Vacanțele în Moldova au prețuri pipărate

Locuri pitorești avem, doar că infrastructura lasă de dorit, pensiuni puține, dar sunt. În schimb, ne putem lăuda cu ceva – prețuri pipărate la cazare, prețuri la auzul cărora, chiar și cei mai bogați, fac ochii cât cepele și aleg alte destinații decât Republica Moldova. Sumele solicitate de patronii pensiunilor de la noi depășesc orice imaginație. Ei se laudă că au mulți clienți, însă, uită, de fapt, că aceștia sunt participanți (în mare) la tabere sau conferințe, iar achitarea o fac organizatorii.

Prețurile la pensiunile din Moldova “par să fie mai mari decât ne-am odihni pe litoral în străinătate”, scrie Ziarul NAȚIONAL. Astfel, potrivit publicației, pentru 24 de ore la Vadul lui Vodă o persoană trebuie să achite între 350 și o mie de lei. De la 1600 de lei și până la peste 1900 de lei, în această perioadă (vara) costă un pachet cu micul dejun inclus pentru două persoane, doar pentru o zi.

„Asta în timp ce ofertele cu aceleași condiţii pe litoralul din Ucraina sunt de două ori mai ieftine. Șapte zile de odihnă la stațiunea Zatoka din sudul Ucrainei costă în medie 160 de dolari, iar într-un hotel de lux – 240 de dolari. Astfel, dacă am face un simplu calcul, șapte zile la Vadul lui Vodă ne vor costa în medie cinci mii de lei, mai mult decât am sta la un hotel de lux din Zatoka”, constată Ziarul NAȚIONAL.

În același timp, Asociația Națională a Agențiilor de Turism, recunoaște (ANAT) că prețurile la pensiunile din Moldova sunt exagerate. Pe de altă parte, acestea sunt stabilite de administratori, iar statul nu le poate schimba, afirmă Nicolae Platon, președintele ANAT.

Nu este exclus că aceste prețuri pipărate țin Moldova într-un con de umbră. Potrivit sursei citate, turiștii străini ne ocolesc tot mai mult. Anul trecut, obiectivele turistice din țară au fost vizitate de aproximativ 12 mii de turiști. Cele mai solicitate destinații fiind: beciurile de la Cricova, Mileștii Mici și Purcari, mănăstirile, dar și Complexul „Orheiul Vechi”.

 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.