Connect with us

Publicat

pe

Partidul Acțiune și Solidaritatea trage un semnal de alarmă cu privire la monopolizarea mass-mediei și „propaganda tot mai gravă cu care PD intoxică cetățenii”. Astfel, formațiunea a anunțat că în această săptămână PD a apelat la o nouă tehnică – a plătit în ziarele locale din rețeaua API pentru plasarea unui articol de denigrare a opoziției sub formă de „publicitate politică”.

Reprezentanții PAS au precizat că articolul menționat este unul plagiat în totalitate de pe site-ul publika.md, cu adăugarea a trei citate, dintre care unul este distorsionat.

„Acest articol reprezintă o denigrare a imaginii PAS și a liderului PAS, Maia Sandu, având în vedere că prezintă informațiile unilateral, fără a oferi poziția celor acuzați, distorsionează prin trunchiere și scoatere din context declarațiile persoanei citate, și anume Iulian Chifu, denigrează imaginea Maiei Sandu prin asocierea de imagini, tehnică de manipulare des folosită de holdingul PD, oferă cititorilor un titlu înșelător, care prezintă opinii și nu fapte”, se arată într-o declarație a formațiunii.

Mai mult, reprezentanții PAS au precizat că, în urma unei căutări în baza de date a Registrului de Stat al Populaţiei, au descoperit că nu există o persoană cu numele și prenumele așa-numitului autor al articolului.

„Minciunile grave vehiculate de dimineața până seara la posturile controlate de Plahotniuc și Dodon despre opoziție și despre reprezentanți ai societății civile și ridicarea în slăvi a guvernării reprezintă o armă împotriva cetățenilor. Aceste televiziuni nu doar mint, ele consolidează dictatura, teroarea și confuzia tot mai mare a oamenilor, acestea anulează conceptul de dezbatere și însăși ideea de democrație. PAS a accentuat de fiecare dată că o societate liberă se poate construi doar cu o presă liberă”, a declarat Maia Sandu la o conferință de presă.

În aceste condiții PAS a anunțat că în zilele următoare va depune cereri prealabile către ziarele care au publicat articolul defăimător în care va solicita dezmințirea articolului denigrator și dreptul la replică.

„Ne exprimăm speranța că publicațiile periodice regionale vor da curs solicitărilor noastre legale și legitime, astfel încât să nu fim nevoiți să recurgem la apărarea drepturilor noastre prin alte mijloace prevăzute de lege”, au mai spus reprezentanții PAS.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Opinii

Maia Sandu: „Putem sprijini un candidat din afară care face dovada integrității”

Publicat

pe

De către

„Filtrele de integritate ale viitorul bloc electoral ACUM, format din Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr, sunt în măsură să arate care oameni sunt șantajabili și care mai ușor ar putea să fie cooptați de anumite persoane”, a declarat Maia Sandu, lider PAS, în cadrul emisiunii În Profunzime, la ProTV.

„Noi toți trecem prin aceleași filtre. Noi putem să sprijinim un candidat care vine din alt partid politic, doar dacă acest candidat face dovada integrității. Putem să sprijinim un candidat care vine din alt partid politic, doar dacă acest candidat face dovada integrității și trece prin aceleași măsurători a meritocrației.”

Despre evenimentul organizat de PD în centrul capitalei, acum două săptămâni, lidera PAS a spus că participanții aduși cu forța s-au simțit umiliți. Organizatorii susțin că au adus în Piața Marii Adunări Naționale 100 de mii de oameni. Poliția, care de obicei anunța de două ori mai puțini demonstranți, de această dată practic confirmă cifra organizatorilor și vorbește de un număr de 90 de mii. Manifestația a fost încheiată cu votul mulțimii acordat unui angajament asumat de formațiune în preajma alegerilor parlamentare.

„Pe acești oameni PD i-a pierdut ca alegători. Modul în care acești oameni au fost duși la miting și au fost impuși să asculte discursuri pe care ei nu le cred, să spună mulțumesc partidului pentru o pensie de 600 de lei.”

Puteți urmări emisiunea integrala aici.

Citește mai departe

Partidul Acțiune și Solidaritate

Maia Sandu despre inițiativa PDM de a organiza un referendum: Asta ar însemna să se pună punct pe ideea integrării europene

Publicat

pe

De către

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu a criticat inițiativa PDM de a organiza un referendum privind includerea în Constituție a sintagmei „integrare europeană”. Potrivit ei, aceasta ar însemna să se pună punct pe ideea integrării europene, pentru că „inițiatorul este o forță politică extrem de nepopulară”, iar „contextul este unul extrem de negativ”.

Declarația a fost făcută la emisiunea „Adevărul Live”.

„Nu există o decizie finală. Dacă PDM vrea să omoare definitiv sau pe termen lung parcursul european al RM, atunci va merge cu acest referendum, pentru că nu poți să vii să pui la discuții un astfel de subiect important, atunci când inițiatorul este o forță politică extrem de nepopulară. Și atunci când contextul este unul extrem de negativ”.

Totodată, Maia Sandu a declarat că în cazul organizării acestui referendum există riscul ca, prin neprezența oamenilor la vot, să se pună punct pe ideea integrării europene.

„Asta ar însemna să se pună punct pe ideea integrării europene, pentru că știm cu ce se termină referendumurile în general, bine poate prezența la vot ar fi fost mai mare la parlamentare, dar nu neapărat, și atunci riscăm pur și simplu prin neprezența oamenilor la vot să omorâm această idee”.

