Undă verde medicilor de familie la exercitarea independentă a profesiei

În contextul lansării  reformei asistenței medicale primare, și anume exercitarea  independentă a activității profesionale a medicilor de familie, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  anunţă inițierea atribuirii practicilor medicilor de familie.

Astfel, pentru obținerea certificatului de titular al practicii, medicul de familie urmează să prezinte  documentele,completate conform cerințelor și scanate într-un fișier cu indicarea în denumirea acestuia a numelui și prenumelui și instituției unde activează conform locului de muncă de bază.

Toate exemplarele documentelor necesare sunt plasate pe site-ul Ministerului, accesând următorul link:https://bit.ly/2QpzYFg.

Termenul de depunere a documentelor este de 18 noiembrie 2018. Dosarele se vor trimite electronic la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, la adresa de e-mail: [email protected] și pe suport de hârtie la adresa Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, str. Vasile Alecsandri 2, Direcția politici în domeniul asistenței medicale  primare, urgente și comunitare.

În cazul în care candidații au întrebări suplimentare, pot apela la numerele de telefon: 022268823, 022 268846, 022 268859.

Medicul titular urmează să aleagă individual una din formele de activitate propuse în cadrul noului Program, cum ar fi:

– cabinetul individual al medicului de familie (fondat de un singur medic de familie titular al practicii);

– centrul medicilor de familie (fondat de doi și mai mulți medici de familie titulari ai practicilor);

– angajat în cadrul unui prestator de asistență medicală primară existent.

Medicii vor primi în gestiune un sector teritorial delimitat, care cuprinde după caz una sau mai multe localități, străzi, case sau blocuri, cu o populație ce se încadrează în normativele recomandate. Lista practicilor vacante o puteți vedea aici:https://bit.ly/2JLrANQ.

Finanțările vor fi oferite în funcție de numărul de pacienți, dar și de serviciile prestate suplimentar, de către Compania Națională de Asigurări în Medicină.

Din 2016 scriu despre drepturile femeilor, violența domestică și hărțuire sexuală. Apoi mă concentrez pe democrația locală, reforma administrației publice și pe cum oamenii din sate pot avea condiții mai bune de trai. Îmi pun întrebări despre ce ne doare pe noi, ce iubim și ce ne face mai puternici, iar răspunsurile le găsesc în istoriile umane care apar pe Moldova.org.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare