Şoferii basarabeni fac ravagii pe şoselele din Vaslui

Oboseala şi imprudenţa în conducere, în special depăşirile riscante, sunt principalele cauze ale accidentelor produse de conducătorii auto din Republica Moldova. În Vaslui, judeţ aflat la graniţa cu Republica Moldova, în 2018 s-a înregistrat un record negativ în privinţa accidentelor în care au fost implicaţi şoferi basarabeni, scrie Adevarul.ro.

Ultimele două accidente grave s-au înregistrat la sfârşitul lunii august, la diferenţă de o zi unul de celălalt.

Pe 27 august, o familie din Iaşi, care se deplasa spre mare, a fost spulberată pe Drumul European 581, pe raza localităţii vasluiene Bădeana de o maşină condusă de un bărbat de 43 de ani din Republica Moldova, care a adormit la volan.

Pe 28 august, un microbuz în care se aflau 8 cetăţeni din Republica Moldova a fost lovit de un tren, la nivelul de trecere de cale ferată de pe raza localităţii Gara Roşieşti. Şi în acest caz, conducătorul auto, care încurcase drumul către Vama Albiţa, ar fi adormit la volan.

Sursa citată scrie că deşi au derulat activităţi bilaterale, în care, cel puţin teroretic, au dezbătut cu poliţiştii din Republica Moldova despre accidentele produse de cetăţenii moldoveni pe drumurile vasluiene, oficialii IPJ Vaslui afirmă că nu deţin nicio situaţie exactă sau analiză în acest sens.

Motivul invocat fiind acela că mulţi dintre conducătorii auto din Republica Moldova au dublă cetăţenie, astfel că în statistici apar ca fiind, în primul rând, cetăţeni români.

Oficial, potrivit IPJ Vaslui, de la începutul anului pe drumurile din judeţ s-au înregistrat 11 accidente rutiere în care au fost implicaţi conducători auto din Republica Moldova şi doar în şase dintre ele moldovenii au fost consideraţi ca fiind principalii vinovaţi.

Tot potrivit IPJ Vaslui, în niciunul dintre accidentele produse de şoferii moldoveni nu ar fi fost înregistrat vreun deces, ci doar un rănit grav şi 15 răniţi uşor.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.