Societatea Romana de Asigurare a Calitatii a fost acreditata la Chisinau

Agentii economici din Moldova vor avea posibilitatea de a demonstra conformitatea produselor autohtone cu cerintele standardelor nationale si internationale prin certificarea sistemelor de management al calitatii de catre Societatea Romana pentru Asigurarea Calitatii.

Ministrul Economiei si Comertului, Valeriu Lazar, care a participat, luni, la ceremonia de inmanare a certificatului de acreditare primului organism de evaluare a conformitati din strainatate – Societatii Romane de Asigurare a Calitatii (SRAC), a mentionat ca pentru agentii economici autohtoni acesta este un eveniment foarte important, deoarece certificatele SRAC sunt recunoscute nu numai in Romania, dar si in intreaga lume. “Prin obtinerea certificatului SRAC, agentii economici din Moldova vor avea posibilitatea sa reduca costurile de recunoastere a produselor pe pietele externe, sa minimilizeze riscurile, sa evite multiplele evaluari, sa reduca cheltuielile generale si sa sporeasca increderea clientilor”, a spus Lazar.

Acreditarea a fost efectuata de catre Centrul de Acreditare in Domeniul Evaluarii Conformitatii Produselor (CAECP), care este Organismul National de Acreditare din Republica Moldova.

SRAC face parte din Reteaua Internationala a Organismelor de Certificare IQNet (The International Sertification Networc), care este lider pe piata internationala de certificare.

La eveniment au fost prezenti Ambasadorul Romaniei la Chisinau, Filip Teodorescu, presedintele SRAC, Dan Stoichitoiu, directorul general al Institutului National de Standartizare si Metrologie al RM, Alexandru Tarlajanu, precum si numerosi agenti economici.

Legea cu privire la Evaluarea Conformitatii Produselor a fost adoptata in anul 2003. Din iunie anul curent, Organismul National de Acreditare al Republicii Moldova a fost acceptat in calitate de membru colaborator al organizatiei internationala Cooperarea Europeana de Acreditare. // Reporter.MD

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.