Solemnitate la Râșcani

 De Cătălina Gromov

Chișinău (Moldova.ORG) — Raionul Râșcani a sărbătorit mai multe evenimente fastuase. La 12 noiembrie raionul a împlinit 70 de ani de la fondare. În aceeași zi a fost inaugurată și cazangeria Liceului teoretic „Silvian Lucaci” din satul Costeşti, raionul Rîscani. Alături de locuitorii acestei regiuni, la manifestații a participat și prim-ministrul Vlad Filat.

Cu prilejul aniversării raionului, prim-ministrul a felicitat toți locuitorii săi, dorindu-le realizări frumoase. Premierul a remarcat faptul că în sala de festivităţi, unde se desfăşoară ceremonia de serbare, sînt foarte mulţi copii, iar asta înseamnă că localitatea se dezvoltă şi are un viitor frumos.

„Îmi doresc să facem cît mai mult pentru ca, copiii din raionul Rîscani, dar şi din toata ţara, să beneficieze de cele mai bune condiţii de viată”, a spus Vlad Filat.

Preşedintele raionului Rîşcani, Ion Parea a menţionat că pentru el personal sărbătoarea are semnificaţie dublă, deoarece în anul cînd localitatea împlineşte 70 de ani, acesta marchează şi aniversarea de 25 ani de activitate în raionul Rîşcani. „Mă mîndresc cu raionul Rîscani şi cu toţi oamenii care trăiesc în această regiune. Îmi doresc ca împreună să facem cît mai multe lucruri frumoase pentru localitatea în care trăim”, a spus Ion Parea.

La eveniment au fost premiați și echipele de fotbal participante la Cupa Preşedintelui raionului Rîşcani, care s-a desfăşurat în premieră. Cupa transmisibila a fost cîştigată de echipa „Marcant-Agro”.

În aceeași zi, Vlad Filat a vizitat și cazangeria Liceului teoretic „Silvian Lucaci” din satul Costeşti, raionul Rîscani, renovată din banii alocaţi de Guvern. În instituţia respectivă îşi fac studiile 350 de copii, care beneficiază de 25 de săli de clasă, care sunt conectate la conducta de gaz din localitate. Lucrările de renovare a cazangeriei au demarat în luna mai curent și fac parte din proiectul „Educaţie de calitate”, realizat cu suportul Băncii Mondiale.

 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.