O comisie nationala de experti in ecologie urmeaza sa asigure, incepind cu anul curent, editarea, o data la 10 ani, a „Cartii Rosii” a Republicii Moldova.

Reprezentantii Ministerului Ecologiei si Resurselor Naturale au comunicat, in cadrul unei conferinte de presa, ca, la inceputul lunii februarie a anului curent, a intrat in vigoare Legea cu privire la „Cartea Rosie”, care este primul act oficial de acest tip. Potrivit lor, documentul stabileste normele juridice in domeniu, inclusiv atributiile autoritatilor publice de toate nivelurile si a institutiilor stiintifice.

in urmatorii 5 ani, membrii comisiei vor examina situatia speciilor de animale si plante rare, a celor aflate pe cale de disparitie si vor elabora proiectul celei de a treia editii a „Cartii Rosii”. Totodata, ei urmeaza sa identifice speciile de plante si animale care au aparut pe teritoriul Republicii Moldova in ultimii ani, dupa o perioada indelungata de disparitie, si care de asemenea vor fi introduse in noua editie.

Prima editie a „Cartii Rosii” a aparut in 1976 si include aproximativ 50 specii de plante si animale rare, pe cale de disparitie. A doua editie a aparut in anul 2001 si include 270 specii de plante si animale. // Flux