Connect with us

Externe

Traian Basescu: Romania va sustine orice initiativa, care ar putea reglementa cit mai repede conflictul transnistrean

Publicat

pe

Romania va sustine orice initiativa, care ar putea reglementa cit mai repede conflictul transnistrean si considera ca in procesul de lichidare a acestei surse de instabilitate ar trebui implicata intreaga comunitate internationala.

Precum transmite agentia INTERLIC, despre aceasta a declarat presedintele Romniei Traian Basescu, intr-un interviu acordat ziarului rus „Novie Izvestia”. Potrivit sefului statului roman, „oricare ar fi varianta definitiva a solutionarii problemei transnistrene, aceasta trebuie sa se bazeze pe suveranitatea, independenta si integritatea teritoriala a Republicii Moldova”.

Traian Basescu a mentionat ca Romania este gata sa participa la reglementarea conflictului transnistrean si ca ar putea face acest lucru in orice moment, in cazul in care partile interesate isi vor da acordul in acest sens. Presedintele Romaniei a spus ca tara sa saluta colaborarea dintre Uniunea European si Republica Moldova.

„Romania si Moldova sunt state, legate de aceeasi istorie, de aceea consider ca viitorul comun trebuie sa ne uneasca in Uniunea Europeana”, a declarat Traian Basescu. El a mentionat disponibilitatea Bucurestiului de a sustine Moldova in procesul de integrare europeana. „Parteneriatul european cu Moldova nu constituie pentru un simplu proiect, ci o prioritate. in primul rind, noi vor sustine pasii Chisinaului indreptati spre implementarea Planului de actiuni Republica Moldova – Uniunea Europeana”, a declarat presedintele Romaniei.

Traian Basescu a mentionat ca extinderea Uniunii Europene constituie un proces benefic pentru relatiile bilaterale moldo-romane si ca aceasta deschide perspective largi pentru dezvoltarea contactelor umane si de afaceri. „Programele, realizate in cadrul politicii europene de vecinatate, ar putea servi drept impuls pentru extinderea si dezvoltarea cooperarii dintre statele noastre, tinind cont de demararea programului de vecinatate „Romania – Republica Moldova””, a mentionat presedintele Romaniei.

Citește mai departe
Advertisement
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Externe

Mormânt vechi de 4 400 de ani, descoperit în Egipt. Ce au găsit înauntru i-a uimit pe arheologi

Publicat

pe

De către

Un mormânt vechi de peste 4.400 de ani, care i-a aparținut unui preot de rang înalt din Egiptul Antic, a fost descoperit de arheologii egipteni în situl Saqqara, aproape de Cairo, scrie BBC News.

Anunțul privind descoperirea a fost făcut, sâmbătă, de Ministerul Antichităților din Egipt. Oficialii anunță că mormântul îi aparține unui preot pe nume Wahtye și datează din timpul celei de-a V-a dinastii egiptene care a domnit între anii 2500 și 2300 î.e.n.

Mormântul este diferit de tot ce s-a descoperit până acum datorită foarte bunei conservări, a culorilor uimitoare păstrate pe picturile dinăuntru și a sculpturilor intacte descoperite aici.

În interior pot fi văzute picturi în care preotul de rang înalt pentru care a fost ridicat mormântul apare alături de mama sa, de soția sa și cu alți membri ai familiei. În mormânt s-au găsit și statui de mari dimensiuni și colorate ale defunctului și ale altor membri ai familiei sale.

Situl Saqqara, aflat la sud de Cairo, este o vastă necropolă, în care se află celebra piramidă în trepte a faraonului Djoser, prima construită în era faraonică egipteană.

Sursa:Libertatea.ro

Citește mai departe

Externe

Ucraina are de sâmbătă propria biserica ortodoxă „fără Putin”

Publicat

pe

De către

Ucraina şi-a înfiinţat sâmbătă o biserică ortodoxă independentă de Moscova, punând capăt unei tutele religioase de 332 de ani.

Un sinod al prelaţilor ortodocşi adunaţi într-o catedrală din Kiev în prezenţa preşedintelui ţării a consfinţit crearea noii biserici, în fruntea căreia a fost ales mitropolitul Iepifani, de doar 39 de ani, un apropiat al Patriarhului Kievului.

„Această zi sacră va intra în istorie drept cea a creării unei Biserici autocefale unite în Ucraina. Ziua independenţei noastre definitive de Rusia”, a declarat Poroşenko, al cărui discurs a fost transmis la televiziunea locală.

Preşedintele Poroşenko a făcut apel la feţele bisericeşti să folosească această ocazie de a-şi face propria biserică, independentă de Moscova.

‘„Viitorul Ucrainei – libertatea noastră, independenţa noastră naţională şi spirituală de Rusia – depinde de voi şi doar de voi”, le-a transmis Poroşenko, potrivit dpa.

Înainte ca Patriarhul de la Constantinopol să recunoască autocefalia, în Ucraina existau trei afilieri ortodoxe: Biserica Ucraineană „Autocefală”,Biserica Ucraineană ţinând de Patriarhia de la Kiev – cea care a primit acum recunoaşterea de la Constantinopol și Biserica Ucraineană ţinând de Patriarhia de la Moscova, adică de Biserica Ortodoxă Rusă.

Citește mai departe

Externe

Cele mai proaste parole folosite în anul 2018: 123456, admin și … donald

Publicat

pe

De către

Anul 2018 a fost plin de atacuri informatice, dar în ciuda avertismentelor date de experții în securitate informatică, oamenii continuă să folosească parole extrem de simple, care sunt foarte ușor de spart.

De aici și numărul tot mai mare de victime ale atacurilor cibernetice.

Analiștii de la compania SplashData a publicat o listă cu cele mai proaste parole folosite anul acesta, în urma analizei a peste 5 milioane de parole.

Lista conține câteva parole care au fost în top și în 2017, printre acestea fiind „123456” și „parola”, care sunt chiar primele două cele mai proaste parole din 2018.

Printre parolele ușor de spart în 2018 se numără și „111111” sau „iloveyou”.

Printre noutățile top-ului din anul curent figurează „donald”, „password1”, „6666666”, „qwerty123” sau „princess”.

Experții în securitate cibernetică speră că pe viitor oamenii să fie mai prudenți și să nu mai aleagă parole atât de simple. De asemenea, o greșeala gravă este ca utilizatorii să aibă aceeași parolă pentru mai multe conturi sau site-uri.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

Partidul Acțiune și Solidaritate15 ore în urmă

Platforma DA și PAS au semnat acordul de constituire a Blocului electoral ACUM// VIDEO

Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate au semnat astăzi acordul de constituire a blocului electoral „ACUM Platforma...

Partidul Liberal16 ore în urmă

Partidul Liberal a decis sa meargă la alegeri parlamentare în cadrul blocului ACUM// VIDEO

Partidul Liberal  a decis să participe la alegerile din 24 februarie în cadrul Blocului ACUM, a anunțat duminică președintele președintele...

Social17 ore în urmă

Atenție șoferi! Lapoviţă şi gheţuş pe drumurile din întreaga ţară

Inspectoratul Naţional de Patrulare informează că pe întreg teritoriul ţării se circulă în condiții de precipitații sub formă de ploaie...

Externe19 ore în urmă

Mormânt vechi de 4 400 de ani, descoperit în Egipt. Ce au găsit înauntru i-a uimit pe arheologi

Un mormânt vechi de peste 4.400 de ani, care i-a aparținut unui preot de rang înalt din Egiptul Antic, a...

Externe19 ore în urmă

Ucraina are de sâmbătă propria biserica ortodoxă „fără Putin”

Ucraina şi-a înfiinţat sâmbătă o biserică ortodoxă independentă de Moscova, punând capăt unei tutele religioase de 332 de ani. Un...

Externe21 de ore în urmă

Cele mai proaste parole folosite în anul 2018: 123456, admin și … donald

Anul 2018 a fost plin de atacuri informatice, dar în ciuda avertismentelor date de experții în securitate informatică, oamenii continuă...

Social22 de ore în urmă

Serviciul Vamal atenționează posesorii de autoturisme înmatriculate în străinătate

Persoanele fizice rezidente şi cele nerezidente care nu au scos mijloacele de transport declarate prin acţiune nu au dreptul să...

Advertisement

Opinii

Advertisement
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com