Connect with us
"
"

Cultură

Suntem oameni, nu roboți. Cum luptăm cu sindromul de burnout creativ, afli la Rockit Conference 2019

Publicat

pe

PE SCURT

Gary Vaynerchuk a popularizat termenii de ”grind” și ”hussle”, dar cât este de sănătos și sustenabil să lucrezi non-stop?

Sindromul de burnout (suprasolicitare profesională) este o stare de epuizare emoțională, psihică și fizică tot mai frecventă într-o societate care pune valoare deosebită pe performanță și imagine publică. Persoanele din domenii creative, care implică lucrul cu oamenii sau o responsabilitate ridicată, se confruntă tot mai des cu oboseala cronica, stări de neajutorare, lipsă de productivitate sau energie și sentimentul de lipsă de control asupra situațiilor cărora ar trebui să le poată face față.

PE LUNG

Vino pe 11 octombrie la Rockit Conference și află cum poți lupta cu starea de burnout creativ.

Anna Kuliberda: Humans not Robots. Where there is burnout, there is no innovation

Anna face coaching pentru inovații sociale și este fondatoarea comunității împotriva burnout-ului în rândurile activiștilor -„The Radical Act of Self Care”. Prin perspectiva„Humans not Robots”, experta va explica de ce atunci când viața profesională invadează viața privată, nu mai există spațiu pentru inovații.

Elena Rudoi: Think good

Elena face training şi coaching pentru dezvoltare personală utilizând abordarea sistemică, metaforele şi comunicarea cu inconştientul. Are formare în coaching sistemic şi master în psihologia comunicării. La Conferința Rockit 2019, Elena va conduce o sesiune de meditație ghidată cu 400 de participanți. E posibil? Hai să vedem!

Inovațiile sunt imposibile fără a investi în generațiile tinere. De aceea, în acest an la Rockit, studenții și elevii pot beneficia de bilete la un preț special de 200 de lei (-50 % de la prețul standard), prețul standard fiind în valoare de 400 de lei, iar în ziua evenimentului prețul biletului va fi de 500 de lei, preț care nu se aplică studenților sau elevilor.

Biletele pentru eveniment pot fi procurate aici.
Mai multă informație despre eveniment puteți găsi pe rockit.md

Rockit Conference este organizat de către Academia Rockit și Digital Communication Network, cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC Tekwill”, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC).

Cultură

Cum să faci film într-o țară în care nu există industria filmului

Publicat

pe

PE SCURT

Cum să faci film într-o țară în care nu există industria filmului? Răspunsul l-am găsit la regizorul și fondatorul MILK films, Eugen Damaschin. Răspunsul este simplu și scurt: „nicicum!”. Eugen este autorul lungmetrajului „Beautiful corruption” și a documentarului „Moldova 89-91” și este cunoscut inclusiv pentru poziția sa civică.

Tânărul a povestit la Rockit care este drumul pe care trebuie să-l parcurgi pentru a obține finanțare pentru filmul tău.

PE LUNG

Potrivit lui Eugen Damaschin, calea pentru a obține buget pentru un film este complicată:

  • În momentul în care gândești scenariul, faci apoi un buget, tu presupui că ai putea putea să iei niște bani de la organizații care se ocupă cu bugetarea filmelor. Noi din păcate avem doar un singur sistem de acest fel și se numește Centrul Național al Cinematografiei cu bugetul anual de 5 milioane de lei, o sumă foarte mică pentru industria de film.
  • O altă opțiune este să te adresezi la donatori externi. Sunt foarte mulți donatori externi care au mulți bani și trebuie să-i cheltuie în țara noastră. Toți donatorii au un scop: să rezolve o problemă socială în țara noastră. Anume din acest motiv, când lansezi o idee, trebuie să analizezi foarte bine ce problemă rezolvi prin implementarea acesteia.
  • Mai mulți donatori oferă bani pentru diferite proiecte, pentru talk show, pentru reality show și alte produse. Trebuie de luat tot ce se oferă. Deci, snobismul și pudicitatea trebuie de dat la o parte. Filmul începe să trăiască după prima lansare. Dacă vrei să ajungi în lumea filmului, să trăiești în lumea ei, trebuie să accepți orice oportunitate ca tu să-l ai gata făcut. După asta te lansezi în festivaluri internaționale.

Potrivit regizorului, asta este singura cale în Republica Moldova de a obține un buget pentru film.

Enlarge

film
Eugen Damaschin (arhiva personală)

Mai mult, Eugen Damaschin povestește că abordarea corectă atunci când vrei să faci un film este să ai o idee bună, în care să fii foarte sigur, apoi să o împachetezi frumos și să povestești despre ea tuturor, încercând să găsești buget pentru realizarea ei. Acum Eugen lucrează la cinci idei de film.

Enlarge

71931054_1294407074077901_3422868143528214528_n
Eugen Damaschin la Rockit

Potrivit tânărului, viața de film începe înafara granițelor Moldovei. De asta s-a convins când a fost în septembrie anul acesta la Kiev și s-a înțeles cu un agent al unei case de vânzări să producă și să vândă un scenariu ale unor mini-serii pentru SUA. Asta este real. Lumea nu se mai divizează pe granițe, nimeni nu este interesat de unde ești. Pe toți îi interesează să vândă și să cumpere conținut calitativ”, a povestit Eugen Damaschin la Rockit.

Citește mai departe

Cultură

Peste 1600 de oameni au adunat 104 mii de euro pentru un proiect. De ce?

Publicat

pe

De către

PE SCURT

Peste 1600 de oameni au contribuit la un experiment unic de crowdfunding pentru jurnalismul românesc: Inclusiv.  Publicația creată de o echipă de jurnaliști români a lansat un proiect de crowdfunding inspirat de succese internaționale, precum The Correspondent din Olanda sau Kraut Reporter din Germania.  Și au reușit.

Au reușit să strângă 104 000 de euro de la 1 643 de abonați fără să ceară donații, ci un abonament de un an. Jurnalistul Ștefan Mako, unul dintre cofondatorii proiectului Inclusiv, vine la Chișinău pentru a povesti despre cum echipa Inclusiv a convins peste atâția oameni să devină parte a unui proiect mediatic inovativ.

PE LUNG

Inclusiv.ro e o nouă publicație de jurnalism independent, concentrată în jurul formatului de jurnalism care caută și soluții, nu doar raportează problemele (ceea ce face și Moldova.org). Ștefan Mako,Victor Ilie și Luiza Vasiliu au avut ideea să facă o publicație finanțată exclusiv de cititori, ci susținută de cititori și cu idei de subiecte sau cu skill-uri personale. Cei trei și-au propus ca în loc să stea la redacție să se gândească ce subiecte să mai facă, să colecteze din 1643 potențiale surse de idei de subiecte.

Cei 1643 de oameni care au decis să susțină acest proiect au contribuit între 24 de euro și 1200 de euro pe an în avans. Ștefan Mako, susține că cei 104 000 de euro adunați vor constitui bugetul de pornit la drum. Pe 21 octombrie este preconizată lansarea Inclusiv.ro în limba română, împreună cu o versiune succintă în engleză. Vino pe 11 octombrie la Rockit Conference unde vei afla de la jurnalistul Ștefan Mako, unul dintre cofondatorii proiectului, despre motivația din spatele lansării unui asemenea publicații.

Dacă vrei să afli istoria din spatele succesului Inclusiv.ro, cumpără bilet la Rockit Conference aici.
Mai multă informație despre eveniment poți găsi pe rockit.md

Rockit Conference este organizat de către Academia Rockit și Digital Communication Network, cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC Tekwill”, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC).

Citește mai departe

Cultură

Rockit Digital Conference ’17 a adunat un număr record de participanți

Publicat

pe

De către

Rockit Digital Conference ’17 – cel mai tare eveniment al industriei digital din Moldova a fost un adevărat succes. Desfășurat în perioada 11-12 Mai, la Chișinău, în noul Centru de Excelență în domeniul TIC, „Tekwill”, evenimentul a adunat 450 de participanți și 37 de speakeri, experți locali și internaționali recunoscuți din lumea digitală. Aflat la cea de-a doua ediție,  evenimentul a  găzduit 28 de prezentări, 3 paneluri de discuții și 6 workshop-uri.

Evenimentul a fost organizat de Academia ROCKIT (ROCKIT ACADEMY) și CIVITTA, în parteneriat cu TEKWILL și Asociația Specialiștilor în Relații Publice și Comunicare(ASRP).

Rockit Digital Conference ’17 s-a desfășurat cu suportul Ministerului Afacerilor Externe al Estoniei, al Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională și al Guvernului Suediei prin intermediul Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (Sida) în cadrul Proiectului  „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC Tekwill”.

