Puncte de reabilitare anticaniculă, instalate în întreaga ţară

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale a anunţat astăzi că instalează puncte de reabilitare anticaniculă. Corturile urmează să fie amenajate în cele cinci sectoare ale municipiului Chișinău, dar și în raioanele Cahul, Bălți, și UTA Găgăuzia.

Pe parcursul zilelor cu temperaturi înalte, oamenii care se vor adresa la punctele de reabilitare vor beneficia de apă și de ajutor calificat în cazul în care se vor simți rău.

Mai mult, salvatorii vor oferi posibilitatea cetățenilor să se odihnească, pentru a nu se expune soarelui în orele de vârf.

Conform informațiilor Serviciului Situații Excepționale, în capitală punctele vor fi instalate pe următoarele adrese: sectorul Botanica în apropiere de Centrul Comercial „1000 de Mărunțușuri”, sectorul Centru în prejma „Pieții Centrale”, sectorul Râșcani în apropierea „Pieții Matei Basarab”, sectorul Ciocana pe strada Ginta Latina nr.18 și sectorul Buiucani pe strada Calea Ieșilor nr.1.

Oamenii sunt rugați să apeleze la ajutor și să vină la punctele de reabilitare din sectoarele indicate.

În acest context, este de menționat că Biroul de cooperare al Elveției în Republica Moldova, în cadrul unui proiect de asistență tehnică pentru “Consolidarea capacităților SPC SE” a procurat echipament specializat și articole destinate acordării ajutorului necesar populației pe perioada caniculară, dar și perioada rece. Utilajul este utilizat de către angajații Serviciului PC SE al MAI în aceste corturi de reabilitare, pentru a veni în ajutor cetățenilor.

Reamintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Galben de caniculă. Avertizarea meteo este valabilă pentru perioada 25 iunie – 1 iulie.

În intervalul menționat pe o mare parte a teritoriului temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33°C și mai mult. De asemenea, în aceasta perioadă va crește riscul excepțional de incendiere a fâșiilor forestiere și culturilor agricole.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.