Staţiunea inimii

De Adriana Agapii/ Chişinău / Moldova.ORG/ — Străjuită de munţi nu prea înalţi din toate părţile, staţiunea Covasna, numită şi staţiunea celor 1000 de izvoare de sănătate, este paradisul celor ce caută relaxare, aer curat şi tratament.

Staţiunea bogată în ape minerale, cu emanaţii naturale de bioxid de carbon, cu aerul bogat în ioni negativi, cu mofetele naturale (emanaţii de bioxid de carbon), este indicată în special celor suferinzi de boli cardiovasculare. Cercetările făcute de-a lungul timpului de specialişti şi cercetători, precum şi rezultatele curelor de balneare au impus definitiv Covasna în rândul celor mai importante aşezăminte de sănătate, fiind o staţiune balneoclimaterică cu tradiţie în tratarea afecţiunilor cardiovasculare.

Pe lângă bolile cardiovasculare mai sunt tratate şi afecţiuni dermatologice, a tubului digestiv şi a glandelor anexe, endocrine, a paratului locomotor, a rinichilor şi căilor urinare.

Covasna oferă posibilităţi de relaxare deosebite pentru împătimiţii de pescuit şi vânătoare. Pădurile, bălţile şi pârâurile Carpaţilor de curbură sunt pline de provocări pentru pescari şi vânători.

Oportunităţile de drumeţii şi excursii din jurul Covasnei sunt multiple şi pe placul celor mai exigente gusturi. La trei km de oraş se află cetatea lui Miske sau cetatea Ilenei Cosânzene, în care se spune că locuia Ileana Cosânzeana, iar în pivniţa cetăţii se afla averea imensă a zânei. Astăzi cetatea se află în paragină, iar pomii fructiferi şi rozmarinul sălbăticit sunt mărturii ale existenţei unei grădini a Zânei. Legendele spun că zânele îşi udă şi astăzi grădinile în nopţile cu clar de lună.

Fie că sunteţi tentaţi să încercaţi instalaţiile de tratament cu care este dotată staţiunea, fie că vreţi să pescuiţi pe malul unui pârâiaş sau să vizitaţi una dintre numeroasele atracţii turistice ale zonei sau să combinaţi toate aceste lucruri, sunteţi bineveniţi şi aşteptaţi în orice timp al anului în Covasna.

Distanţa de la Chişinău până la Covasna este de 365 km.

 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.