Enlarge

silova
Ecaterina Silova

http://www.civitta.com

Ecaterina Silova, country manager CIVITTA Moldova: „Rockit Digital Conference este cea mai mare conferință de digital și antreprenoriat din Republica Moldova. Anul acesta Rockit a adus peste 30 de speakeri din întreaga lume ca să inspire tinerii și să vorbească despre digital marketing, antreprenoriat, creație, inovație și tehnologii.”

Artur Gurău, director, Academia Rockit: „Pentru mine ceea de facem la Rockit contează foarte mult pentru că adunăm foarte mulți oameni faini împreună, atât de aici din Moldova cât și de peste hotare. Rockit  devenit deja o tradiție pentru Moldova și asta mă bucură foarte mult. Când am început primele evenimente, acum trei ani, veneau 150 de oameni,  acum însă ajung să vină peste 450 de persoane. Mai mult ca atât facem conferința și în alte țări, nu doar în Moldova și eu consider că este foarte important acest context regional în care creăm punți de colaborare cu vecinii noștri din regiuni atât din România, din Polonia, din Ucraina, din Țările Baltice, dar și din Turcia. Avem o amplasare geografică foarte bună de care ar trebui să profităm.”

Evenimenul a avut ca scop educare și promovarea inovațiilor prin aducerea know-how-ului local, regional și internațional. Iar speakerii și participanții au reprezentant cele mai inovatoare companii cu profil tehnologic, antreprenori, profesioniști în online, advertiseri, comunicatori și  jurnaliști.

Beata Biel, speaker, Polonia: „Acest tip de evenimente sunt cruciale pentru dezvoltarea pentru comunității digital. Rockit este important și de ajutor pentru că oamenii discută multe și învață la fel de multe, iar de aici pleacă cu foarte multe cunoștințe și idei. Le recomand tinerilor, care doresc să-și deschidă un start-up media, ca în primul rând să nu le fie frică de presă și de faptul că mass-media tradițională este mai înceată. Trebuie doar să se obișnuiască cu acest lucru și să le ofere energia necesară pentru dezvoltare.”

Enlarge

rama-5556
Milionarul Călin Fusu este fondatorul şi acţionarul majoritar al Neogen şi Best Jobs.

Ramin Mazur

Călin Fusu, speaker, România:  „Pentru mine este o ocazie să cunosc oameni noi, să-mi șlefuiesc ideile, să testez, să înțeleg diferite industrii cum funcționează, în special în Moldova, unde nu foarte des. Pe lângă conținutul prezentat pe scenă e conținutul prezentat pe lângă scenă e foarte important.  Le recomand tinerilor prezenți la Rockit să nu le fie frică de idei ambițioase și de implementarea lor.”

Enlarge

rama-5619
Daniil Khasanshin

Ramin Mazur

Daniil Khasanshin, speaker, Rusia : „Evenimentele de acest gen sunt importante în special pentru orașele mai mici, precum Chișinău. La evenimentele mai mici, care au loc la o perioadă distanță de 2-3 ani, ai ocazia să experimentezi ceva nou. Unul dintre sfaturi pentru tineri este să le fie frică, iar al doilea este să nu asculte pe nimeni, să țină cont de sfaturile altora, dar să nu le urmeze întocmai.”

Jaroslaw Gwizdak // Sursa foto: courtwatch.pl

Jaroslaw Gwizdak, speaker, Polonia: „Astfel de conferințe sunt importante pentru că vezi cum funcționează lucrurile în anumite domenii. Networkingul este important, iar aici vezi problemele dar și soluțiile pentru acestea. Îi sfătuiesc pe tineri să vorbească, să comunice, să-și facă anumite relații și să fie sinceri cu ei înșiși.”

În cadrul Rockit Digital Conference ’17 au fost decernate premii pentru cele mai promițătoare startup-uri din Moldova, iar Rockit Startup Competition a fost organizat de Dreamups Innovation Campus.  Astfel, la această categorie echipa proiectul GAUS a primit un premium special și urmează să meargă la aceleratorulStartup Wise Guys, alături de cele 25 de startup-uri finaliste din concurs. În același timp, Energy Solaris a primit un premiu premiu oferit de către Western NIS Enterprise Fund și urmează să meargă la conferința Consumer Electric Show  2017 din Las Vegas.

Flashback Rockit Digital Conference ’16

În anul 2016 la Rockit Digital Conference au participat peste 600 de persoane din 24 de țări, printre care Letonia, Estonia, Lituania, Ucraina, Belarus, Armenia, Georgia, Azerbaidjan și Tadjikistan. Cei 32 de vorbitori invitați din SUA, Marea Britanie, Singapore, Franța și altele reprezentau instituții de talia BBC, NowThis sau The New York Times.

La conferință au fost prezentate mai multe unelte digitale utile, inclusiv BuzzSumo, Little Bird, Nible, Banjo și Conspire. „Rockit Awards” a premiat cele mai bune produse digitale din regiune, printre care Purcari Winery, pentru campania „Manifest pentru schimbare”. „Rockit Startups” a premiat cea mai bună idee de afaceri – FITSKO, proiectul care își propune să reducă obezitatea în rândul copiilor și să încurajeze modul de viață activ și sănătos.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

Social12 ore în urmă

Ce trebuie să știi despre divorțurile în Moldova

PE SCURT Raionul Anenii Noi a înregistrat cele mai multe divorțuri în anul 2018: 446. În timp ce în același...

Sănătate13 ore în urmă

Cum să-ți anunți apropiații că ești HIV pozitiv

PE SCURT Prejudecățile și dezinformarea cu privire la virusul imunodeficienței umane, precum și sindromul imunodeficienței dobândite, influențează  opinia multora chiar...

Economie14 ore în urmă

Cum protestează transportatorii din alte țări și ce obțin

PE SCURT Transportatorii de pasageri la nivel național au organizat al treilea protest din acest an, în Piața Marii Adunări...

Social16 ore în urmă

Cine sunt nomazi digitali și când au devenit visul unei întregi generații?

PE SCURT Nomadul digital este persoana care nu depinde de locul fizic de muncă și își combină activitățile cu deplasările...

Social2 zile în urmă

În scaun cu rotile, pentru dreputurile omului. Cum luptă Dmitri Kuzuk

PE SCURT Dmitri Kuzuk este un activist pentru drepturile omului și pentru persoanele cu dizabilități din Bender. De-a lungul timpului...

Istorie2 zile în urmă

Cei mai tineri premieri din lume. Republica Moldova în listă

PE SCURT Sanna Marin, în vârstă de 34 de ani, va deveni, săptămâna viitoare, cea mai tânără prim-ministră din istoria...

Istorie2 zile în urmă

Cine este Nadia Comăneci, cea care a stricat computerul olimpic cu cele mai bune rezultate

PE SCURT Nadia Comăneci a rămas în istorie după ce, la 14 ani, a fost prima care a luat 10...

Advertisement

Politică

Politică3 zile în urmă

La ce ne putem aștepta de la partidul lui Mark Tkaciuk și Iurie Muntean

PE SCURT Pe scena politică din Republica Moldova a avut loc lansarea unei noi formațiuni politice – „Partidul Acțiunii Comune...

JustițieO săptămână în urmă

4 ani la închisoare și o conferință de presă. Pe scurt, despre situația lui Vlad Filat

PE SCURT Condamnat la nouă ani de detenție, fostul premier Vlad Filat  a fost eliberat condiționat, înainte de termen. Eliberarea...

PoliticăO săptămână în urmă

Cum a fost discutată pe Facebook eliberarea condiționată a lui Vlad Filat

PE SCURT Fostul prim-ministru Vlad Filat, condamnat la nouă ani de detenție, a fost eliberat astăzi, înainte de termen din...

Cultură2 săptămâni în urmă

Despre mărul roșu și câinele cu două boturi. Poeții vorbesc despre situația politică din țară

PE SCURT S-au adunat poeții la „Poezie Politică” unde și-au exprimat, prin intermediul operelor lor, dar și al altor autori,...

Politică2 săptămâni în urmă

Câte instituții publice mai sunt conduse de exponenți numiți de Partidul Democrat

PE SCURT De la plecarea PDM de la guvernare a trecut aproape șase luni, iar Republica Moldova este deja la...

Politică3 săptămâni în urmă

De ce vrea premierul Chicu să transforme Moldova „într-un șantier imens” și cât ar costa asta

PE SCURT Fostul ministru al finanțelor, actualul prim-ministru, Ion Chicu, a fost unul dintre cei care au contrasemnat decizia Guvernului...

Politică3 săptămâni în urmă

10 ani de la moartea lui Serghei Magnițki/ Șansele ca Legea Magnițki să fie adoptată în Moldova

PE SCURT Numele lui a devenit sinonim  cu combaterea corupției și abuzurilor asupra drepturilor omului. Moartea lui a generat o lege nouă...

Advertisement

Opinii

decembrie 2019
L Ma Mi J V S D
« nov.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031