Connect with us

Justiție

Vicedirectoarea unei firme, condamnată. Promitea angajarea la muncă în Portugalia, dar nu s-a ţinut de cuvânt

Publicat

pe

Vicedirectoarea unei întreprinderi imobiliare a fost condamnată la 9 ani şi 6 luni închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii de conducere în cadrul societăţilor comerciale timp de 5 ani.

Verdictul a fost dictat după ce Procuratura Anticorupţie a demonstrat vinovăţia acesteia de falsificarea probelor, samavolnicie şi escrocherii, comise în proporţii deosebit de mari.

astfel, potrivit procurorilor, în perioada lunilor octombrie – decembrie 1999, activând în calitate de vicedirector al unei întreprinderi individuale imobiliare, inculpata a însuşit, prin înşelăciune şi abuz de încredere, de la 12 persoane mijloace băneşti în proporţii deosebit de mari.

Inculpata a însuşit banii victimelor sub pretextul perfectării vizelor pentru plecare şi angajarea acestora la muncă în Portugalia, chiar dacă nu avea posibilitate reală de a realiza acest lucru.

De asemenea, procurorii au mai demonstrat că, la începutul anului 2004, inculpata, care activa deja în calitate de director al unei organizaţii obşteşti, sub pretextul închirierii spaţiului locativ contra sumei de 350 lei lunar, a trecut cu traiul la o persoana în etate.

În continuare, în vederea dobîndirii dreptului la spaţiu locativ şi privatizare, după decesul posesorului acestui apartament pe numele său, a întreprins măsuri în vederea privatizării apartamentului pentru înstrăinarea ulterioara a acestuia, inclusiv prin prezentarea probelor false într-un proces civil.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Justiție

Un judecăto al Curții de Apel Chișinău a refuzat să judece dosarul lui Ilan Shor

Publicat

pe

De către

Judecătorul Curții de Apel Chișinău, Xenofon Ulianovschi, tatăl ministrului de Externe, a refuzat să facă parte din completul magistraților care va judeca dosarul Șor. Solicitat de hotnews.md, Ulianovschi a declarat că sistemul aleatoriu de distribuire a dosarelor i-a alocat dosarul lui Ilan Șor, la Curtea de Apel. Acesta s-a abținut însă și a depus o cerere pentru a renunța la examinarea lui.

De asemenea, magistratul a declarat că motivul deciziei îl va anunța zilele următoare. Dosarul primarului de Orhei, Ilan Shor, a ajuns la Curtea de Apel, unde va fi luată o decizie finală în cazul fostului președinte al consiliului de administrație al Băncii de Economii, în 16 februarie urmând să aibă loc prima ședință de judecată.

În data de 21 iunie 2017, primarul orașului Orhei, Ilan Șor a fost condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare. Primarul de Orhei este învinuit că, în 2014, ar fi obţinut prin înşelăciune peste 5 miliarde de lei de la Banca de Economii, pe care i-a spălat prin intermediul a zeci de companii off-shore.

Citește mai departe

Justiție

Directorul unui gimnaziu-internat și un om de afaceri, trimiși în judecată pentru trafic de copii

Publicat

pe

De către

Directorul unui gimnaziu-internat din Chişinău şi complicele acestuia, un om de afaceri din capitală, au fost trimiși în judecată pentru trafic de copii.

Procurorii, de comun cu colaboratorii CCTP, au stabilit că directorul gimnaziului a transmis omului de afaceri, copilul plasat în instituţia de învăţământ, pentru exploatare sexuală necomercială.

Ca urmare, cu acordul directorului, copilul, care provine dintr-o familie social-vulnerabilă, în perioada lunilor mai-septembrie ale anului 2017, a locuit într-un apartament din mun. Chişinău închiriat de către sponsorul, unde a fost exploatat sexual de către acesta.

În luna septembrie 2017, în urma intervenţiei procurorilor şi ofiţerilor, copilul a fost salvat şi plasat în custodia organelor publice abilitate, acestuia fiind acordată asistenţa socială şi psihologică necesară.

În prezent inculpaţii se află în stare de arest.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi ei riscă pedeapsa de la 15 până la 20 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani, ori detenţie pe viață.

La moment, în baza mai multor plângeri, sunt în desfăşurare investigaţii privind pretinsele acţiuni de  tortură, tratamente inumane şi degradante, comise în privinţa elevilor din cadrul aceluiaşi Gimnaziul-Internat din mun. Chişinău.

Citește mai departe

Diverse

Un bărbat a fost a fost condamnat la 21 ani închisoare pentru exploatare sexuală a două fetițe

Publicat

pe

De către

Judecătoria Anenii Noi, sediul Central, a pronunţat sentinţa prin care un bărbat de 49 ani a fost condamnat la 21 ani închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Inculpatului i s-a incriminat că, în perioada de timp septembrie 2014 până la 14 august 2016, a recrutat, transportat și adăpostit două surori minore din satul Mereni, r. Anenii Noi, cu vârsta de 10 și, respectiv, 13 ani, provenite dintr-o familie social-vulnerabilă.

Cele două fetițe au fost exploatate sexual, totodată, bărbatul determinându-le să se filmeze în timpul activităţilor sexuale.

Cauza a fost investigată de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

Deoarece acuzatorii de stat au solicitat pedeapsa cu detențiune pe viață, consideră pedeapsa aplicată prea blândă, respectiv sentinţa va fi atactă cu apel la Curtea de Apel Chişinău.

Citește mai departe
Advertisement Enter ad code here

Ultimele Știri

Social3 ore în urmă

Petițiile mamelor care acuza probleme la naștere, din cauza sistemului medical, analizate de CNA

Cele 98 de petiții transmise de un grup de mame care au semnalat condiții inadecvate ale sistemului medical din Moldova...

Externe3 ore în urmă

Rusia a rămas fără reprezentant permanent la NATO

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a eliberat pe Aleksandr Gruşko din postul de reprezentant permanent al Rusiei la NATO, un decret...

Externe3 ore în urmă

Trei români au golit de peşte un lac din Italia. Au pescuit peste 3 tone și jumătate de pește

Braconierii români au făcut măcel pe un lac din Italia. Trei bărbați de origine română au fost reținuți după ce...

Economie5 ore în urmă

Ministrul Economiei Chiril Gaburici a avut o discuție telefonică cu omologul său ucrainean Stepan Kubiv

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut astăzi o discuție telefonică cu prim-viceprim-ministrul, ministrul Dezvoltării Economice și Comerțului din...

Social5 ore în urmă

Apă-Canal Chișinău a semnat un contract cu o companie franceză. Vor fi reabilitate 55 km de rețele de apeduct

Apă-Canal Chișinău  a semnat un pachet de reabilitare a rețelelor de apeduct, care prevede modernizarea a circa 55 km de...

Politică6 ore în urmă

Traian Băsescu a contestat decizia Judecătoriei Chișinău

Fostul președinte Traian Băsescu a contestat astăzi decizia Judecătoriei Chișinău prin care i s-a respins cererea privind anularea decretului lui...

Diaspora7 ore în urmă

A fost creat Consiliul Național al Diasporei din Canada

Asociațiile obștești ale diasporei Republicii Moldova au decis crearea Consiliului Național al Diasporei din Canada (CNDC). Decizia de constituire a...

Advertisement

Opinii