Un poliţist din Oradea, acuzat că a lovit şi a agresat verbal un student din Republica Moldova

O întâlnire nocturnă la Oradea între poliţişti şi şase studenţi basarabeni s-a terminat prost pentru tinerii din Republica Moldova. Pentru că nu aveau la ei acte de identitate, cei cinci au fost duşi la secţie pentru a fi identificaţi, timp în care, spun ei, unul dintre oamenii legii l-a înjurat, ba chiar lovit pe unul dintre ei.

Tânărul a depus plângere la Parchet şi a notificat şi Ambasada Moldovei la Bucureşti despre acest incident, anunţă Digi 24.

Cazul a avut loc în noaptea de pe 5 spre 6 aprilie, atunci când au fost opriţi de o patrulă a Poliţiei, care le-a cerut să se legitimeze.

Tinerii spun că au încercat să-i convingă pe agenţi să-i însoţească la cămin, unde aveau actele, dar fără succes.

Potrivit acestora, oamenii legii au vorbit pe un ton ridicat cu elemente discriminatori Conduși la secție, studenții spun că au fost agresați verbal. Unul dintre ei, Victor Mândru, a refuzat să semneze procesul verbal şi spune că a fost lovit de acelaşi poliţist care i-a oprit în oraş.

M-a lovit cu mâinile și la urmă m-a scuipat în ochi. El a spus că face treaba mică pe mine, a venit colegul său și a zis că ajunge. El a ieșit și înjura și de mamă și despre tot. Am crezut că nu mai scap de acolo viu”, a relatat studentul.

Tinerii implicaţi în această întâmplare sunt consideraţi de profesori printre cei mai buni studenţi din an.

Toți sunt bursieri: doi dintre ei ai statului român, iar al treilea este bursier în urma rezultatelor pe care le-a obținut. Unul dintre studenți a și fost selectat pentru a participa prin programul Erasmus la un stagiu la Universitatea din Coimbra, Portugalia, a precizat prof. univ. Mircea Brie, directorul Departamentului de Relații Internaționale și Studii Europene.

Poliția a refuzat să facă orice fel de comentariu cu privire la acest incident și a îndrumat partea vătămată să depună o plângere la parchet. Potrivit certificatului medico-legal, studentul reclamant a suferit răni pentru vindecarea cărora are nevoie de patru zile de îngrijiri.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare