Connect with us
"
"

Sănătate

Un bărbat a fost transportat din r. Râșcani la Chișinău cu elicopterul SMURD. Ce s-a întâmplat

Publicat

pe

Un bărbat în vârsta de 31 de ani a fost transportat cu elicopterul SMURD Iași din raionul Râșcani în Capitală. Intervenția a fost necesară după ce bărbatul a suportat un grav accident de circulație, transmite Inspectoratul General pentru Situații de Urgență MAI (IGSU).

Elicopterul SMURD a aterizat pe stadionul Dinamo din Chișinău, de unde pacientul a fost preluat de echipa de medici și transportat la Institutul de Medicină Urgentă din capitală.

Pe parcursul zborului acesta a fost monitorizat de echipajul de medici și paramedici SMURD Iași fiind adus în stare stabilă pentru ulterioare îngrijiri medicale.

În urma accidentului suportat, bărbatul s-a ales cu diverse traumatisme grave necesitând îngrijiri specializate la spitalul de urgență.

Potrivit IGSU, în anul 2019, aceasta este a doua operațiune aero-medicală SMURD în Republica Moldova, iar de la lansarea proiectului peste 60 de zboruri a echipajelor SMURD România au salvat viața cetățenilor țării noastre.

Directoare executivă și șefă pe toate celea. Omul care face ca lucrurile să se întâmple, căpitana corabiei și geniu matematic nedescoperit - rezolvă orice problemă.

Sănătate

LIVE TEXT / Încă 17 cazuri noi. Transportul public din Chișinău va fi restricționat în weekend

Publicat

pe

De către

PE SCURT

Ora 18:30

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, anunță despre restricționarea transportului public în weekend.

Ora 17:20

– Încă 17 cazuri noi de infectare cu coronavirus.

Ora 15:40

– Orașul Sângerei ar putea intra în carantină. O femeie recent revenită din Marea Britanie a fost testată pozitiv cu noul coronavirus. Aceasta a contactat cu aprox. 21 de persoane până a fi internată. Decizia a fost luată astăzi în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale de la Sângerei, în comun cu primarul orașului, Arcadie Covaliov.

– O doctoră care activează în cadrul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost confirmată pozitic cu noul coronavirus, ieri 19 martie. Deocamdată nu se cunoaște dacă această îmbolnăvire are legătură cu exercitarea obligațiunii de serviciu. Potrivit reprezentaților de la Ministerul Sănătății, starea femeii infectate este satisfăcătoare.

Ora 14:40

În câteva zile, Guvernul va dispune moratoriu asupra tuturor controalelor de stat, pe perioada stării de urgență și va suspenda controlul fiscal și financiar, privind calitatea produselor și serviciilor, parametrii tehnologici, cerințele specifice pentru genul de activitate desfășurat, precum și controlul privind respectarea normelor de protecție a muncii, transmite portalul Anticorupție.md.

Ora 13:10

Comisia Electorală Centrală amână alegerile locale din comuna Târnova și satul Nucăreni, care erau programate pentru 17 mai.

Ora 12:20

Ministerele și Cancelaria de stat vor avea program special pentru a nu se intersecta în transportul public cu cetățenii care lucrează în instituții private, persoanele neasigurate vor beneficia de servicii medicale gratuite împotriva COVID-19, iar unii agenți economici care au activitate de de comerț cu ridicata își pot relua activitatea.

Ora 12:00

Compania „Fly One” trebuie să achite o amendă în mărime de 50 de mii de lei pentru că a adus doi cetățeni ucraineni în Republica Moldova.

Ora 11:30

Corpul Păcii și-a evacuat ieri voluntarii care își fac serviciul pe teritoriul Republicii Moldova.

Ora 11:00

Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova a limitat accesul utilizatorilor la 52 de site-uri care distribuie falsuri. Administratorii acestora riscă să fie pedepsiți penal.

Ora 10:30

Unul dintre oamenii infectați cu COVID-19 este o polițistă de frontieră din Republica Moldova, care lucrează la Aeroportul Internațional Chișinău.

Ora 9:30

Dintre cele 49 de cazuri confirmate de infectare cu COVID-19, 28 sunt de import (Italia, Anglia, Franța, Cehia, Elveția și Ucraina), iar 21 sunt persoane care s-au infectat în Republica Moldova (Chișinău, Soroca, Hâncești). Informațiile au fost făcute publice astăzi dimineața de către ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu.

Autoritățile au lansat o platformă online care prezintă situația de ultimă oră privind cazurile de Coronavirus (COVID-19) în țară. Aceasta va activa în regim non-stop și va putea fi ajustată la necesitate cu noi opțiuni și indicatori.

PE LUNG

Ora 18:30

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, anunță despre restricționarea transportului public în weekend.

Sâmbătă și duminică, autobuzele și troleibuzele vor ieși la linie, de la ora 7:00 până la 10:00, după care va fi sistat. La ora 16:00 va fi reluat până la ora 19:30, după, iarăși va fi sistat.

Sâmbătă și duminică transportul public va fi restricționat.Astfel, autobuzele și troleibuzele vor ieși la linie, de la ora 7:00 până la 10:00, după care va fi sistat.La ora 16:00 va fi reluat până la ora 19:30, după, iarăși va fi sistat.De luni, transportul public, va lucra în regim obișnuit.Aceste măsuri sunt luate pentru a evita îmbolnăvirile în masă cu COVID-19.Stați acasă și nu riscați cu sănătatea dumneavoastră, a celor apropiați și a celor din jur.

Geplaatst door Ion Ceban op Vrijdag 20 maart 2020

De luni, transportul public, va lucra în regim obișnuit. Aceste măsuri sunt luate pentru a evita îmbolnăvirile în masă cu COVID-19.

Ora 17:20

– Încă 17 cazuri noi de infectare cu coronavirus. 12 dintre ele sunt cu transmitere locală. 8 cazuri sunt din Chișinău, 1 – Hâncești, 1 – Ștefan Vodă, 2 – Sângerei.

5 cazuri sunt de import. Unul dintre cazuri este din Rusia, celelalte patru – din Ucraina. Cei patru cetățeni au fost în Ucraina, în excursie la mănăstire. În total, avem 66 de cazuri de infecție cu coronavirus. De asemenea, au fost făcute 90 de teste.

Igor Dodon a declarat că autoritățile sunt pregătite pentru creșterea numărului de cazuri. „Noi suntem în așteptare și înțelegem că ar putea fi câteva sute de cazuri în câteva săptămâni. Nu trebuie să ne relaxăm”.

Ora 15:40

– Orașul Sângerei ar putea intra în carantină, după ce o femeie de 59 de ani, revenită acasă pe 16 martie din Marea Britanie, a dat o petrecere cu ocazia zilei sale de naștere, înainte de a-i apărea simptomele. Autoritățile au identificat 21 de persoane cu care aceasta ar fi intrat în contact. Potrivit primarului orașului Arcadie Covaliov, citat de Deschide, femeia s-a simțit rău abia miercuri și a chemat ambulanța, fiind transportată la Chișinău.

„Sperăm să fie primul și ultimul caz în Sângerei. Rezultatul testelor pentru coronavirus a fost pozitiv. Noi am identificat cercul de persoane cu care a contactat pacienta. Este vorba despre 21 oameni.”

Două dintre persoanele cu care a intrat în contact femeia au fost, de asemenea, transportate la spital cu simptome de COVID-19. Deocamdată nu este clar dacă acestea au fost sau nu contaminate.

„Comisarul, președintele raionului mi-aU spus să nu ieșim din limita atribuțiilor, deoarece Comisia Națională pentru Sănătate Publică și Comisia pentru situații excepționale iau asemenea decizii. (…) Eu nu pot aștepta să mai avem cazuri, se știe ce înseamnă carantină! Voi mai apela o dată președintele Comisiei Situații Excepționale din raion pentru ca să-i spun acest lucru. Astăzi a fost adunare cu toți primarii. Eu sunt într-o dilemă, sincer vă spun. Eu apelez încă o dată, voi lua deja de unul singur această decizie de a institui carantină în localitate. Voi contacta Agenția Sănătate Publică pentru ca să putem face acest lucru. Mă adresez guvernului, președintelui, parlamentului, Comisia Situații Excepționale să-mi permită acest lucru!”, s-a adresat disperat primarul.

