În primăvara anului 2006 vor demara lucrările de reconstrucţie şi amenajare a parcului “Valea Morilor”.

În opinia Preşedintelui, Vladimir Voronin este necesar ca în primăvara anului viitor, odată cu încheierea sezonului rece, să demareze lucrările de reconstrucţie propriu-zise a parcului “Valea Morilor”.

După cum transmite MOLDOVA.ORG, aceste declaraţii le-a făcut marţi preşedintele ţării cand a prezidat o şedinţă în deplasare, axată pe problema amenajării parcului „Valea Morilor” din capitală cu participarea Primului-ministrul Vasile Tarlev, ministrului ecologiei şi resurselor naturale, Constantin Mihailescu, primarul general interimar al Chişinăului, Vasile Ursu, specialişti din cadrul Institutului „Chişinăuproiect”, Inspecţiei Ecologice, ai Concernului republican „Apele Moldovei”.

În cadrul şedinţei, primarul general interimar al capitalei, Vasile Ursu, a prezentat o informare despre mersul lucrărilor de evacuare a apei din lacul Parcului „Valea Morilor”, după care va urma curăţarea acestuia de nămol.

Şefului statului i-au fost prezentate mai multe schiţe ale proiectului viitoarei Zone de Agrement „Valea Morilor”.

Preşedintele a menţionat că, la etapa actuală, sarcina de bază constă în curăţarea lacului de nămol, în acest sens, fiind oportună elaborarea unui plan detaliat, cu indicarea resurselor tehnice necesare, a locului depozitării nămolului evacuat şi termenelor de efectuare a lucrărilor respective.

În contextul renovării parcului în ansamblu, Vladimir Voronin s-a pronunţat pentru elaborarea proiectelor de reconstrucţie a fiecărui obiectiv amplasat pe teritoriul grădinii publice, cu antrenarea în acest proces, inclusiv a studenţilor de la Universitatea Tehnică din Moldova. Ulterior va urma selectarea, în bază de concurs, a mai multor agenţi economici care vor fi implicaţi în realizarea proiectelor respective.

Şeful statului s-a referit la oportunitatea reconstrucţiei, în mod prioritar, a scărilor din Parcul „Valea Morilor” şi reamenajării malurilor lacului. // MOLDOVA.ORG

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.