Un Centru de Instruiri Medicale a fost deschis la Tiraspol

Medicii pediatri și obstetricieni din stânga Nistrului au deja ocazia să-și perfecționeze abilitățile profesionale prin exerciții de simulări pe manechine medicale. În acest sens, în incinta Centrului Mamei și Copilului din Tiraspol, a fost deschis primul Centru de Instruiri Medicale. Acest lucru a fost posibil cu sprijinul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Simularea medicală este imitația unei situații reale pentru doctori. La centru, pe manechini, medicii își vor perfecționa tehnicile de monitorizarea copilului în timpul travaliului, de naștere asistată, resuscitare a nou-născuților, stabilizare a stării acestora pentru transportarea sigură, și alte situații. Instruirile vizează, de asemenea, coerența acțiunilor echipei de medici și crearea unui algoritm de acordare a ajutorului medical. O atenție deosebită se acordă și tehnicilor de pregătire psiho-emoțională a femeilor înainte de naștere.

„Medicina se dezvoltă continuu. Doctorii trebuie să-și mențină și să își îmbunătățească în permanență abilitățile profesionale. Vom ajunge să minimizăm numărul situațiilor de risc pentru mame și făt”, a declarat Natalia Slepuha, medic-șef al Centrului mamei și Copilului din Tiraspol. Potrivit datelor,  în 2017, în stânga Nistrului s-au născut 4572 copii.

Centrul a fost creat în echipă de către medicii de pe ambele maluri ale Nistrului. Responsabil de formarea specialiștilor din Tiraspol este Victor Petrov, șeful laboratorului științific de obstetrică din cadrul Institutului Mamei și Copilului din Chișinău. Mai mult, de instruirile de aici vor putea beneficia și studenții de la medicină.

Lucrez în jurnalism din 2012 și am învățat meseria din practică, pe teren. Am preluat Moldova.org în calitate de manageră în 2016 și de atunci am reușit nu doar să creștem echipa, ci și să transformăm radical forma și menirea redacției. Mă mândresc cu o echipă feministă, care ține pasul cu trendurile internaționale, practicând jurnalismul constructiv și de soluții. Depun efort pentru ca Moldova.org să se asocieze și colaboreze cu organizații de la noi și internaționale, care împărtășesc aceleași valori. Asta pentru că noi facem mai mult decât jurnalism, noi construim o comunitate.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare