Connect with us

Publicat

pe

În această dimineață, un echipaj SMURD din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a pornit către Italia pentru a prelua și a aduce în țara noastră, un pacient, cetățean al Republicii Moldova.

Solicitarea pentru transport asistat de către un echipaj SMURD a fost făcută de către rudele unei femei, în vârsta de 59 de ani, care suferă de o maladie.

Astfel, un echipaj SMURD cu o ambulanță de terapie intensivă din cadrul IGSU va prelua pacienta dintr-un spital din Brescia și o va asista medical pe parcursul drumului.

La revenirea în țară, femeia va fi internată într-un spital de profil din Chișinău, unde va avea parte de îngrijiri medicale ulterioare.

Până acum, au fost înregistrate peste 12 astfel de intervenții SMURD, care transportă și asistă medical cetățeni ai RM, din alte țări, pentru a avea parte de îngrijiri medicale ulterioare în țara noastră.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Social

Atenție! Cod Galben de ghețuș

Publicat

pe

De către

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Galben de ghețuș. Avertizarea este valabilă pentru ziua de 17 decembrie.

„Pe arii extinse a teritoriului țării pe drumuri se va menține ghețuș”, au atenționat meteorologii.

Totodată, astăzi în cea mai mare parte a ţării vor cădea precipitaţii sub formă de lapoviţă slabă.

Valorile termice ale aerului se vor situa în partea de nord a țării între -2..+1 grade, în centru – între 1..+2, iar la în raioanele de sud mercurul termometrului va arăta 0..+3 grade.

Citește mai departe

Social

Atenție șoferi! Lapoviţă şi gheţuş pe drumurile din întreaga ţară

Publicat

pe

De către

Inspectoratul Naţional de Patrulare informează că pe întreg teritoriul ţării se circulă în condiții de precipitații sub formă de ploaie și lapoviță. Totodată, agenții de patrulare avertizează că din cauza temperaturii scăzute pe carosabil se formează polei.

Inspectorii de patrulare activează în mod sporit pe trasee, totodată, însoțesc autospecialele care împrăștie material antiderapant.

Pentru evitarea incidentelor neplăcute în trafic INP recomandă șoferilor:
– să mărească distanţa de siguranţă în mers;
– să evite efectuarea manevrelor în trafic – depăşiri;
– să folosească atît sistemul de iluminare-semnalizare, cît şi pe cel de climatizare;
– să verifice starea frînelor;
– să nu uite că autovehiculul trebuie dotat cu pneuri de iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, racletă şi sac cu nisip;
– dacă autovehiculul începe să derapeze, NU SE FRÂNEAZĂ!

Pietonii sunt avertizați să traverseze numai pe la trecerile semnalizate după o asigurare temeinică și să circule cu prudență prin curțile blocurilor unde la fel persistă polei.

Citește mai departe

Social

Serviciul Vamal atenționează posesorii de autoturisme înmatriculate în străinătate

Publicat

pe

De către

Persoanele fizice rezidente şi cele nerezidente care nu au scos mijloacele de transport declarate prin acţiune nu au dreptul să introducă pe teritoriul Republicii Moldova alte mijloace de transport/

Serviciul Vamal a atenționat că termenul maxim de aflare pe teritoriul țării noastre a unui vehicul cu numere străine constituie 180 de zile într-un interval de 12 luni consecutive.

Încălcarea acestui termen atrage după sine o amendă de până la 4 500 de lei, concomitent cu obligativitatea scoaterii din țară a autovehiculului. Iar în cazul în care acesta a fost depistat în interiorul țării, posesorul suportă și cheltuielile de escortare care constituie 0,15 euro/km.

Totodată, în situația în care vehiculul nu a fost scos de pe teritoriul Republicii Moldova în termenul stabilit, iar acesta nu mai există (a fost distrus sau vândut la piese, fapt confirmat prin documente justificative), organul vamal va încasa pentru mijloacele de transport ce se încadrează în termenul admisibil de exploatare – drepturile de import, iar în cazul în care acestea sunt prohibite, va percepe contravaloarea lor conform legislaţiei în vigoare.

Pe un termen mai mare de 180 de zile se pot afla doar autoturismele introduse în țară de către persoanele fizice domiciliate în străinătate şi care deţin permis de conducere în ţara în care îşi au domiciliul.

Totuși, după expirarea acestui termen, conducătorii respectivelor autoturisme trebuie să achite vinieta de 180 de euro pentru fiecare perioadă consecutivă de 180 de zile de aflare a autovehiculului pe teritoriul ţării noastre, dar care să nu depășească 3 ani de la prima intrare în țară.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

Social9 minute în urmă

Atenție! Cod Galben de ghețuș

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Galben de ghețuș. Avertizarea este valabilă pentru ziua de 17 decembrie. „Pe arii...

Partidul Acțiune și Solidaritate16 ore în urmă

Platforma DA și PAS au semnat acordul de constituire a Blocului electoral ACUM// VIDEO

Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate au semnat astăzi acordul de constituire a blocului electoral „ACUM Platforma...

Partidul Liberal16 ore în urmă

Partidul Liberal a decis sa meargă la alegeri parlamentare în cadrul blocului ACUM// VIDEO

Partidul Liberal  a decis să participe la alegerile din 24 februarie în cadrul Blocului ACUM, a anunțat duminică președintele președintele...

Social17 ore în urmă

Atenție șoferi! Lapoviţă şi gheţuş pe drumurile din întreaga ţară

Inspectoratul Naţional de Patrulare informează că pe întreg teritoriul ţării se circulă în condiții de precipitații sub formă de ploaie...

Externe19 ore în urmă

Mormânt vechi de 4 400 de ani, descoperit în Egipt. Ce au găsit înauntru i-a uimit pe arheologi

Un mormânt vechi de peste 4.400 de ani, care i-a aparținut unui preot de rang înalt din Egiptul Antic, a...

Externe20 de ore în urmă

Ucraina are de sâmbătă propria biserica ortodoxă „fără Putin”

Ucraina şi-a înfiinţat sâmbătă o biserică ortodoxă independentă de Moscova, punând capăt unei tutele religioase de 332 de ani. Un...

Externe21 de ore în urmă

Cele mai proaste parole folosite în anul 2018: 123456, admin și … donald

Anul 2018 a fost plin de atacuri informatice, dar în ciuda avertismentelor date de experții în securitate informatică, oamenii continuă...

Advertisement

Opinii

Advertisement
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com