Connect with us

Politică

Vicepreședintele Platformei DA Stanislav Pavlovschi: Am decis să mă retrag din activitatea politică

Publicat

pe

PE SCURT

Vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr Stanislav Pavlovschi a anunțat astăzi că a decis să se retragă din activitatea politică. Potrivit lui, misiunea sa în sfera politicului a fost îndeplinită, după ce au fost realizate cele trei sarcini pe care și le-a pus în față – debarcarea pe calea prevăzută de Constituție a regimului uzurpator, promovarea tineretului în poziții cheie în stat și reformarea profundă a sistemului de drept din Republica Moldova.

„Acum toate trei obiective sunt realizate și eu, sincer și nesilit de mine, consider că misiunea mea în sfera politicului este îndeplinită”, a declarat Stanislav Pavlovschi.

PE LUNG

Pavlovschi a precizat că va continua să activeze ca jurist, ca avocat, ca specialist în domeniul protecției drepturilor omului și ca activist civic.

„Eu exprim sincerele mele mulțumiri camarazilor mei de Partid, și în primul rând domnului Președinte Andrei Năstase pentru susținere și răbdare. Puteți în continuare conta pe mine. Orice s-ar întâmpla și orice s-ar spune”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook.

Stanislav Pavlovschi este unul dintre fondatori al Partidului Politic Platforma DA. Înainte de aceasta a activat în calitate de Judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. A participat în mai multe proiecte ale Uniunii Europene privind reformarea sectorului justiției în Macedonia, Georgia, Azerbaijan. A fost numit ministru al Justiției, însă în scurt timp și-a dat demisia. Pavlovschi a declarat atunci că în perioada lucrului asupra Planului de Acțiuni în domeniul Justiției, a identificat mai multe incompatibilități de caracter personal, care, din păcate, potrivit Constituției Republicii Moldova fac imposibilă activitatea sa în calitate de membru al Guvernului.

loading...

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Politică

Deputata Arina Spătaru anunță că demisionează din funcțiile de conducere din Platforma DA

Publicat

pe

De către

PE SCURT

Deputata Platformei DA Arina Spătaru a anunțat astăzi că își dă demisia din biroul politic permanent al partidului pe motiv că vocea sa în perioada de iulie-septembrie anului „nu a fost auzită şi nu a avut nicio valoare”.

Mai mult, potrivit ei, în aceeași perioadă în formațiune au avut loc schimbări, care ar contraveni principiilor programate.

PE LUNG

Astfel, Arina Spătaru a menționat că conducerea partidului n-ar fi conturat clar organizațiilor locale teritoriale regulile în baza cărora urmează a fi identificați candidații comuni în cadrul Blocului „ACUM”. „În consecinţă, oamenii din teritoriu n-au înțeles care sunt instrumentele de selectare și criteriile de identificare a celui mai bun dintre cei mai buni”, a spus ea.

Deputata a mai spus că „președintele, la fel și secretarul general s-au depărtat de tot procesul negocierilor”. „Cel mai dureros este faptul că acești oameni, care au fost alături de PPPDA în perioade grele, ACUM sunt ignorați”, a menționat ea.

„Un partid trebuie să își promoveze membrii în funcții elective, oameni profesioniști, competenți, și nu în ultimul rând, devotați, cei care s-au implicat și până ACUM în diferite campanii electorale și chestiuni de partid, datorită cărora PPPDA are 8 deputați în Parlamentul RM. Doar așa putem aduce schimbarea spre bine a țării și în localități – scopul primordial al PPPDA”, a adăugat Arina Spătaru.

loading...

Citește mai departe

Politică

Platforma DA și PAS vor merge în bloc electoral la următoarele alegeri locale și cele parlamentare noi din 20 octombrie

Publicat

pe

De către

PE SCURT

Platforma Demnitate şi Adevăr și Partidul Acţiune şi Solidaritate vor merge în bloc la alegerile locale și cele parlamentare noi din 20 octombrie.

