Moldova Digital Summit: experți internaționali vin la Chișinău pentru a discuta despre provocările și oportunitățile viitorului digital

La „Moldova Digital Summit” își dau întâlnire pe aceeași platformă nume sonore din industria națională și internațională TIC, oficiali guvernamentali, lideri ai comunității de business în domeniu, parteneri de dezvoltare ai țării și reprezentanți ai misiunilor diplomatice.

Experți notorii din România, Estonia, Letonia, Marea Britanie, Belgia sau SUA vor împărtăși din experiența lor cu privire la transformarea digitală, inovațiile tehnologice sau aspecte de reglementare a inteligenței artificiale. Astfel, forumul devine o platformă complexă de acces la importante resurse tehnologice, expertiză, know-how, precum și oportunități de colaborare și investiții.

Cine sunt speakerii pe care-i vei vedea la eveniment

David Rowan, Manager VOYAGERS Climate-Tech and Health-Tech Funds, care a susținut peste 600 discursuri în domeniul lui de activitate, este unul dintre oaspeții evenimentului. El este autorul best-seller-ului „Non-Bullshit Innovation: Radical Ideas from the World’s Smartest Minds” și a colaborat cu mai multe publicații media, în calitate de editorialist în domeniul tehnologiilor. La eveniment va vorbi despre impactul inteligenței artificiale prin prisma interacțiunilor sale cu fondatori notorii ai WhatsApp, LinkedIn, Google, Didi, Spotify, Twitter, precum și o serie de startup-uri ambițioase de la Tel Aviv la Shenzhen.

Și Ray Pinto, Director senior pentru politica de transformare digitală la DIGITALEUROPE, vine la Moldova Digital Summit. Cu o experiență de mai bine de 20 de ani în afaceri guvernamentale, expertul este responsabil pentru strategia de transformare digitală, oferind recomandări de politici părților guvernelor. De asemenea, el conduce Grupul de politici de transformare digitală, ajutând membrii săi să avanseze în domeniile care impactează industriile verticale, cum ar fi securitatea cibernetică, protecția datelor, comerțul internațional, tehnologiile emergente (AI, blockchain, IoT etc.) și dezvoltarea competențelor.

Denisa Avram, Senior Consultant la Apco Worldwide, o profesionistă desăvârșită în afaceri publice, specializată în politici de reglementare a platformelor de comerț electronic și concurență, este așteptată la summitul de la Chișinău. Ea gestionează angajamentul Glovo în Europa Centrală și de Est, în opt piețe din regiune. Anterior, a lucrat la Bruxelles pentru eBay, concentrându-se pe subiecte legate de siguranța produselor, drepturile de proprietate intelectuală, reglementarea platformei și politică de concurență.

Rick Rasmussen, University Of California, Berkeley este originar din Silicon Valley și are o bogată experiență în industrie și mediul academic. El a făcut parte din echipe de conducere a trei companii care și-au început activitatea de la zero, dar au evoluat, ajungând să valoreze miliarde de dolari. Expertul are abilități de conectare a guvernelor și agențiior de dezvoltare economică cu resursele disponibile în Silicon Valley. De asemenea, pentru a ajuta la construirea ecosistemelor antreprenoriale la nivel mondial, a dezvoltat peste 200 de ore de cursuri despre antreprenoriat.

Citește mai multe despre Moldova Digital Summit: evoluăm către un viitor fără frontiere

55 de speakeri vor onora cu prezența Moldova Digital Summit, care va aduce în prim plan experiența internațională privind strategiile, politicile, cadrul legislativ în domeniul dezvoltării economice digitale. Nota culminantă a primei zile de Summit va fi dată de gala festivă, organizată de Moldova Innovation Technology Park și în cadrul căreia vor fi premiați câștigătorii concursului Moldova Innovation Awards 2023 (MIA) la care iau parte companiile din industriile tech și creativă.

Cea de-a doua zi a summitului va puncta mecanismele de securizare a investițiilor în tehnologiile viitorului, dar și dezvoltarea culturii digitale prin promovarea competențelor digitale adaptabile pentru viitor. Invitații vor elucida schimbările sistemice pe care le presupune transformarea digitală a societăților, venind cu exemplificări despre modificarea modului în care gândim și activăm, iar tehnologiile informaționale constituie o punte în asigurarea simbiozei dintre trecut, prezent și viitor.

Cea de-a treia zi a summitului va oferi invitaților și publicului larg experiențe captivante la „Tekwill Expo Day”. Vizitatorii vor putea afla despre tehnologii aplicate în procesul de educație, dar și cele mai bune proiecte și programe de inginerie create de tineri. La expoziție se vor regăsi mai multe tehnologii dezvoltate și implementate în ultimii ani și care sunt utilizate pe larg în procesul de învățare. Evenimentul va prezenta și ateliere de lucru, activități distractive, dar și prezentare de programe. Mai multe detalii pe https://tekwillexpo.md/

Despre Moldova Digital Summit

Moldova Digital Summit reprezintă evenimentul major al industriei Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (TIC) din țara noastră. Summitul este o platformă de dialog eficientă pentru actorii implicați în industria digitală, astfel încât tehnologia să furnizeze soluții pentru cele mai complexe probleme naționale. Evenimentul este organizat de ATIC sub egida Primului Ministru și finanțat de USAID, Guvernele Suediei, Marii Britanii, Germaniei, Elveției și Delegația UE. La desfășurarea evenimentului și-au adus contribuția și alți parteneri internaționali și locali precum: GIZ Moldova, Agenția de Investiții, AmCham, Orange, Helvetas, UNDP și alții.

Evenimentul va putea fi urmărit și online, începând cu 15 iunie, de ora 10:00, pe paginile Moldova Digital Summit, ATIC și Tekwill în rețeaua de socializare Facebook și pe site-ul de transmisiuni live www.privesc.eu.

Pentru a participa la eveniment și a obține permisul de acces sau a urmări transmisiunea online, înregistrează-te în prealabil pe: moldovadigitalsummit.md

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare