Preotul, care a făcut un selfie cu o bătrână aflată pe patul de moarte, susține că este victima unei campanii de denigrare

Preotul Ghenadie Valuța, care a făcut un selfie cu o bătrână aflată pe patul de moarte, susține că este victima unei campanii de denigrare promovate de către „forțele și mentalitățile prohomosexuale susținute de duhovnicul acestora de la Ghidighici”.

Într-o conferință de presă la IPN, preotul a afirmat că „minoritățile sexuale au distorsionat mesajul la fotografie și au virusat spațiul online și cel mediatic cu ideea că bunica moare, iar părintele își face selfie cu aceasta”.

Preotul susține că poza de la care a pornit scandalul a fost făcută pentru a împărtăși cu alți credincioși bucuria pe care o aduce credința și lucrurile sfinte în viața bătrânei. Aceasta și-a dat acordul pentru a fi fotografiată și a fost informată că fotografia va fi trimisă și la alte persoane pentru a le arăta credința și bucuria acesteia de a trăi.

Preotul susține că a fost și a vorbit cu fiica și cu fiul femeii, și-a prezentat scuzele pentru situația creată. Cu toate acestea, copiii bătrânei au fost instigați de către „forțele netradiționale” la răzbunare.

În cele din urmă, copiii femeii au depus o plângere la poliție și au acceptat să discute acest subiect la o emisiune televizată și astfel toată țara a aflat despre situație.

Preotul a mai spus că expresia „bătrână aflată în gura morții” din mesajul la fotografie a avut sens metaforic.

Reamintim că la 20 ianuarie Ghenadie Valuța a publicat pe Facebook un selfie cu o bătrână „aflată în gura morții”, făcând referire la tinerii care vin la biserică atunci când ar avea vreo suferință.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.