Anunțul a fost făcut de liderul formațiunii, Andrei Năstase, după ședința Consiliului Politic Național al PPDA.

PE LUNG

„Având ca principal deziderat continuarea tuturor activităților politice care au ca principal scop deoligarhizarea Republicii Moldova, reforma profundă a sistemului juridic și implementarea reformelor sociale și economice de care societatea are atât de mare nevoie, Platforma DA își asumă, prin decizia de astăzi, responsabilitatea publică față de votul acordat de cetățeni la data de 24 februarie 2019”, a declarat Andrei Năstase.

Liderul PPDA a spus că în cel mai scurt timp vor fi înaintate toate  documentele pentru înregistrarea Blocului ACUM și va fi finalizată procedura de selectare a candidaților comuni.

Anterior, CEC a precizat că la alegerile generale locale din 20 octombrie vor și aleși 898 de primari și 11 580 de consilieri locali. De asemenea, la 20 octombrie vor fi organizate alegeri parlamentare noi în patru circumscripţii uninominale.

loading...

Citește mai departe

Politică

„Al cui este procurorul general interimar?” Ce a răspuns Andrei Năstase

Publicat

pe

De către

PE SCURT

Ministrul de Interne Andrei Năstase, liderul Platformei DA, a negat informațiile privind eventuala partajare pe criterii politice a funcțiilor în mai multe instituții-cheie din stat. Astfel, Năstase a declarat „cu mâna pe inimă” că Dumitru Robu, numit în funcția de procuror general interimar, nu este „omul lui Dodon și nici al lui Năstase”.

„Este produsul unei conjuncturi, în care ne aflăm cu toții. Și eu am încredere, sper să nu greșesc, dar am încredere, că în următoarele zile el va demonstra că nu este nici al meu și nici al lui Dodon, ci este un om determinat să facă treabă”, a declarat Andrei Năstase la postul TV 8.

PE LUNG

Declarația a fost făcută în contextul în care în societate s-au auzit voci care au afirmat că noul procuror general interimar Dumitru Robu fie ar fi omul lui Dodon, fie al Andrei Năstase.

„În mandatul lui Năstase partajări politice nu au fost și nu vor fi niciodată. Aveți cuvântul meu de onoare”, a declarat Andrei Năstase. El a mai spus că partajările politice țin de domeniul trecutului. „Eu sunt victima partajării politice, așa cum toată societatea este victimă „a partajărilor dintre Ghimpu, Filat și Plahotniuc”. Între blocul ACUM și PSRM nu există acorduri secrete”, a ținut să precizeze Năstase.

La aceeași emisiune, el a menționat că Dumitru Robu este un om mai tânăr, care a primit din partea serviciilor noastre, care sunt în drept să verifice, toate recomandările pentru această funcție. Ministrul de Interne a afirmat că Dumitru Robu nu a fost preferința sa, ci cea a deputaților care l-au votat în această funcție.

„Și vreau să spun că nu a fost preferința mea, a fost preferința celor 78 de deputați care au votat pentru el”, a spus el.

Andrei Năstase a recunoscut că le-a spus colegilor din Platforma DA din Parlament, care au așteptat ca noul procuror general interimar să vină și să ceară ridicarea imunității unor deputați, să aibă răbdare, pentru că în două ore din momentul care a fost prezentat colectivului și până la ședința Parlamentului Dumitru Robu nu putea să facă ceea ce colegii procurori au obstrucționat pe parcursul timpului.

Dumitru Robu, care a fost șef adjunct al Procuraturii municipiului Chișinău, a fost votat acum două zile de deputați în funcția de procuror general interimar. Proiectul de hotărâre în acest sens a fost votat de 78 de deputați.

Mandatul procurorului general interimar va dura până la numirea, urmare a concursului, a procurorului general prin decret prezidențial.

loading...

