Rudele, prietenii şi admiratorii îşi pot lua rămas bun de la interpretul Anatol Dumitraș la Biserica Ciuflea

Rudele, prietenii şi admiratorii care vor să-și ia rămas bun de la interpretul Anatol Dumitraș pot să o facă astăzi. Sicriul cu corpul neînsuflețit al artistului va fi depus la ora 19:00 la Biserica “Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron”, denumită de localnici drept Ciuflea.

Joi, 16 iunie, la ora 12:00, corpul neînsufleţit al cantautorului va fi aşezat la locul său de veci, la Cimitirul Central din strada Armenească.

Anatol Dumitraș s-a stins din viață, fiind răpus de cancer, ieri dimineață, la vârsta de 60 de ani.

Îndrăgostit de viață și de oameni, de publicul său căruia i-a dăruit ani la rând cântece care erau imediat apreciate, Anatol Dumitraș a apărut timid pe scena muzicii ușoare, dar a trudit pentru bunul său nume, devenind unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți de muzică ușoară.

Anatol Dumitraș s-a născut la 14 noiembrie 1955, în satul Larga, raionul Briceni. Cariera de interpret a început-o în anul 1982, în calitate de solist al formaţiei „Bucuria” după care a devenit membru al formațiilor „Legenda” și „Plai”. Pe parcursul anilor, artistul a activat în calitate de solist şi conducător artistic al formaţiilor „Olymp” şi „Alai”.

Din anul 1993, Anatol Dumitraş devine solist al Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici” din Chişinău. În timpul activității sale, Anatol Dumitraș a reuşit să realizeze numeroase înregistrări la Radiodifuziunea şi Televiziunea Naţională. Discografia sa numără albumele „Ultima seară” (2003), „Anii mei – destinul meu” (2007), „Roata vieţii” (2008) ș.a.

În anul 1995 artistul este distins cu titlul onorific de „Maestru în artă”, iar în 2012 i-a fost conferit titlul de „Artist al Poporului”.

Printre piesele care l-au remarcat pe Anatol Dumitraș se numără: „Prima dragoste”, „Ploaia despărțirii”, „Roata vieții” ș.a.

Oamenii de cultură sunt profund îndurerați, regretă această pierdere și îl deplâng pe cel care și-a dedicat întreaga viață muzicii și expresiei artistice.

Fie-i ţărâna uşoară şi Dumnezeu să-l odihnească în pace…

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.