Este poziționarea online un indicator real al succesului companiei? — Moldova.org
Connect with us

Economie

Este poziționarea online un indicator real al succesului companiei?

Publicat

pe

Era digitală a suplinit planurile de dezvoltare strategică ale companiilor cu un paragraf nou: crearea unei identități online a companiei. Acest fapt a fost determinat de viteza cu care au evoluat și continuă să evolueze tehnologiile, mai ales cele informaționale și de comunicare (TIC), ustensile extrem de importante în dezvoltarea oricărei afaceri. Pentru condițiile pieței actuale, o pagină web proprie este aproape o obligație, în contextul în care și consumatorii de servicii sau produse aleg să identifice și să comande diferite bunuri sau servicii folosind spațiul virtual.

Dacă în condițiile relațiilor de piață tradiționale conta cel mai mult amplasamentul fizic al magazinului, al atelierului, al editurii etc., astăzi acest interes de amplasare trece tot mai mult în spațiul virtual, nemaivorbind de magazinele sau afacerile exclusiv online, unele dintre care nici nu dețin un sediu fizic, în înțelesul clasic al acestui termen. Astfel, revoluționarea întregului sistem tehnologic a determinat deținătorii de afaceri să elaboreze întregi strategii de poziționare, iar pentru o evoluție ascendentă online a brandului se investesc resurse deloc modeste.

De ce online? 

Nu doar tehnologia informațională s-a modificat atât de mult în ultimii ani, ci și întregul domeniu al vieții economice și sociale. Digitalizarea a cuprins atât spațiul privat cât și cel public, iar dezvoltarea pieței de bunuri și servicii depinde tot mai mult de internet. Însăși conceptul de marketing are astăzi o conotație nouă, devenind o știință indispensabilă de utilajul IT. Suntem contemporanii unei etape în care promovarea și succesul se află obligatoriu în câmpul lexical al termenului „online”. Mai mult decât atât, tendința antreprenoriatului modern constă în poziționarea cât mai solidă a afacerii în spațiul virtual, acest fapt dând naștere unei adevărate competiții între companiile concurente.

Lupta pentru aflarea în topul căutărilor online a determinat apariția și dezvoltarea unor servicii specializate în promovare, optimizare și creștere a poziționării pe internet. Companiile care conștientizează importanța prezenței sale online nu pot admite erori în administrarea propriei pagini web, greșeli SEO sau lipsa actualizărilor necesare, deoarece prin acest fapt ar risca reale lovituri de imagine în cel mai avantajos, dar și pretențios spațiu: internetul. Vizitatorii paginii web deținute de o companie oarecare sunt potențialii clienți ai acestei companii, prin urmare numărul și eficiența acestor vizite (accesări) sporește șansa de mărire a profitului companiei. Această regulă este cunoscută destul de bine de către actualii antreprenori. Ezitările în legătură cu promovarea online pot pune probleme serioase de concurență oricărei companii.

Accederea în topul celor mai vizitate firme nu garantează succesul pe termen lung, ci doar menținerea și dezvoltarea continuă a acestui status-quo, cu alte cuvinte doar poziționarea pe termen lung în spațiul online poate asigura reușitele unei afaceri (care dispune de o identitate virtuală). Ceea ce trebuie de reținut este că la moment, vizibilitatea este un factor definitoriu al profitului, iar diferența o face anume modul în care companiile sau afacerile individuale aleg să dobândească vizibilitate.

Citește mai departe

Economie

„Drumuri bune pentru Moldova”: Valoarea lucrărilor executate până în prezent este de 717 milioane lei

Publicat

pe

De către

Circa 500 km de drumuri au fost reparați până în prezent în cadrul proiectului „Drumuri bune pentru Moldova”, iar alți aproape 200 km sunt în lucru și vor fi finalizați zilele următoare, a menționat astăzi în cadrul unui briefing secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi. 

Potrivit lui, valoarea lucrărilor executate, până în prezent, este de 717 milioane de lei. Alte 234 de milioane de lei au fost alocate pentru finanțarea lucrărilor la șantierele de construcție, care acum sunt deschise. „În lucru mai sunt 234 de km sau 14,8% din totalul planificat”, a spus Anatol Usatîi.

Potrivit lui, de la începutul anului au fost reziliate 7 contracte de reabilitare a drumurilor din cauza lipsei ratei de progres, agenții economici fiind penalizați. Lucrările de reparație vor fi relicitate. Prima licitație s-a încheiat, iar la începutul lunii august a fost semnat contractul pentru reabilitarea a 85 de km din drumul național M3 Chișinău-Giurgiulești.

Îmi doresc continuitatea proiectului „Drumuri bune pentru Moldova”. Îmi doresc ca, în 4 ani, să avem în fiecare localitate 4-5 km de drumuri bune, care vor duce copiii la școli și grădinițe, bolnavii și bătrânii la instituții medicale și pe noi toți acasă”, a menționat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici în cadrul briefingului de presă.

Potrivit ministrului, circa 500 km de drumuri din localitățile țării au fost deja construite sau reparate, ceea ce constituie 39% din totalul de 1275 de km prevăzuți pentru reabilitare.

Am fost conștienți că este un proiect fără precedent, de mare interes public și toată țara va fi cu ochii pe fiecare km de drum reparat. De aceea, am pus accent anume pe calitate, am mers și am verificat personal fiecare tronson cu probleme. Acest proiect a fost și este un examen pentru toți – pentru echipa din Minister, Administrația de Stat a Drumurilor, antreprenori, precum și pentru administrațiile publice locale. Menționez că fiecare tronson este expertizat de laboratorul ASD și dat în exploatare doar după ce trece toate testările”, a punctat ministrul.

În cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”, lansat de Guvern, vor fi reabilitați 1275 km de drumuri în 1200 de localități. În acest scop au fost alocați 1,6 miliarde de lei.

Citește mai departe

Economie

Doi atașați economici vor promova interesele economice ale R.Moldova în Rusia și statele Uniunii Euroasiatice

Publicat

pe

De către

Autoritățile de la Chișinău au desemnat doi atașați economici, care vor promova interesele economice ale Republicii Moldova în Federația Rusă și statele Uniunii Euroasiatice. Aceștia vor activa în cadrul Biroului comercial-economic al misiunii diplomatice a Republicii Moldova în Federația Rusă.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a menționat la o ședință cu agenții economici că deschiderea de noi piețe pentru agenții economici atât pentru produse, cât și pentru servicii, este printre prioritățile Ministerului Economiei și Infrastructurii.

“Îmi doresc ca atașații economici să dea o mână de ajutor agenților economici autohtoni în stabilirea și menținerea contactelor cu investitorii existenți, dar și potențialii importatori. Scopul lor de bază constă în protejarea drepturilor agenților economici autohtoni și acordarea asistenței necesare pentru promovarea produselor, brandurilor și serviciilor moldovenești cu potențial de export pe piața din Federația Rusă, Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan. Îndemn antreprenorii să vină cu propuneri pentru depășirea barierelor pe care le întâlnesc în procesul de export”, a punctat Chiril Gaburici.

Tot în cadrul ședinței, ministrul Economiei și Infrastructurii a reiterat că Guvernul a aprobat modificările și completările la Regulamentul privind birourile comercial-economice în cadrul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale Republicii Moldova (BCE), pentru eficientizarea activității BCE în promovarea intereselor economice ale Republicii Moldova, contribuirea la dezvoltarea relațiilor comercial-economice prin atragerea investițiilor, promovarea schimburilor comerciale, în special a exporturilor produselor moldovenești, precum și implementarea tratatelor economice bilaterale și multilaterale în țara de reședință și în cele de acreditare prin cumul.

La rândul lor, reprezentanții mediului de afaceri au vorbit despre unele dificultăți pe care le întâmpină în procesul  de tranzitare a mărfurilor, printre care barierele birocratice, nerecunoașterea certificatelor, tarifele și  mecanismele regulatorii locale.

Antreprenorii au solicitat atașaților economici identificarea evenimentelor cu caracter economic (târguri, expoziții, foruri), organizate în Federația Rusă și în statele de acreditare prin cumul, care ar prezenta interes din punctul de vedere al promovării produselor moldovenești.

Citește mai departe

Economie

Guvernul: 481 km de drumuri – reparate în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”

Publicat

pe

De către

481 km de drumuri din localitățile țării au fost deja construite sau reparate în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”, ceea ce constituie 37,7% din totalul de 1275 de km prevăzuți pentru reabilitare. Valoarea lucrărilor executate până în prezent este de 692,5 milioane de lei, anunță un comunicat al Guvernului.

Alte 241 de milioane de lei au fost alocate pentru finanțarea lucrărilor la șantierele de construcție care acum sunt deschise. În lucru mai sunt 189,5 km sau 14,9% din totalul planificat.

În cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”, lansat de Guvern, vor fi reabilitați 1275 km de drumuri în 1200 de localități. În acest scop au fost alocați 1,6 miliarde de lei.

Informația actualizată despre lucrările de reabilitare a drumurilor naționale și locale, precum și harta online  „Drumuri bune pentru Moldova”, poate fi vizualizată pe siteul www.drumuribune.md.

Citește mai departe