Vladimir Voronin: Guvernul nu e o ridiche

Liderul Partidului Comuniştilor Vladimir Voronin declară că nu regretă faptul că a votat Guvernul Gaburici, deşi recunoaşte că „Executivul nu a fost format calitativ”. Mai mult, comunistul are cuvinte de încurajare pentru Executiv şi, în special, pentru premierul Chiril Gaburici.

„Nu regret, categoric nu regret că am votat. Guvernul trebuie susţinut. Am mers la acest pas conştient”, a declarat ieri seara preşedintele PCRM Vladimir Voronin la N4. Totodată, Vladimir Voronin recunoaşte că Guvernul nu a fost format calitativ, dar cere puţină indulgenţă pentru acesta şi pentru premier.

„Daţi să-i dăm o sută de zile Guvernului, ca şi în orice altă ţară civilizată, O venit omul acesta să lucreze. Doar nu e o ridiche. Şi ridichea se usucă dacă o scoţi şi o pui unde nu trebuie”, a menţionat comunistul.

În context, liderul comuniştilor a subliniat că Gaburici nu a avut nicio influență la formarea Guvernului, întrucât nu a venit cu echipa lui. „Lui i-au numit echipa, el încă nici nu-i știe. Nu știe care și ce capacități are și noi dintr-o dată Gaburici încolo, Gaburici dincolo. Cine poate să fie bun în așa condiții?”, s-a întrebat retoric liderul PCRM.

În plus, Voronin afirmă că informațiile precum că șeful Executivului ar avea diplome de studii false afectează activitatea acestuia. “Îl sustrag de la activitatea lui. El acum trebuie să lucreze 23 de ore și 30 de minute pentru postul de prim-ministru, dar îl distrag cu diferite prostii”, a spus el.

Totuşi, Vladimir Voronin a menţionat că Partidul Comuniştilor ar putea cere demisia a cinci miniştri din Guvernul Gaburici – a ministrului Educaţiei, Tineretului şi Sportului, Economiei, Apărării şi Mediului. Însă o decizie în acest sens va fi luată după împlinirea a o sută de zile de la învestirea Guvernului condus de Chiril Gaburici.

Cabinetul de Miniştri condus de Chiril Gaburici a fost votat pe 18 februarie cu votul a PLDM, PDM şi PCRM.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.