Maia Sandu, încurajată la Washington să continue lupta pentru democrație și stat de drept

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a avut la Washington o întrevedere cu adjunctul Secretarului de Stat pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, Wess Mitchell.

Într-o postare pe pagina de Facebook, Maia Sandu a anunțat că, în cadrul întrevederii, i-a împărtășit înaltului oficial american îngrijorările privind derapajele anti-democratice ale guvernării de la Chișinău

„ Am explicat în detalii viziunea noastră despre miza proceselor politice din Moldova, despre corupția endemică care sugrumă viitorul acestei țări, precum și despre modul în care oamenii luptă pentru libertate, democrație și un trai demn acasă”, a scris liderul PAS pe Facebook.

Maia Sandu a  atenționat asupra celui mai grav abuz – invalidarea unor alegeri democratice de către o justiție subjugată politic.De asemenea, și-a exprimat îngrijorarea privind riscurile de securitate din regiune în contextul diferendului transnistrean și al conflictului din Ucraina, subliniind importanța parteneriatului nostru strategic cu Statele Unite ale Americii.

„Fiind cei mai credibili promotori ai valorilor euro-atlantice, am transmis determinarea noastră de a readuce Republica Moldova pe calea integrării în Uniunea Europeană. Am fost încurajați să continuăm eforturile noastre de a aduce Moldova pe făgașul democrației și bunăstării”, a mai spus Maia Sandu.

Vizita a fost organizată cu sprijinul Institutului Republican Internațional, Institutului Național Democratic și al Fundației Konrad Adenauer.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.