Motivele pentru care trebuie să alegi pantofii medicali, chiar dacă nu ești medic!

Pantofii medicali au ieșit demult din spațiul spitalelor! Deloc neobișnuit ținând cont că trendurile sunt dictate în zilele noastre, în primul rând, de comfort, calitatea materialelor și sustenabilitate. 

Saboții medicali pe care ne-am obișnuit să-i vedem pe picioarele medicilor și lucrătorilor medicali au fost “împrumutați” cu succes de profesioniștii din alte domenii, dar sunt purtați și în afara spațiului de muncă – pentru plimbări și alte activități cotidiene. 

Încălțămintea nepotrivită poate deforma picioarele, iar consecințele pot fi dureroase pe termen scurt, dar mai ales pe termen lung. Urmările sunt și mai dureroase dacă statul prelungit în picioare intră în fișa jobului tău.  

De aceea, papucii medicali sunt recomandați nu doar cadrelor medicale sau persoanelor cu activități solicitante fizic, dar tuturor celor care caută confortul la încălțăminte. Pe lângă comoditatea pe care o oferă, te privează cu siguranță de o vizită nedorită la medicul reumatolog.

Ceea ce îi face deosebiți față de restul încălțămintei din comerț este, în primul rând, calitatea materialelor, fără substanțe toxice dăunătoare sănătății. Pielea este tratată special, antifungic, moale și plăcută la purtare, îți păstrează picioarele uscate și proaspete toată ziua. Majoritatea pantofilor medicali au partea plantară bazată pe memorie și respectă forma anatomică a piciorului. 

Atunci când în joc e sănătatea și propria starea de bine, nu mai contează că tocurile înalte sunt moderne și atrăgătoare sau că fețele metalice sunt economicoase și îți salvează câțiva bănuți atunci când îți alegi încălțămintea. Mai mulți producători lansează papuci medicali cu design-uri stilate și rafinate și chiar nu mai e necesar să faci alegeri în detrimentul propriei sănătăți. Aceste sacrificii vor fi plăti mai târziu cu dureri și deformări ale picioarelor, dar și la coloana verteberală.

Nu uita că starea generală de bine depinde de suma alegerilor mici pe care le facem în fiecare zi!

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare