Connect with us

Justiție

Un şofer s-a izbit cu microbuzul de un un indicator, iar altul – a lovit un pieton. Ambii şoferi, condamnaţi

Publicat

pe

Doi conducători auto au fost condamnaţi la închisoare pentru comiterea a doua accidente rutiere, soldate cu vătămarea gravă a integrităţii corporale a trei persoane.

Primul caz a avut loc în decembrie 2016, când şoferul unui maxi-taxi de pe ruta Copceac – Chişinău, aflându-se în satul Troiţa Nouă, raionul Anenii Noi, a pierdut controlul asupra volanului şi a derapat, tamponându-se într-un indicator rutier. În consecinţă, doi pasageri au primit leziuni corporale grave.

Într-un alt caz, procurorii au demonstrat, că pe 12 decembrie 2016, în apropierea satului Todireşti din acelaşi raion, conducătorul unui automobil de model „Rover” a tamponat un pieton care traversa regulamentar pe o zebră. În rezultatul impactului victima a suferit multiple traumatisme, fiind internată în spital.

Ambii şoferi au fost condamnaţi la câte 3 ani de închisoare, cu executare şi privaţi de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de 4 ani, cu recuperarea daunelor morale părţilor vătămate în sumă de 100.000 lei.

Sentinţele sunt cu drept de atac.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Justiție

Două persoane au venit acasă la unul din martori şi i-au solicitat să-l ajute pe secretarul Consiliului Bubuieci

Publicat

pe

De către

Procurorii anticorupţie, de comun cu ofiţerii CNA, au reţinut ieri o persoană şi sunt în căutarea alteia, care sunt bănuite că ar fi determinat doi martori pe dosarul învinuirii secretarului consiliului Bubuieci, să depună declaraţii mincinoase în favoarea ultimului.

Potrivit procurorilor, pe 12 decembrie curent, bănuiţii au venit la domiciliul unuia dintre martori şi i-au solicitat să-l ajute pe secretar de a se eschiva de la răspundere penală.

În continuare, deplasându-se la domiciliul secretarului, unde se mai afla un martor, sub convingerea şi dictarea a mai multor persoane aceştia au scris recipise, precum că au primit bani în sumă de 100 mii lei de la secretar pentru loturi de teren din comuna Bubuieci.

Astfel, s-a constatat că scopul întocmirii recipisei, precum şi determinarea ulterioară a martorilor să depună declaraţii false, au fost efectuate pentru absolvirea de răspundere penală a învinuitului.

Temei pentru pornirea urmăririi penale au fost materialele acumulate de Inspectoratul de Poliţie Străşeni privind răpirea unei persoane cât şi depoziţiile unui martor care a fost determinat să-şi schimbe declaraţiile.

Amintim că, secretarul Consiliului ar fi identificat patru loturi, care aparţineau Primăriei şi care urmau a fi repartizate unor localnici. Urmărind scopul înstrăinării acestora, secretarul, împreună cu alţi complici, ar fi căutat persoane din alte localităţi ale ţării, numele şi prenumele cărora corespundea cu datele de identificare ale adevăraţilor solicitanţi de terenuri, incluşi în lista pentru obţinerea loturilor pentru construcţie.

După ce au intrat în posesia loturilor, beneficiarii ar fi făcut procuri generale pe numele secretarului Consiliului, iar ulterior acesta le-ar fi vândut unor terţi. Suma cadastrală a bunurilor menţionate este de peste 700 mii de lei.

Ieri, 13 decembrie, persoana bănuită a fost reţinută pe un termen de 72 de ore, iar în privinţa celeilalte persoane se întreprind acţiuni în vederea identificării locului aflării.

Tot ieri, în baza ordonanţei procurorului, deoarece existau circumstanţe ce nu suferă amânare şi pentru a evita distrugerea probelor, au fost efectuate percheziţii la domiciliile persoanelor bănuite.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de comiterea acţiunilor ilegale sus menţionate, bănuiţii riscă pedepse de până la 3 ani închisoare.

Citește mai departe

Justiție

Condamnat la 12 ani! Un bărbat din Ungheni şi-a bătut fiul de 11 ani, iar după două zile minorul a decedat

Publicat

pe

De către

Un bărbatdin raionul Ungheni a fost condamnat la 12 ani de închisoare, după ce în vara acestui an şi-a bătut până la moarte feciorul minor, şi-a primit pedeapsa.

Potrivit Procuraturii din Ungheni, pe 12 august curent, inculpatul, fiind în stare de ebrietate alcoolică, i-a aplicat fiului său de 11 ani, multiple lovituri în regiunea abdomenului, pe motiv că minorul nu ar fi avut grijă de viţel.

Bărbatul a lăsat băiatul să zacă la pat, fără a chema medicii, iar după două zile minorul a decedat, în urma leziunilor grave cauzate.

De notat că, inculpatul, în vârstă de 36 de ani, mai era cercetat penal şi de conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică avansată.

Pentru comiterea acţiunilor sale ilegale, inculpatul a fost condamnat la o pedeapsă definitivă de 12 ani şi 3 luni închisoare cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de 3 ani.

Sentinţa este cu drept de atac.

Citește mai departe

Justiție

Veaceslav Platon, condamnat la încă 12 ani de închisoare

Publicat

pe

De către

Veaceslav Platon, condamnat anterior la 18 de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani, a mai primit 12 ani de privațiune de libertate. De această dată, controversatul om de afaceri s-ar face vinovat de tentativă de escrocherie în proporţii deosebit de mari şi corupere a mascaţilor de la Detaşamentul cu Destinaţie Specială „Pantera”. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Chișinău marți, 12 decembrie, anunţă Anticoruptie.md.

Sentinţa a fost dictată în lipsa omului de afaceri şi a avocaţilor pe care i-a angajat, aceştia fiind înlăturaţi din proces.

Astfel, omul de afaceri a fost condamnat pentru faptul că, pe 22 decembrie 2016, aflându-se în biroul de aşteptare din incinta Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani, a avut discuţii cu doi gardieni din cadrul Detaşamentului cu Destinaţie Specială „Pantera” al Departamentului Instituţiilor Penitenciare care asigurau paza şi escortarea acestuia în instanţele de judecată.

În cadrul discuţiilor, Veaceslav Platon le-ar fi promis gardienilor apartamente în capitală, automobile şi câte 5.000 de euro pe lună pentru a-i permite acţiuni interzise în cadrul întâlnirilor cu avocaţii, inclusiv prin facilitarea accesului la un telefon mobil. Anterior, apărătorii săi au declarat că dialogul cu mascații nu a fost decât o glumă.

Anticoruptie.md precizează că în aprilie 2017, omul de afaceri a fost condamnat pentru escrocherie şi spălare de bani la 18 ani de închisoare.Ulterior, Procuratura Anticorupţie a anunţat că a expediat în judecată un nou dosar în care Veaceslav Platon este învinuit de tentativă de escrocherie în proporţii deosebit de mari, săvârşită de un grup criminal organizat.

Potrivit materialelor cauzei penale la care se face trimitere în comunicatul de presă al Procuraturii Generale, s-a constatat că în 2016 businessmanul, fiind gestionarul cu pachetul majoritar de acţiuni a trei companii de asigurare, deţinute prin intermediul unor persoane interpuse, a organizat sustragerea banilor deţinuţi pe conturile companiilor.

Citește mai departe

Ultimele Știri

Social7 ore în urmă

Au fost decernate premiile “Jurnaliștii anului 2017”

Astăzi, 14 decembrie, Centrul pentru Jurnalism Independent a desfășurat cea de-a 23-a ediția a Galei de decernare a premiilor “Jurnaliștii...

Politică8 ore în urmă

Igor Dodon refuză să declare 16 decembrie Zi de doliu național

Președintele Igor Dodon refuză să declare ziua de sâmbătă, 16 decembrie, Zi de doliu național în memoria Regelui Mihai al...

Social9 ore în urmă

Șmecherie, depistată la frontieră. Ce ascundea în maşină un bărbat din Tiraspol care venea de peste hotare

Un permis de conducere, perfectat ilegal cu 50 de euro în regiunea transnistreană, a fost depistat și reținut de polițiștii...

Social10 ore în urmă

Contingentul KFOR-7 a revenit acasă

Cel de-al şaptelea contingent al Armatei Naţionale, detaşat în Misiunea KFOR, la 2 iunie 2017, a revenit în Republica Moldova....

Politică10 ore în urmă

Sesiunea de toamnă a Parlamentului se va încheia la 22 decembrie

Sesiunea de toamnă a Parlamentului se va încheia pe data de 22 decembrie 2017. Decizia a fost luată în cadrul...

Politică11 ore în urmă

Andrian Candu va face un demers către președintele Dodon să declare 16 decembrie – Zi de doliu național în R.Moldova

Președintele Parlamentului Andrian Candu a anunțat că va face un demers către președintele Igor Dodon pentru a declara 16 decembrie...

Social13 ore în urmă

Un nou elicopter SMURD va efectua operațiuni de salvare pentru Republica Moldova// FOTO

Un nou elicopter SMURD va efectua în scurt timp operațiuni de salvare pentru Republica Moldova. Aparatul de zbor a fost...

Advertisement

Opinii