– O doctoră angajată în cadrul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus. Reprezentanții MSMPS au declarat că femeia a fost testată pozitiv ieri, 19 martie. Deocamdată nu se cunoaște dacă această îmbolnăvire are legătură cu exercitarea obligațiunii de serviciu. Potrivit reprezentaților de la minister, starea femeii infectate este satisfăcătoare.

Întrebați despre protecția medicilor, reprezentanții ministerului Sănătății au declarat pentru Ziarul de Gardă că toți lucrătorii medicali care tratează persoanele suspecte și confirmate pozitiv cu noul coronavirus dispun de echipamente standarde care sunt folosite și de medicii din alte țări. Totodată, angajaților instituțiilor medicale li se fac teste doar dacă prezintă simptome de infectare cu noul coronavirus.
Potrivit reprezentanților de la ministerul Sănătății, la momentul de față, în R. Moldova în cadrul instituțiilor medico-sanitare publice activează 30. 103 cadre, atât medici cât și personal medical.

Ora 14:40

În câteva zile, Guvernul va dispune moratoriu asupra:

 • tuturor controalelor de stat, pe perioada stării de urgență
 • controlul fiscal și financiar, privind calitatea produselor și serviciilor, parametrii tehnologici, cerințele specifice pentru genul de activitate desfășurat,
 • controlul privind respectarea normelor de protecție a muncii,
 • obligativitatea efectuării auditului obligatoriu al situaților financiare individuale pentru anul 2019 pentru entitățile economice mijlocii și mari.

Mai mult, termenul de examinare a cazurilor de încălcare a legislației fiscale și vamale sau de examinare a contestațiilor fiscale și vamale, se va prelungi cu 30 de zile, iar începând cu 1 mai 2020, va fi redusă cota TVA de la 20% la 15% pentru sectorul HoReCa, se menționează într-un comunicat al Guvernului.

Aceste măsuri au ca scop susțină businessul mic și mijlociu pe perioada de criză legată de răspândirea noului coronavirus.

Ora 13:10

Comisia Electorală Centrală amână alegerile locale din comuna Târnova și satul Nucăreni, care erau programate pentru 17 mai. Decizia vine ca urmare a declarării stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova și urmează a fi revizuită după încheierea acesteia.

Amintim că starea de urgență a fost declarată pentru perioada 17 martie – 15 mai 2020, iar decizia de organizarea a scrutinului – la începutul lunii februarie.

Ora 12:20

Premierul Ion Chicu a făcut publice deciziile luate în cadrul celei de-a doua ședință a Comisiei Situații Excepționale din 20 martie 2020, de la declararea stării de urgență au fost luate decizii:

 1. Ministerele, Cancelaria de Stat, alte unități subordonate Guvernului vor avea un grafic separat special de activitate. Începând cu luni, 23 martie, acestea își vor desfășura activitatea într-un regim de lucru special – de la 7:30 dimineața, până la ora 16:0, cu pauză de masă 12:00-12:30. Raționamentul acestei decizii este de a fluidiza traficul,. în special de pasageri în transportul public, astfel ca angajații din sectorul public să-l folosească într-un timp diferit de cel care-l folosește majoritatea populații, angajații din sectorul privat și alții.
 2. Este reluată și continuă activități de comerț cu ridicata a tuturor mărfurilor. Aceasta vizează bazele en-gros, comerțul online, serviciile de livrarea la domiciliu, agenții economici care livrează echipamente și execută lucrări.
 3. Persoanele care necesită tratament împotriva Coronavirusului, indiferent dacă sunt sau nu asigurați, vor beneficia de acesta.

Ora 12:00

Odată cu reîntoarcerea cetățenilor moldoveni blocați în Egipt, compania aeriană „Fly One” a adus în Republica Moldova doi cetățeni ai Ucrainei, cu zborul charter din 18 martie. Activitatea companiei contravine prevederilor Hotărârii nr.7 din 13.03.2020 privind evoluția situației epidemiologice a infecției COVID-19 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Astfel, „Fly One” va trebui să achite o amendă de 1000 de unități convenționale, ce constituie 50 000 lei.

Amintim că, din 17 martie curent, traficul aerian prin punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău, indiferent de direcție intrare sau ieșire din Republica Moldova a fost sistat pe 17 martie. Excepție fac unele zboruri private/charter, pentru a permite autorităților din Republica Moldova, dar și altor state, să-și evacueze cetățenii din zonele afectate de noul Coronavirus.

Tot din 17 martie, se interzice și intrarea cetățenilor străini în Republica Moldova. Excepție fac:

 • cetățenii străini și apatrizii domiciliați sau cu ședere permanentă/temporară,
 • conducătorii auto și personalul de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor,
 • echipajele aeronavelor/navelor și brigăzilor garniturilor de tren,
 • membrii misiunilor diplomatice și ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizațiilor/misiunilor internațional și membrii de familie ale acestora.

Ora 11:30

Corpul Păcii (CP) și-a evacuat ieri voluntarii care își fac serviciul pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit anunțului, acțiunea este una temporară și a fost condiționată de numărul în creștere al restricțiilor de călătorie din întreaga lume, care afectează grav capacitatea CP de a transfera voluntarii în locurile de evacuare medicală.

„Corpul Păcii se angajează să readucă cât de curând voluntarii care își fac serviciul în Moldova. Personalul nostru va continua să colaboreze cu partenerii și comunitățile moldovenești pentru a se pregăti de revenirea voluntarilor cât mai curând posibil.”

Ora 11:00

Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova a limitat accesul utilizatorilor la 52 de site-uri care distribuie falsuri. Administratorii acestora riscă să fie pedepsiți penal.

„SIS constată că situația alarmantă la nivel internațional și național privind infecția cu COVID – 19 a ajuns subiect al unor știri prin care sunt lansate campanii de alterare a conținutului informațiilor vehiculate în spațiul public (prin manipulare, dezinformare, prin tăinuirea sau falsificarea informației) cu scopul de a genera panică, tensiuni ori conflicte sociale, distribuite masiv în rețeaua globală Internet de către anumite site-uri informaționale anonime”, se arată în decizia Serviciului.

Ora 10:30

Un polițist din Republica Moldova ar fi fost infectat cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut de Igor Dodon, în cadrul live-ului care poate fi urmărit mai jos:

Potrivit TV8, este vorba despre o polițistă de frontieră din Republica Moldova, care lucrează la Aeroportul Internațional Chișinău. Aceasta a fost testată pozitiv la COVID-19 și a fost transportată la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” pe data de 18 martie, când s-a simțit rău. Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră, ceilalți colegi de-ai ei cu care a lucrat în ture sunt în prezent sub monitorizare.

Ora 9:30

– Starea celor 43 de persoane internate la „Toma Ciorbă”, variază. Șapte sunt în stare gravă, dar stabilă, 4 – satisfăcătoare, 32 – medie. Cei doi copii internați la Spitalul de Boli Infecțioase pentru copii au o evoluție medie a stării. Persoana internată la Spitalul Clinic Republican este în stare satisfăcătoare. În același timp, dintre cele trei persoane internate la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, ministra a spus că se află în stare gravă stabilă, dar și în stare medie.

– În ultimele 24h, Serviciul de asistență prespitalicească a avut 2319 chemări, dintre care a transportat 90 de pacienți cu suspecție de infectare (76 de maturi și 14 copii).

– „Guvernul are aprobat un plan de prevenire și de răspuns la COVID-19. Planul conține mai multe scenarii în care sunt implicate instituții medicale strategice, unde vor fi spitalizate persoanele. Dispunem de echipamente, medicamente destinate pentru persoanele suspecte, dar avem inclusiv și pentru cele deja infectate.” – Viorica Dumbrăveanu, ministra Sănătății.

– „Noi aplicăm testele pentru toate cazurile, atât pentru cele suspecte, iar uneori de două ori, pentru a confirma că persoana nu este purtătoare de COVID-19. Noi aplicăm testele la toate etapele.” – Viorica Dumbrăveanu, ministra Sănătății.

Merită menționat că Nicolae Furtună, directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică, a informat că R. Moldova dispune deocamdată de circa 1000 de teste. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „În Profunzime”, o transmisiune înregistrată. Acesta a vorbit și despre filtrele de verificare a persoanelor suspectate de infecție.

„Primul filtru sunt angajații poliției de frontieră. Primul caz de boală a fost depistat anume de ei. Al doilea filtru este urgența prespitalicească. Al treilea filtru este Spitalul de Boli infecțioase sau altul responsabil pentru spitalizarea pacientului. Și ultimul filtru este testul.”

Decizia a fost luată pentru a evita criza de teste, așa cum s-a întâmplat cu măștile. „În lume deja se vorbește despre o premisă a unui deficit de teste. Cu testele suntem deocamdată asigurați. La moment erau intacte 1.000 de teste. Am identificat o companie cu care suntem în dialog ca să importăm teste ca să nu avem acest deficit”, a declarat Furtună.

– Autoritățile au lansat o platformă online care prezintă situația de ultimă oră privind cazurile de Coronavirus (COVID-19) în țară. Aceasta va activa în regim non-stop și va putea fi ajustată la necesitate cu noi opțiuni și indicatori.

Platforma globală a fost adaptată pentru R. Moldova de către o companie locală la solicitarea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale cu susținerea UNFPA, Fondul ONU pentru Populație, în colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Oficiul Coordonatorului Rezident ONU în Moldova.

În R. Moldova platforma va monitoriza mai mulți indicatori, printre care: numărul cazurilor de infecție cu COVID-19 confirmate și suspecte, numărul deceselor, numărul persoanelor recuperate. Datele sunt dezagregate după vârstă, sex, proveniență geografică, timpul înregistrării cazului (ziua/luna), inclusiv cazurile confirmate în rândul femeilor însărcinate, ceea ce permite înțelegerea detaliată a situației.

Citește mai departe

Social

De ce sună moldovenii la poliție?

Publicat

pe

PE SCURT

De ce oamenii sună la poliție? Ce fel de ajutor au ei nevoie? Fiecare al cincilea apel la poliție este despre un conflict. Unul din zece apeluri anunță poliția despre furt.

Potrivit poliției, în 2019 s-au dublat numărul copiilor scoși ilegal din țară.

PE LUNG

Potrivit raportului de activitate a poliției pentru 2019, la numărul unic de urgență 112 au fost înregistrate  270 517 apeluri prin care a fost solicitat echipajul Poliției.

Durata medie a apelurilor a fost de cca cinci minute. Echipajele de poliție s-au aflat cca 30 minute la fața locului, iar zilnici la 112 au fost solicitată poliția de aproape 750 de ori. Cele mai multe apeluri au venit din Chișinău.

20% – conflict;                        16% – persoană agresivă

15% – accident rutier;        10% – furt

9% – persoană bătută;      8% – persoană agresată

8% gălăgie;                            6% – violență domestică

4% – deces;                               4% – altele

Citește și reportajul dintrun inspectorat de poliție:
„M-ai încătușat în fața femeii mele, dobitocule!”.
De ce bărbații comit cele mai multe infracțiuni

Subdiviziunile Poliției în perioada a 12 luni ale anului 2019 au înregistrat 29118 infracțiuni, circa 34% revinind municipiului Chișinău.

Fiecare a doua infracțiune este patrimonială, iar aproape fiecare a cincea (17% din infracțiuni) este în domeniul transporturilor. 4% din infracțiuni sunt contra familiei și minorilor.

Potrivit poliției, numărul scoaterilor ilegale a copiilor din țară a crescut cu 122,7%. Această infracțiune se pedepsește cu închisoare de la 2 la 6 ani.

Numărul violurilor față de 2018 a crescut cu 23,55%.

Poliția menționează că numărul răpirilor de transporturi a crescut cu 18,53%. Răpirea mijlocului de transport fără scop de însuşire se pedepseşte cu amendă în mărime de la 580 (29 mii lei) la 1350 (67 500 lei) unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 1 la 3 ani.

Citește mai departe

Social

Intervenție SMURD: Un bărbat din Fălești cu arsuri pe 80% din suprafața corpului, transportat la Chișinău

Publicat

pe

De către

PE SCURT

Un echipaj SMURD din Iași a fost solicitat ast[zi de urgență pentru a efectua o misiune aero-medicală de transportare a unui bărbat de 34 de ani din raionul Făleşti la Chișinău. Potrivit medicilor SMURD, bărbatul a suferit combustii termice de gradul I, II și III pe circa 80% din suprafața corpului.

PE LUNG

Pe parcursul zborului, pacientul în stare stabilă a fost monitorizat de către echipa de medici și paramedici SMURD Iași.

După aterizare pe stadionul Dinamo din municipiul Chișinău bărbatul a fost preluat de Serviciul Republican AVIASAN și transportat la Centru de Combustie din capitală pentru următoarele intervenții medicale.

De la începutul anului 2019, aceasta este a unsprezecea intervenție aero-medicală SMURD pe teritoriul Republicii Moldova.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

Cultură33 de minute în urmă

Neesențialii: artiștii

Ei sunt oamenii care și-au pus talentul și toată dedicarea la bătaie și au încercat să-și creeze o viață bună...

Social4 ore în urmă

8 iulie 2020. COVID-19, PE SCURT: Circa 370 de studenți de la Medicină sunt implicați în lupta anti-COVID

Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în...

Social22 de ore în urmă

Pandemia în Italia: „Cu toții a trebuit să învățăm o lecție”

Acuzată că a reacționat prea târziu, că a permis răspândirea virusului COVID-19 prin întreaga Europă, după cinci luni de luptă...

Divertisment23 de ore în urmă

Va interzice Putin curcubeul?

PE SCURT Pe 3 iulie, la o întâlnire dintre Vladimir Putin și membrii grupului de lucru pentru amendamentele la Constituție,...

SocialO zi în urmă

7 iulie 2020. COVID-19, PE SCURT: 235 cazuri noi de infectare și opt decese

Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în...

Educație2 zile în urmă

Masterand pe Zoom. Cum am susținut teza pe timp de pandemie

Pe 11 martie 2020, în momentul în care în Republica Moldova era înregistrat deja cel de-al treilea caz de COVID-19,...

Social2 zile în urmă

Trei știri bune: Film în pod, chipsuri sănătoase și solidaritate împotriva virusului

Pe urmele lui Zaharia Cușnir Astăzi va avea loc premieră unui film în care regizorul Victor Galușca reconstruiește momentul în care au fost găsite legendarele negative...

Advertisement

Politică

Politică5 zile în urmă

Protest în regiunea transnistreană: „Noi nu vă limităm în totalitate”

PE SCURT Pe 2 iulie, în Râbnița a avut loc un protest după ce așa-zisele autorități transnistrene au anulat permisele...

PoliticăO săptămână în urmă

Ce înseamnă schimbările în Constituția Rusiei și cum ar putea influența regiunea transnistreană. Explicăm

PE SCURT De pe 25 iunie până pe 1 iulie are loc referendumul pentru modificarea Constituției Federației Ruse. În regiunea...

Politică2 săptămâni în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană. Trei sate moldovenești din stânga Nistrului au trecut în subordinea Tiraspolului?

PE SCURT Așa-zisele autorități transnistrene anunță că aproape 80% dintre cazurile de COVID-19 au fost tratate.  Thomas Mayr Harting, reprezentantul...

Politică3 săptămâni în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană. „Discriminare. Autoritățile moldovenești nu au anulat bacalaureatul pentru studenții din regiune”

PE SCURT Astăzi, 16 iunie, în regiunea transnistreană, se încheie starea de urgență, însă restricțiile rămân în vigoare. Acest lucru...

Istorie4 săptămâni în urmă

„Politicienii folosesc divizarea în societate, manipulând cu preferințele alegătorilor”, spune o doctoră în Științe Politice

PE SCURT Instalarea stării de urgență pare că a amplificat problemele politice și divergențele existente în societate, la fel ca...

Politică4 săptămâni în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană: Tiraspolul sugerează că s-a descurcat mai bine decât Chișinăul

PE SCURT Biroul Politici de Reintegrare a anunțat că au fost ridicate unele restricții de circulație pentru locuitorii satelor din...

Politică1 lună în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană / Autoritățile separatiste vor achita compensații de 23 euro antreprenorilor

PE SCURT În săptămâna trecută în regiunea transnistreană a fost prelungită starea de urgență, un bebeluș a fost testat pozitiv...

Advertisement

Opinii

iulie 2020
L Ma Mi J V S D
« iun.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031