Lidera PAS și-a exprimat speranța ca democrații nu vor fi atât egoiști încât să pună în pericol această idee și le-a recomandat să consulte Bruxelles-ul înainte ca să vină cu astfel de soluție.

„Eu sper că ei nu sunt atât de egoiști încât să pună în pericol ideea integrării europene și sper să se sfătuie cu cei de la Bruxelles înainte ca să vină cu astfel de soluție”, a mai spus ea.

Precizăm că președintele Parlamentului Andrian Candu a anunțat anterior că Partidul Democrat analizează posibilitatea organizării unui referendum cu privire la includerea în Constituție a sintagmei „integrare europeană”. Aceasta după ce proiectul democraților privind introducerea în Constituție a sintagmei „integrare europeană” nu a fost votat de Legislativ.

„În baza măsurătorilor noastre și a opiniei pe care o vedem din partea societății, un astfel de referendum ar fi unul de succes. Noi examinăm posibilitatea unui referendum. Sunt opinii care spun că în ziua alegerilor nu poți să organizezi un referendum. Alte opinii spun că anume un referendum constituțional nu poate fi organizat. Noi acum examinăm câmpul juridic”, a spus Candu în cadrul unui interviu pentru Adevărul Moldova.

Citește mai departe

Partidul Acțiune și Solidaritate

PAS: 100 de lucruri pe care PD nu le va spune duminică

Publicat

pe

De către

Partidul Acțiune și Solidaritate a anunțat astăzi la o conferință de presă că democrații vor organiza duminică la Chișinău un eveniment de amploare, „pentru a arăta cetățenilor cât de puternici sunt”, dar la care nu se va spune „niciun adevăr”.

Mai mult, potrivit celor de la PAS, ei au fost sesizați de mai mulți cetățeni, care au spus că „oamenii sunt obligați să se prezinte la acest miting al guvernării”.

„PD va cheltui sume enorme de bani din surse obscure, pentru a organiza un eveniment fastuos și a arăta cetățenilor cât de puternici sunt. PD va aduce cu forța oameni pentru a crea iluzia de putere. Cei cu adevărat puternici nu au nevoie să creeze iluzia puterii. Cei cu adevărat puternici nu șantajează și nu hărțuiesc funcționarii publici, profesorii, medicii. De fapt, Plahotniuc și colegii lui din PD sunt niște lași. Ei nu ar avea nicio putere, dacă noi toți, cei care vrem să trăim cu demnitate într-o țară liberă, ne unim”, a declarat Președinta PAS, Maia Sandu, la conferința de presă.

Reprezentanții PAS au menționat că în această duminică Plahotniuc și colegii săi din PD nu vor spune oamenilor „niciun adevăr”. Ei au anunțat că PAS a realizat o listă de 100 de lucruri pe care nu le va spune PD oamenilor, dar s–au arătat siguri că lista aceasta este mult mai lungă –„abuzuri, fărădelegi, incompetență, hoție, favoritism, amenințări – despre acestea PD nu va vorbi”.

De asemenea, PAS a întocmit un „top al celor mai mari păcate” ale PD-ului, îndemnând oamenii să aleagă 3 păcate ale PD-ului care li se par cele mai grave.

De notat că, fiind întrebat astăzi ce eveniment organizează PDM duminică în centrul capitalei,  președintele Parlamentului Andrian Candu a răspuns sec: „Un eveniment al Partidului Democrat”.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

Social4 ore în urmă

Două gimnazii din Republica Moldova vor beneficia de granturi din partea Guvernului Japoniei

Două gimnazii din Republica Moldova vor beneficia de granturi din partea Guvernului Japoniei, prin intermediul Programului pentru Securitatea Umană „Kusanone”.  Asistența...

Politică4 ore în urmă

Andrian Candu: Am fost nevoit din nou să fac lucrul în locul lui Igor Dodon

„Am fost nevoit din nou să fac lucrul în locul lui Igor Dodon, exercitând interimatul pentru semnarea a 5 legi...

Politică5 ore în urmă

Andrian Candu a deținut interimatul funcției de președinte al țării pentru semnarea a cinci legi

Președintele Parlamentului Andrian Candu a deținut interimatul funcției de președinte al țării pentru semnarea a cinci legi, conform deciziei de...

Politică6 ore în urmă

Ion Chicu, învestit în funcția de ministru al Finanțelor

Ion Chicu a depus astăzi jurământul de învestire în funcția de ministru al Finanțelor. Aceasta după ce candidatul PDM împreună...

Externe6 ore în urmă

Un fost poliţist rus, condamnat la închisoare pe viaţă. A fost găsit vinovat de uciderea a 78 de femei

Un fost poliţist rus, care a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a ucis 22 de femei, a...

Politică8 ore în urmă

Igor Dodon: După alegerile parlamentare, toate aceste legi vor fi anulate

Președintele Igor Dodon susține că decizia de astăzi a Curții Constituționale survine după ce a refuzat să semneze „un pachet...

Cultură10 ore în urmă

Experţii au analizat cântecele de Crăciun aflate pe primul loc în topuri. Care este melodia perfectă

Experţii de la Ostereo au analizat fiecare cântec de Crăciun care s-a aflat în ultimii 50 de ani pe primul...

Advertisement

Opinii

Advertisement
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com