Vehiculele din regiunea transnistreană cu numere de înmatriculare neutre, admise de astăzi în traficul internațional

Mijloacele de transport din regiunea transnistreană a Republicii Moldova cu numere de înmatriculare neutre sunt admise de astăzi în traficul rutier internațional.

Plăcuțele au început să fie eliberate din 10 septembrie  la oficiile Agenției Servicii Publice, din Tiraspol și Râbnița.

Numerele conțin trei litere și trei cifre. Odată cu obținerea acestora, proprietarii mașinilor primesc și un pașaport tehnic, iar pe vehicul este aplicat stickerul cu simbolul “MD”.

Pentru a traversa frontiera de stat, șoferii trebuie să prezinte certificatul de înmatriculare a transportului, permisul de conducere, Cartea Verde, raportul de inspecție tehnică periodică, actul care confirmă transmiterea în folosință a vehiculului, precum și alte acte necesare călătoriilor în străinătate, în corespundere cu cerințele țărilor de destinație.

Guvernul a precizat că, în ultima perioadă, în dosarul transnistrean au fost obținute mai multe progrese cu impact asupra cetățenilor din regiune: recunoașterea diplomelor de studii emise de instituțiile de învățământ din stânga Nistrului, asigurarea accesului fermierilor la terenurile agricole din raionul Dubăsari, admiterea în traficul internațional a vehiculelor din regiunea transnistreană. Guvernul a alocat, de asemenea, 15 milioane de lei pentru școli, grădinițe, case de cultură și apeducte din zona de securitate.

„Cu pași concreți care aduc beneficii pentru cetățeni, vom reuși să apropiem cele două maluri ale Nistrului. Acțiunile noastre sunt orientate, în primul rând, spre îmbunătățirea calității vieții cetățenilor țării noastre. Și vom face acest lucru și în continuare. Asta înseamnă reintegrare”, a menționat premierul Pavel Filip.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare