Mondialele de kaiac-canoe printre junioare: R.Moldova a cucerit medalia de bronz — Moldova.org
Connect with us

Sport

Mondialele de kaiac-canoe printre junioare: R.Moldova a cucerit medalia de bronz

Publicat

pe

Duetul Maria Olărașu și Daniela Cociu din Republica Moldova și-a adjudecat medalia de bronz la proba de canoe dublu, pe distanța de 200 metri, la Mondialele de kaiac-canoe printre junioare, care s-a desfășurat la Plovdiv (Bulgaria).

Ele au încheiat cursa cu rezultatul 46.250, fiind devansate de perechea franceză Laura Ruiz – Flore Caupain (46.115) și cea germană Lina-Marie Bielicke – Annette Wehrmann (46.150).

La 500 metri, Maria Olărașu și Daniela Cociu au ratat podiumul, clasându-se pe locul 4.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe

Sport

Radu Albot – campion al Germaniei in componenta clubului „Grün – Weiss Mannheim”

Publicat

pe

De către

Cel mai bun jucător de tenis moldovean, Radu Albot, a câștigat campionatul pe echipe al Germaniei în componența clubului de tenis „Grün-Weiss Mannheim”. Conform rezultatelor din acest sezon, clubul din orașul Mannheim a ocupat primul loc în clasamentul Primei Bundesligi de Tenis, astfel cucerind pentru a șaptea oară titlul de campion al Germaniei.

Prima Bundesligă de Tenis este cea mai prestigioasă competiție pe echipe din Germania și se desfășoară din anul 1972. Sezonul cuprinde începutul lunii iulie și până la mijlocul lunii august și include 9 zile competiționale, pe parcursul cărora echipele joacă în baza sistemului olimpic. Fiecare întâlnire a echipelor constă din 6 meciuri (4 la proba de simplu și 2 la proba de dublu).

În actualul sezon, Radu Albot a reprezentat CT „Grün-Weiss Mannheim” în 5 meciuri la simplu și 2 meciuri la dublu, ieșind învingător în toate confruntările.

Radu Albot evoluează pentru clubul „Grün-Weiss Mannheim” deja al treilea an la rând. În afară de sportivul moldovean, pentru culorile verde-alb mai evoluează și alți jucători de tenis cunoscuți: finalistul Roland Garros din acest an, Dominic Thiem (Austria), Damir Dzumhur (Bosnia și Herțegovina), Marc Lopez (Spania) și alții.

Citește mai departe

Sport

Luptătoarea Anastasia Nichita din R. Moldova a obţinut aurul la Campionatul European de juniori

Publicat

pe

De către

Luptătoarea Anastasia Nichita din R. Moldova a obţinut aurul la Campionatul European de juniori. De această dată, sportiva antrenată de Tudor Cîrlan a triumfat la Roma.

În finală, Anastasia Nichita a dispus cu 12-2 de ucraineanca Tetiana Rizhko.

În drumul spre finală, ea a obținut alte 3 victorii clare în categoria 59 kg: 10-0 cu turcoaica Hatice Ece Tekin, 10-0 cu italianca Morena De Vita și 8-1 cu rusoaica Alina Kazymova.

Sportiva este studentă la Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport. În anul 2018 a devenit vicecampioană europeană Under-23.

Citește mai departe

Sport

Alexandra Emilianov din R.Moldova a cucerit aurul la Mondialele de atletism U-20

Publicat

pe

De către

Alexandra Emilianov a cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale de atletism rezervate juniorilor I, sub 20 de ani, care se desfăşoară la Tampere, în Finlanda.

Emilianov a înregistrat cel mai bun rezultat 57.89 metri, fiind urmată de finlandeza Helena Leveelahti (56.80) și cubaneza Silinda Oneisi Morales (55.37).

Sportiva noastră a participat la proba aruncarea discului, având statut de favorită în finala competiției.

Alexandra Emilianov se antrenează sub îndrumarea lui Vadim Hranovschi și în prezent studiază la Kansas University din Statele Unite.

Anterior, Alexandra Emilianov a devenit la Istanbul dublă campioană balcanică, rezervată sportivilor până la 20 de ani.

Citește mai departe