Jurnalist în greva foamei: omorat de CCA

Moldova.ORG – „Greva foamei – omorât de CCA” – cu o astfel de pancardă a mărşăluit astăzi, 8 mai 2008, pe străzile Chişinăului, alături de colegii participanţi la marşul solidarităţii jurnaliştilor, preşedintele asociaţiei obşteşti „Info-Mingir”, Vitalie Şelaru. Tânărul jurnalist a declarat greva foamei în semn de protest faţă de modul în care Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a repartizat frecvenţele de emisie la 7 mai 2008.

În calitatea sa de lider al asociaţiei obşteşti „Info-Mingir” din satul Mingir, raionul Hânceşti, Vitalie Şelaru, împreună cu reprezentanţi ai Primăriei şi Consiliului sătesc, au depus o cerere la Ministerul Dezvoltării Informaţionale în care au solicitat să li se repartizeze frecvenţa radio 107,6 MHz. Potrivit lui Vitalie Şelaru, în şedinţa din 7 mai 2008, membrii CCA, fără a ţine cont de argumentele şi propunerile celor de la Mingir, au acordat respectiva frecvenţă postului „Radio 10”. Preşedintele Uniunii Jurnaliştilor din R. Moldova (UJM), Valeriu Saharneanu, susţine că „Radio 10” este un post ce nu are capacităţile tehnice necesare pentru utilizarea celor patru frecvenţe ce i s-au acordat la ultima şedinţă a CCA.

Liderul asociaţiei obşteşti „Info-Mingir”, este convins că greva foamei este singura posibilitate de a atrage atenţia asupra abuzurilor şi încălcărilor grave comise de membrii CCA. Preşedintele UJM, Valeriu Saharneanu, unul din fondatorii postului de radio „Vocea Basarabiei”, declarase anterior că va acţiona în judecată statul, în persoana CCA. El susţine că, timp de 8 ani, CCA a refuzat de 25 de ori să repartizeze frecvenţe de emisie pentru „Vocea Basarabiei”. În cadrul mitingului de protest al jurnaliştilor, pornind de la cazul lui Vitalie Şelaru, preşedintele UJM a îndemnat Centrul de Investigaţii Jurnalistice (CIN) să iniţieze o investigaţie a abuzurilor comise de CCA. La 7 mai 2008, CCA a acordat 16 licenţe pentru frecvenţe radio. Acestea au fost împărţite între postul de radio „Antena C” şi postul „Radio 10”. – Moldova.ORG

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare