Protest la primăria Chișinău! Socialiștii au intrat cu bârne din lemn și un gard în clădire

Protest inedit la Primăria Chișinău. Socialiștii au intrat în această dimineaţă în clădire cu bârne din lemn și cu un gard de fier de la o construcţie de pe strada Dimo 1, unde pretind că se construiește ilegal o instituție. Din această cauză şedinţa săptămânală a serviciilor municipale a fost întreruptă.

Protestatarii au lovit cu pumnii în ușa sălii de şedinţe și au scandat”Rușine!”, ”Jos, Chirtoacă!” și ”Demisia!”. Protestul a fost condus de consilierul municipal PSRM Ion Ceban. Printre protestatari  s-au mai aflat şi deputaţii PSRM Vasile Bolea şi Marina Radvan, dar şi activista Maia Laguta. Aceştia l-au cautat pe primarul Dorin Chirtoacă, dar edilul se află într-o deplasare oficială la Strasbourg. La fața locului, au intervenit oamenii legii. Aceștia au întocmit proces-verbal organizatorilor protestului.

Ulterior, Ion Ceban a declarat că, construcția este ridicată în zona de parc, pe trotuar și parțial pe carosabil.

”Este cu încălcări grave, este atacată în instanța de judecată și proiectată de soția domnului Carpov, arhitect interimar al orașului. La momentul de față, sunt zeci de construcții în zone de parc, grădinițe de copii, recent, la instituțiile medicale, pe terenuri de joacă. Aceștia se fac că nu văd nimic”, a spus Ceban.

Totodată, Ion Ceban a spus că i-a adus o bârnă din lemn viceprimarului Nistor Grozavu, pentru ”dezastrul pe care îl face alături de Chirtoacă și toată gașca de impostori și hoți, care își bat joc de Chișinău”. Mai mult,protestatarii socialiști au cerut demisia primarului Dorin Chirtoacă, în condițiile în care săptămâna trecută liberal-democratul Vladimir Filat a declarat că edilul are intentate peste 600 de dosare la Procuratura Generală.

Aceștia au mai cerut instituirea unui moratoriu pe construcțiile ilegale și crearea unei comisii speciale de anchetă.

protestsoialisti

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.