Mijloacele de transport din stânga Nistrului vor primi plăcuțe de înmatriculare neutre

Parlamentul a aprobat în prima lectură un proiect de lege cu privire la înmatricularea mijloacelor de transport din stânga Nistrului. Potrivit proiectului, mijloacele de transport, inclusiv remorcile, motocicletele şi bicicletele cu motor auxiliar, vor putea obține plăci cu număr de înmatriculare neutru pentru circulația în trafic internațional.

Acestea vor fi eliberate de subdiviziunile Agenţiei Servicii Publice a Republicii Moldova, la oficiile deschise în orașele Bender și Râbnița, fără achitarea drepturilor de import şi fără prezentarea obligatorie a actelor vamale.

Vor putea fi înmatriculate mijloacele de transport, aflate în proprietate până la data de 24 aprilie 2018 și care sunt, în prezent, înmatriculate în unităţile administrativ- teritoriale din stânga Nistrului sau municipiul Bender.

Totodată, proprietarii vor prezenta documente confirmative care atestă domiciliul persoanei şi a dreptului de proprietate, însoţite de o declaraţie scrisă pe propria răspundere a solicitantului cu privire la veridicitatea informaţiilor.

Proiectul de lege mai prevede că mijloacele de transport înregistrate, în baza acestor prevederi, pot fi înstrăinate către persoanele cu domiciliu în localităţile din stânga Nistrului sau mun. Bender sau persoanelor juridice care desfăşoară activitate de întreprinzător în unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului şi municipiul Bender fără achitarea drepturilor de import.

În cazul în care mijloacele de transport sunt înstrăinate persoanelor cu domiciliu în localitățile din dreapta Nistrului, înregistrarea noului proprietar se va efectua cu condiţia că mijlocul de transport nu este prohibit de a fi introdus pe teritoriul Republicii Moldova şi cu achitarea drepturilor de import.

Proiectul urmează a fi votat în lectură finală de către Parlament.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare