La Tiraspol a fost inaugurată şcoala militară “Suvorov”

La Tiraspol a fost inaugurată şcoala militară “Suvorov”, unde vor învăţa 208 de elevi din regiunea transnistreană. Liderul separatist Vadim Krasnoselski a declarat că îşi pune mari speranţe în elevii care vor învăţa aici.

Veţi obţine o educaţie bună şi veţi întoarce fie în uniforme, fie în haine civile. Veţi fi pregătiţi din punct de vedere ideologic şi veţi inţelege clar ce înseamnă Transnistria“, a spus Krasnoselski la inaugurarea instituţiei, notează novostipmr.com.

La eveniment a fost prezent şi ambasadorul rus Farit Muhametşin, care a înmânat conducerii instituţiei un certificat pentru obţinerea tehnicii de calcul, dar şi cărţi istorice şi militare.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care este declarat persona non grata pe teritoriul Republicii Moldova, a menţionat într-o telegramă de felicitare că şcoala militară de la Tiraspol urmează să fie alături de cele mai bune scoli din Moscova, Sankt-Petersburg, Tula, Ulianovsk, Kazan, Ekaterinburg, Tveri, Ussuriisk şi Caucazul de Nord.

De notat că iniţiativa creării Şcolii militare „Suvorov” în regiunea transnistreană aparţine anume vicepremierului rus Dmitri Rogozin, care încă în vara anului 2013 a declarat că o asemenea instituţie ar fi binevenită în stânga Nistrului.

“Transnistria este o regiune a lui Suvorov, a gloriei, memoriei sale”, a menționat atunci oficialul rus.

Totodată, vicepremierul rus a subliniat atunci că Transnistria are nevoie de o astfel de instituție, deoarece „în regiune locuiesc mulţi cetățeni ruși pentru care problema educației patriotice este una acută”.

Şcolile militare „Suvorov” sunt instituții specializate de învățământ militar destinate pentru tinerii din clasele V-IX. Acestea oferă studii gimnaziale, dar totodată pregătesc elevii pentru admiterea în școlile militare de învăţământ superior ale Forțelor Armate ruse.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare