Connect with us

Social

Un trotuar din orașul Ialoveni, distrus de o maşină de mare tonaj la doar câteva luni de când acesta a fost reparat// FOTO

Publicat

pe

Un trotuar din orașul Ialoveni a fost distrus de o maşină de mare tonaj la doar cinci luni de când acesta a fost reparat. Primăria Ialoveni a anunțat pe pagina sa de Facebook că este vorba despre un șofer indiferent care nu s-a înscris în cotitură și a mers pe trotuar.

“Au trecut doar 5 luni de la finisarea lucrărilor de construcția a trotuarului și străzii, s-au cheltuit mijloace financiare considerabile pentru ca cetățenii să aibă un drum bun. Câtă nesimțire trebuie să ai ca să distrugi bunul obștesc de care se folosesc zinic cetățenii, acuma ei sunt nevoiți să meargă pe stradă ocolind trotuarul deteriorat”, se arată în mesajul postat.

Primăria Ialoveni a precizat că persoana care a comis acest barbarism va fi trasă la răspundere conform prevederilor legislației în vigoare.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Social

Doi soţi din Bălţi l-au denunţat la CNA pe bărbatul care le-a promis să-i ajute să obțină permise de conducere

Publicat

pe

De către

Doi soţi din Bălţi au apelat la un bărbat ca să-i ajute să obţină permise de conducere. Pentru că nu le-a rezolvat problema, l-au denunţat la CNA

Astfel, bărbatul ar fi susţinut că are influenţă asupra unor angajaţi ai  Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto din municipiul Bălți şi că îi poate determina să le dea calificativul „admis” la probe. Pentru soluţionarea problemei, bărbatul ar fi pretins şi primit 760 de euro.

Potrivit denunţătorilor, problema nu a mai fost rezolvată pe motiv că persoana de încredere ar fi invocat că suma este prea mică pentru a mitui membrii comisiei. Acesta a cerut suplimentar 250 de euro pentru a-şi onora promisiunea până la capăt.

În după-amiza zilei de ieri, ofiţerii DGT Nord a CNA şi procurorii anticorupţie l-au reţinut pe suspect în momentul primirii celor 250 de euro. Acum el se află în izolator şi este reţinut pentru 72 de ore.

Pe fapta menţionată, a fost iniţiată o cauză penală în temeiul art. 326 cod penal – traficul de influenţă. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la 7 ani de închisoare.

Urmărirea penală se desfăşoară sub conducerea Serviciului nord al Procuraturii anticorupţie.

Citește mai departe

Social

Un șofer vitezoman a ajuns cu mașina într-o casă din Cimișlia// FOTO

Publicat

pe

De către

Un tânăr de 19 ani, locuitor al satului Horești, raionul Ialoveni, aflat la volanul unui Renault, a ajuns cu mașina într-o casă din Cimișlia. Aceasta după ce a încercat să scape de agenții de patrulare, care l-au oprit pentru că se deplasa cu viteză excesivă.

Tânărul a fost observat de radarul Inspectoratului Național de Patrulare deplasându-se cu 77 km/h pe strada Cetatea Albă din Cimișlia.

Imediat, inspectorii de patrulare l-au somat să stopeze, însă acesta a ignorat cerințele polițiștilor. Din cauza vitezei, șoferul a pierdut controlul volanului, astfel mașina a ajuns într-o casă.

Șoferul a fost transportat la spital. Întrebat de ce a refuzat să oprească, acesta a spus că nu deține permis de conducere.

Astfel, pe lângă pagubele pe care trebuie să le plătească, tânărul mai riscă o amendă.

Depășirea limitei de viteză pe sectorul de drum se sancționează cu amendă de până la 900 de lei, cu aplicarea a 4 puncte de penalizare.

Citește mai departe

Social

O moldoveancă de 18 ani sechestrată într-un apartament din Turcia și obligată să se prostitueze

Publicat

pe

De către

Un membru al unui grup criminal organizat va fi trimis în judecată pentru trafic de ființe umane. Acesta a identificat, prin intermediul unei reţele de socializare. o tânără, în vârstă de 18 ani, care a fost obligată să presteze servicii sexuale contra plată în Turcia.

După ce a aflat despre situaţia economică grea în care se află tânăra, făptuitorul i-ar fi propus tinerei angajarea la un post de muncă în calitate de dansatoare într-un club de noapte pe teritoriul Turciei.

În continuare, atribuțiile activității infracționale au fost preluate de alți membri ai grupului. Ei au suportat cheltuielile legate de perfectarea de urgență a pașaportului și procurarea biletelor de avion spre ţara de destinaţie.

Ajungând în orașul Istanbul, Turcia, victima a fost întâlnită de către alți membri ai grupului criminal organizat, care au transportat-o într-un apartament din orașul Marmaris, Turcia.

Tânăra a fost privată de dreptul de a se deplasa liber, fiind supusă exploatării sexuale pentru restituirea unei pretinse datorii legate de cheltuielile de transport.

Acesteia i s-a permis să revină în Republica Moldova doar după ce a aflat despre decesul mamei sale.

Pentru fapta comisă făptuitorul riscă până la 20 de ani de pedeapsă cu închisoarea.

Cauza penală în privinţa celorlalţi membri ai grupului criminal organizat a fost expediată anterior în instanţa de judecată, aflându-se în proces de examinare.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele Știri

Cultură13 ore în urmă

Premieră pentru Moldova! Un liceu a primit statutul de „Școală Internațională Cambridge”.

Prima școală din Moldova a obținut statutul de „Școală Internațională Cambridge” Școala Internațională Heritage a devenit prima școală din Moldova...

Diverse13 ore în urmă

O conferință internațională în domeniul securității va avea loc la Chișinău în martie

O conferință internațională din domeniul securității va fi organizată la Chișinău, în data de 2 martie, sub auspiciile șefilor legislativelor...

Politică14 ore în urmă

Klaus Iohannis subliniază că parcursul european reprezintă singura cale viabilă pentru viitorul Republicii Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit miercuri pe viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană al Republicii Moldova, Iurie Leancă, ocazie cu care şeful...

Diverse15 ore în urmă

Ultimă oră! Camera Reprezentanților din SUA ar putea vota un document în susținerea Moldovei

Congresul Statelor Unite ale Americii ar putea vota un document de susținere a țării noastre. Site-ul instituției a publicat proiectul...

Justiție15 ore în urmă

Cinci candidați la funcția de membru în Colegiul disciplinar al judecătorilor

Ministerul Justiției a examinat toate dosarele depuse pentru funcția de membru în Colegiul disciplinar al judecătorilor, din partea societății civile....

Politică15 ore în urmă

La Chișinău va avea loc Conferința interparlamentară la nivel înalt pe probleme de securitate

Oficiali și experți la nivel înalt vor participa la prima Conferință interparlamentară în probleme de securitate „Georgia, Republica Moldova și...

Diverse16 ore în urmă

Directorul ANRE: Tarifele pentru gazele naturale pot fi ieftinitecu 15-20%

Directorul general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică confirmă că tarifele pentru gazele naturale pot fi micșorate cu 15-20%....

Advertisement

Opinii