Senatorii români au introdus modificări la proiectul de lege privind interzicerea totală a fumatului

Fumatul va fi permis în încăperi special amenajate, precum și în curțile interioare acoperite. Această prevedere se conține în modificările făcute de senatorii din Comisia Juridică a Senatului la Proiectul de Lege care interzice fumatul în spațiile publice închise.

Senatorii au revizuit terminologia care stabilește că locurile publice în care este interzis fumatul reprezintă spațiile înconjurate de pereți. În varianta actuală a proiectului de lege, fumatul este interzis în toate spațiile publice care sunt acoperite și au cel puțin 2 pereți.

˝Definiția ¨spațiului public˝ utilizată în prezent, spune că dacă spațiul are 2 pereți și un acoperiș, acolo fumatul este interzis, chiar dacă vorbim de o terasă pe malul mării. Consider că întrecem anumite limite˝, a declarat senatorul liberal Cătălin Boboc, președintele Comisiei Juridice a Senatului, transmite Mediafax.

Senatorii au propus de asemenea o modificare care permite fumatul în spații special amenajate care vor fi folosite exclusiv pentru fumat și pentru alte ceremonii legate de fumat, cum ar fi consumul de cafea și alte băuturi fierbinți sau reci.

Toți membrii Comisiei Juridice au susținut aceste modificări.

Interdicția pentru fumatul în toate spațiile publice închise din România a intrat în vigoare pe 17 martie curent. Drept urmare, fumatul a fost interzis în hotele, restaurante, cluburi, pub-uri, baruri, în instituțiile publice, precum și la locurile de muncă, fumătorii fiind nevoiți să iasă afară pentru a fuma.

Acest fapt a provocat un șir de probleme proprietarilor de baruri și restaurante. ˝Am primit mai multe petiții din partea proprietarilor de cluburi din Centrul vechi care se plâng de faptul că unii clienți părăsesc localurile fără să-și achite nota plată sub pretextul că ar fi ieșit să fumeze˝, declară Steliana Miron, senatorul care a inițiat aceste modificări.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare