O serie de vinuri noi de la Vinăria Timbrus: Terroir Wines

Fiind oaspeții unui eveniment frumos am descoperit o serie de vinuri noi de la Vinăria „Timbrus Purcari Estate”. Locația minunată Muzeul Național de Etnografie și Istorie a creat atmosfera noului concept de vin.

Pentru primă dată, Vinăria „Timbrus Purcari Estate” lansează vinuri exclusive pe piață cu un caracter unic și deosebit: Terroir Wines. Creează un trend nou în cultura vitivinicolă. Acest termen este bine cunoscut pe piața internațională, iubitorii de vin au descoperit conceptul de „terroir în pahar” sau „gust de terroir”. Cuvântul francez – provine din latinescul „terre” – ce înseamnă „pământ”. Pentru vinificatorii Timbrus realizarea vinului terroir este o muncă mult mai profundă și unică. Aceasta este o interacțiune specială a condițiilor naturale și climatice caracteristice unei anumite regiuni, soluri și viță de vie. Chiar și tradițiile locale fac parte din vinul terroir.

Muzeul a transmis în mod ferm ideea principală a vinurilor Timbrus Terroir – locul de origine a strugurilor este esențială în producerea acestui vin. Muzeul păstrează moștenirea culturală națională a poporului moldovenesc: cronici, portul tradițional, creații naturale – mostre de sol, floră și faună. În muzeu simțim cu adevărat relația dintre natură și om, tradiții și obiceiuri. În sala unde este prezentat solul, am observat fiind negru pe care sunt cultivate podgoriile Timbrus, iar cercetătorul muzeului a realizat un tur prin solurile Moldovei cu particularitățile din regiunea viticolă Purcari, unde „cresc” podgoriile Timbrus.

Noua serie include 3 vinuri exclusive în ediție limitată: Timbrus Malbec, Syrah de Purcari și cupajul autorului Timbrus Red Blend de Purcari din Rară Neagră și Merlot. Deosebită este eticheta acestei serii, care descrie și prezintă zona de origine a fiecărui soi.

Frumos, cu gust și stil unic am ascultat și gustat din Terroir Timbrus. Un vin înzestrarea cu bogăția naturii microzonei Purcari au cucerit oaspeții evenimentului.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.