Ni se fură, oare, istoria?

De Adriana Agapii/ Chişinău / Moldova.ORG/ — Suntem obişnuiţi să citim în toate cărţile de istorie că strămoşii noştri, dacii erau barbari, inculţi care nu ştiau nici să scrie, nici să citească. Iar când cineva are curajul să afirme că: „Geto-dacii au fost leagănul civilizaţiei europene”, este luat în derâdere. De ce îl credem pe cel care ne spune că dacii erau nişte sălbatici şi nu-i dăm dreptate celui ce încearcă să infirme acest lucru? Sau poate suntem impuşi să credem asta?

Pe teritoriul cetăţilor dacice de astăzi, din munţii Apuseni, Sarmisegetusa Regia, Căpâlna, Blidaru şi Costeşti s-au efectuat, în anii 90, cercetări cu ajutorul unui satelit rusesc, care a scanat subsolul. Ceea ce s-a descoperit acolo nu a fost dat publicităţii niciodată, cu atât mai mult se ţine în secret.

Însă neoficial, din surse alternative, s-a aflat că satelitul rusesc a descoperit sub pământul românesc din munţii Apuseni aşezări antice, chiar preistorice. Dar nu erau doar cetăţi dispuse pe marginile munţilor, ci un ansamblu imens de 200 km pătraţi, foarte compact, care cuprindea o aşezare militară şi una montană cu mai multe nuclee, astfel că munţii, practic, au fost tăiaţi şi modelaţi.

În anul 2001, Vasile Dragomir, general de divizie în retragere, care a făcut parte din echipa de cercetători, declară pentru un ziar, că în zona Vârtoape, la o adâncime de 8 metri, pe o suprafaţă de 4 km pătraţi au fost detectate 75 de gropi conice şi incinte paralelipipedice care comunicau intre ele, dar şi cu cele ce se aflau deasupra lor prin drumuri antice.

Ruşii ar fi anunţat Ministerul Culturii de atunci de existenţa a 3 piramide şi a oraşelor subterane în subsolul mega-oraşelor dacice antice.

Dacii care ajunseră la înţelepciunea de a crede în nemurirea sufletului, în viaţa de apoi şi în efemeritatea noastră terestră, sunt consideraţi astăzi barbari şi primitivi. Cei care sunt consideraţi de către, cercetători străini, ca fiind civilizaţia primordială de la care au pornit şi celelalte popoare europene, sunt uitaţi şi deseori ponegriţi de urmaşii lor.

De ce nu se continuă cercetările în zona munţilor Apuseni? De ce se ascund fapte şi descoperiri despre adevărata civilizaţie a geto-dacilor? De ce ni se impune o istorie falsă? Sunt întrebări la care, poate, nu se vrea răspuns. Dar să sperăm că nu vor rămâne retorice pentru mult timp.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.