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

Economie13 minute în urmă

Care sunt cei mai mari importatori din lume

PE SCURT Dacă economia unei țări ar fi complet autosuficientă și independentă, nu ar mai fi nevoie să se importe...

IstorieO oră în urmă

Cum a fost Lenin împușcat de o femeie aproape oarbă

PE SCURT Pentru că vrem, dragă cititor, să știi lucruri noi și interesante, Moldova.org va publica fragmente din cărți, istorii...

Cultură2 ore în urmă

Drumul lui Oprah Winfrey de la 0 la 3 miliarde de dolari

PE SCURT O tânără săracă, de culoare și provenind dintr-o aventură a unor adolescenți, a ajuns cea mai mare vedetă...

Cultură23 de ore în urmă

Capitala văzută prin ochii unei artiste: „Chișinău are nevoie de un Batman”

PE SCURT Chișinău are nevoie de Batman, iar Vera Borcuta, artistă, i-a găsit și locul: pe clădirea primăriei Chișinău. În...

AlegeriO zi în urmă

Am inventat un candidat la Primăria Chișinău. Ce soluții propune pentru WC-urile publice

Eu sunt candidatul/a inventat/ă de Moldova.org și vreau să lupt pentru funcția de primar al orașului Chișinău, iar sloganul meu...

PoliticăO zi în urmă

Cazierul virtual al candidaților la Consiliul Municipal Chișinău

PE SCURT Avem 51 de oameni în Consiliul Municipal Chișinău care vor răspunde de bunăstarea și dezvoltarea metropolei noastre. Echipa...

AlegeriO zi în urmă

Am inventat un candidat la Primăria Chișinău. Ce soluții propune pentru grădinițe

Eu sunt candidatul/a inventat/ă de Moldova.org și vreau să lupt pentru funcția de primar al orașului Chișinău, iar sloganul meu...

Advertisement

Politică

CulturăO zi în urmă

Vitalie Colț, despre poezie, Transnistria, masaj și Yardsale-ul „Te salut, Chișinău!”

PE SCURT Vitalie Colț este basistul formației FurioSnails. Pe lângă muzică, artistul a scris o carte de poezii „Pacea din...

Alegeri2 zile în urmă

Am inventat un candidat la Primăria Chișinău. Ce soluții propune pentru drumurile proaste

Eu sunt candidatul/a inventat/ă de Moldova.org și vreau să lupt pentru funcția de primar al orașului Chișinău, iar sloganul meu...

Alegeri2 zile în urmă

Am inventat un candidat la Primăria Chișinău. Ce soluții propune pentru ambuteiaje

Eu sunt candidatul/a inventat/ă de Moldova.org și vreau să lupt pentru funcția de primar al orașului Chișinău, iar sloganul meu...

Alegeri3 zile în urmă

Am inventat un candidat la Primăria Chișinău. Ce soluții propune pentru câinii vagabonzi

Eu sunt candidatul/a inventat/ă de Moldova.org și vreau să lupt pentru funcția de primar al orașului Chișinău, iar sloganul meu...

Politică4 săptămâni în urmă

Igor Dodon efectuează o vizita în SUA. Va rosti un discurs de la tribuna Adunării Generale a ONU

PE SCURT Președintele Igor Dodon întreprinde o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, care va dura o săptămână...

Politică4 săptămâni în urmă

Alexandru Slusari a anunțat numele beneficiarilor furtului miliardului// VIDEO

PE SCURT Aolexandru Slusari, preşedintele Comisiei de anchetă privind frauda bancară, a anunțat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă...

Politică4 săptămâni în urmă

Comisia juridică a aprobat ridicarea imunității parlamentare a deputatului Petru Jardan

PE SCURT Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat ridicarea imunității parlamentare a deputatului Partidului ȘOR Petru Jardan. O solicitare...

Advertisement

Opinii

octombrie 2019
L Ma Mi J V S D
« sept.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031