Connect with us

Economie

Este poziționarea online un indicator real al succesului companiei?

Publicat

pe

Era digitală a suplinit planurile de dezvoltare strategică ale companiilor cu un paragraf nou: crearea unei identități online a companiei. Acest fapt a fost determinat de viteza cu care au evoluat și continuă să evolueze tehnologiile, mai ales cele informaționale și de comunicare (TIC), ustensile extrem de importante în dezvoltarea oricărei afaceri. Pentru condițiile pieței actuale, o pagină web proprie este aproape o obligație, în contextul în care și consumatorii de servicii sau produse aleg să identifice și să comande diferite bunuri sau servicii folosind spațiul virtual.

Dacă în condițiile relațiilor de piață tradiționale conta cel mai mult amplasamentul fizic al magazinului, al atelierului, al editurii etc., astăzi acest interes de amplasare trece tot mai mult în spațiul virtual, nemaivorbind de magazinele sau afacerile exclusiv online, unele dintre care nici nu dețin un sediu fizic, în înțelesul clasic al acestui termen. Astfel, revoluționarea întregului sistem tehnologic a determinat deținătorii de afaceri să elaboreze întregi strategii de poziționare, iar pentru o evoluție ascendentă online a brandului se investesc resurse deloc modeste.

De ce online? 

Nu doar tehnologia informațională s-a modificat atât de mult în ultimii ani, ci și întregul domeniu al vieții economice și sociale. Digitalizarea a cuprins atât spațiul privat cât și cel public, iar dezvoltarea pieței de bunuri și servicii depinde tot mai mult de internet. Însăși conceptul de marketing are astăzi o conotație nouă, devenind o știință indispensabilă de utilajul IT. Suntem contemporanii unei etape în care promovarea și succesul se află obligatoriu în câmpul lexical al termenului „online”. Mai mult decât atât, tendința antreprenoriatului modern constă în poziționarea cât mai solidă a afacerii în spațiul virtual, acest fapt dând naștere unei adevărate competiții între companiile concurente.

Lupta pentru aflarea în topul căutărilor online a determinat apariția și dezvoltarea unor servicii specializate în promovare, optimizare și creștere a poziționării pe internet. Companiile care conștientizează importanța prezenței sale online nu pot admite erori în administrarea propriei pagini web, greșeli SEO sau lipsa actualizărilor necesare, deoarece prin acest fapt ar risca reale lovituri de imagine în cel mai avantajos, dar și pretențios spațiu: internetul. Vizitatorii paginii web deținute de o companie oarecare sunt potențialii clienți ai acestei companii, prin urmare numărul și eficiența acestor vizite (accesări) sporește șansa de mărire a profitului companiei. Această regulă este cunoscută destul de bine de către actualii antreprenori. Ezitările în legătură cu promovarea online pot pune probleme serioase de concurență oricărei companii.

Accederea în topul celor mai vizitate firme nu garantează succesul pe termen lung, ci doar menținerea și dezvoltarea continuă a acestui status-quo, cu alte cuvinte doar poziționarea pe termen lung în spațiul online poate asigura reușitele unei afaceri (care dispune de o identitate virtuală). Ceea ce trebuie de reținut este că la moment, vizibilitatea este un factor definitoriu al profitului, iar diferența o face anume modul în care companiile sau afacerile individuale aleg să dobândească vizibilitate.

Citește mai departe
Advertisement

Diverse

Interes german pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Mărculești

Publicat

pe

De către

Posibilitățile de dezvoltare a Aeroportului Internațional Mărculești, cu implicarea concernelor internaționale, au fost discutate astăzi, în cadrul întrevederii premierului Pavel Filip cu Dieter Posch, membru al Consiliului de Administrare al Aeroportului Frankfurt, ex-ministru pentru afaceri economice, transport și dezvoltare regională din Hessen, Republica Federală Germania.

Oficialii au remarcat că potențialul Aeroportului Internațional Mărculești va putea fi valorificat prin implementarea unui sistem de management profesionist. În acest sens, partea germană sa arătat dispusă să ofere experiența necesară pentru reformarea aeroportului și dezvoltarea serviciilor de transport aerian cargo și de pasageri la cel mai înalt nivel.

Drept urmare, aeroportul va deveni un centru de afaceri capabil să asigure conexiunea dintre CSI și UE, inclusiv datorită poziției geografice favorabile.

