate locurile 41 D, E și F, dar când au urcat în avion au constatat că în dreptul locurilor era spațiu gol.

Soluția propusă de compania aeriană a fost ca, pentru decolare și aterizare, fiica lor, în vârstă de 10 ani, să stea pe singurul loc liber din avion , iar ea și soțul său, urmau să se așeze pe două scaune rabatabile.

Dar în timp ce avionul era în aer și însoțitorii de zbor trebuiau să aibă acces la alimente pentru alți pasageri, cei doi urmau să stea pe jos. După ce Paula și Ian au fost forțați să stea pe podea iar fiica lor li s-a alăturat, deoarece nu dorea să stea cu străini.

Compania aeriană TUI, cei cu care zbura familia Taylor, le-a oferi 30 de lire sterline drept compensație și le-a returnat integral banii pe bilete – 1.300 de lire sterline.

Sursa: Libertatea.ro

Citește mai departe

Externe

Cum a reușit un bărbat să lase o țară întreagă fără internet

Publicat

pe

De către

Un hacker englez a reușit să lase o țară întreagă fără internet, în urma unui atac orchestrat de la distanță, cu mii de dispozitive pe care le controla. Inițial, hackerul a vrut să compromită o singură companie, dar lucrurile au scăpat de sub control, iar internetul a picat în totalitate în Liberia, timp de mai multe zile.

Britanicul fusese angajat de o persoană dintr-o companie rivală pentru a compromite concurența, dar în final, nimeni din țara africană nu a mai putut să acceseze internetul, relatează BBC News citată de Libertatea.ro.

Hackerul a fost plătit cu 10.000 de dolari pe lună de un angajat al companiei rivale de telecomunicații, Cellcom, să lanseze atacuri care ar fi determinat întreruperi ale serviciilor Lonestar și implict, migrarea clienților către concurență. Hackerul a fost prins în 2017, când se întorcea dintr-o vacanță și condamnat la 32 de luni de arest.

Amploarea atacului a fost însă atât de mare, încât a paralizat accesul la internet al întregii țări vizate. Informaticianul amator, care a spus că a dobândit singur toate cunoștințele necesare, a creat un virus pe care l-a numit ‘Mirai #14.

Cu ajutorul acestuia a obținut controlul unui număr impresionant de camere de supraveghere aflate în funcțiune în China, exploatând o breșă de securitate.

Atacul pe care l-a folosit se numește DDOS- Distributed Denial of Service și este destul de comun în lumea cyber – criminalilor. Este însă pentru prima dată când a fost folosit la o scară atât de vastă astfel încât să lase o țară întreagă fără internet.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

Știință14 ore în urmă

Pe Lună a răsărit prima plantă

Semințele de bumbac au răsărit într-un container ermetic, care se află în modulul Chang’e-4, trimis pe Lună de China. Noutatea...

Economie14 ore în urmă

Au început lucrările de construcție a conductei Ungheni-Chișinău

Compania românească „Transgaz” a început lucrările de construcție a conductei de transport gaze naturale Ungheni-Chișinău. Administratorii „Vestmoldtransgaz” au semnat la...

Alegeri15 ore în urmă

Circumscripția nr. 49 / Portretele candidaților

La 26 decembrie 2018, a început desemnarea și înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Partidele și...

Economie15 ore în urmă

Nouă candidați la două fotolii de director ANRE. Un deputat și șeful Curții de Conturi, printre pretendenți

9 persoane au fost admise la proba de interviu în cadrul concursului de selectare a candidaților la două funcții de...

Social16 ore în urmă

Secţia reanimare şi terapie intensivă din cadrul spitalului „V. Ignatenco”, inaugurată după reparație capitală

Secţia reanimare şi terapie intensivă din cadrul SCMC „V.Ignatenco” a fost inaugurată astăzi după reparaţie capitală. Cheltuielile pentru renovare, în...

Alegeri16 ore în urmă

Circumscripția 34, Anenii Noi / Portretele candidaților

La 26 decembrie 2018, a început desemnarea și înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Partidele și...

Justiție18 ore în urmă

„Dosarul Tomograf 1”: Șeful secției imagistică și tomografie de la Centrul Republican de Diagnostic, trimis în judecată

Procurorii anticorupție au finalizat urmărirea penală și au expediat instanței de judecată cauza penală pe două capete de acuzare –...

Advertisement

Electorala 2019

Alegeri19 ore în urmă

Circumscripția 33, Chișinău / Portretele candidaților

La 26 decembrie 2018, a început desemnarea și înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Partidele și...

Alegeri21 de ore în urmă

Circumscripția 1, Briceni / Portretele candidaților

La 26 decembrie 2018, a început desemnarea și înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Partidele și...

Alegeri22 de ore în urmă

Blocul electoral ACUM: Solicităm CEC să asigure dreptul de vot a 500 mii de cetățeni cu pașapoarte expirate

Blocul electoral ACUM solicită Comisiei Electorale Centrale să adopte de urgență o hotărâre prin care să asigure dreptul de vot...

Alegeri24 de ore în urmă

Alegerile parlamentare 2019/ Portretele candidaților

La 26 decembrie 2018, a început desemnarea și înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Partidele și...

Alegeri2 zile în urmă

Maia Sandu și Andrei Năstase, înregistrați de CEC

Co-președinta blocului electoral ACUM Maia Sandu a fost înregistrată astăzi în calitate de candidat la funcția de deputat pentru circumscripția...

Alegeri2 zile în urmă

Liderul unionist Vlad Bilețchi va candida la alegerile parlamentare pe listele Partidului Liberal

Președintele Asociației Unirea-ODIP, Vlad Bilețchi, va candida la alegerile parlamentare din 24 februarie pe listele Partidului Liberal. Anunțul a fost...

Alegeri2 zile în urmă

PSRM: Solicităm constituirea în circumscripțiile din Europa de Vest și Europa de Est câte o sută de secții de votare

Partidul Socialiștilor a solicitat astăzi într-o conferință de presă constituirea mai multor secții de votare peste hotarele țării, astfel ca...

Advertisement

Opinii

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com