Prim-ministrul a accentuat că Guvernul este interesat de realizarea acestui proiect și va menține în continuare o comunicare directă cu potențialii investitori, în mod special pe subiecte ce țin de dezvoltarea infrastructurii de afaceri și sporirea capacității economice a țării.

În context, Pavel Filip s-a referit la eforturile întreprinse de Executiv pentru îmbunătățirea climatului investițional și simplificarea relației dintre mediul de afaceri și stat.

În altă ordine de idei, părțile  au menționat importanța colaborării în domeniul științific, pe segmentul transferului de cunoștințe și a schimbului de experiență dintre profesorii din Republica Moldova și Germania.

În special, a fost apreciat aportul părții germane la dotarea Colegiului de Inginerie din oraşul Străşeni, unde, după modelul de instruire duală, vor fi pregătite cadre calificate pentru companiile din țara noastră, preponderent în sectorul automotive.

Aeroportul Internațional Mărculești a fost fondat în anul 2004, în baza unității militare din Mărculești, are o suprafață de 265,2 hectare și dispune de o infrastructură complexă. În 2017 Aeroportul a fost transmis din subordinea Ministerului Apărării în cea a Ministerului Economiei.

Citește mai departe

Economie

Licitații neobișnuite pe achizitii.md. S-au solicitat servicii de scenografie, o masă de pomenire sau aer sintetic

Publicat

pe

De către

În mai puțin de două luni, suma economiilor obținute cu ajutorul platformei achizitii.md a fost dublată. Așadar, instituțiile publice și private, care au ales să desfășoare licitații în regim online pentru achiziționarea serviciilor și produselor de care au nevoie, au economisit, în total, două milioane de lei.

Acest lucru a devenit posibil datorită faptului că s-au înregistrat tot mai multe instituții pe site-ul achizitii.md.

Noii utilizatori ai platformei au început să-și anunțe online achizițiile de valoare mică, iar obiectele licitațiilor au devenit tot mai diverse. Așadar, dacă anterior instituțiile anunțau, în mare parte, despre achizițiile rechizitelor de birou, acum ei desfășoară licitații pentru mult mai multe servicii și mărfuri.

Printre cele mai noi obiecte ale achizițiilor sunt bilete avia, suveniruri, anvelope, servicii de sonorizare sau program de muzică simfonică.

Totodată, sunt și achiziții mai puțin obișnuite, cum ar fi servicii de scenografie, decor, flori și compoziții florale, masă de pomenire pentru participanții la lichidarea consecințelor catastrofei de la Cernobîl sau aer sintetic.

O mare diversitate a obiectelor achizițiilor permite tot mai multor agenți comerciali să participe în cadrul licitațiilor online, aceștia găsind anunțurile care corespund produselor sau serviciilor prestate de ei.

Acest lucru presupune și faptul că în cadrul unei achiziții vor fi mai multe oferte, iar instituțiile vor avea posibilitatea să aleagă dintre acestea.

Cu ajutorul platformei de organizare a licitațiilor achizitii.md, parte a sistemului MTender, instituțiile publice, printre care ministere, direcții ale primăriei și agenții, au avut economie și de peste 50% din valoarea estimativă a bunurilor sau serviciilor cumpărate.

Citește mai departe

Economie

Top managementul Victoriabank are un nou membru. Cine este acesta

Publicat

pe

De către

Top managementul Victoriabank are un nou membru, Sorin Șerban, vicepreşedinte – Chief Risk Officer în cadrul Comitetului de Direcție. Acesta a primit recent aprobarea Băncii Naționale a Moldovei pentru exercitarea funcției.

Sorin Șerban are peste 20 de ani experiență în sistemul bancar din România şi Canada, timp de 17 ani având funcții de management. A lucrat la Banca Comercială Română, OTP Bank România, Millennium Bank şi Citibank România, respectiv la ING Bank Canada şi are expertiză în domeniile: risk management, workout, creditare si vânzări.

Sorin Șerban are dublă specializare: a absolvit Facultatea de Electrotehnică  şi Facultatea de Drept, în Bucureşti. De asemenea, a obtinut in 2004 titlul de Chartered Financial Analyst la CFA Institute, Virginia.

Din Comitetul de Direcție al Victoriabank fac parte: Bogdan Pleşuvescu (Preşedinte), Vasile Donică (Chief Business Officer), Ludmila Vangheli (Chief Operations Officer), Elena Goncear (Chief Financial Officer) şi, de acum înainte, Sorin Șerban (Chief Risk Officer).

Citește mai departe