JURNAL DE LITORAL: Neptun-Olimp/ GALERIE FOTO

JURNAL DE LITORAL de astăzi e despre staţiunile Neptun şi Olimp. Aflate la 38 de km de Constanţa şi la opt kilometri de Mangalia, de care aparţin administrativ, cele două staţiune situate una în continuarea celeilalte „au fost botezate” împreună de oameni cu numele Neptun-Olimp.

Pe timpuri, de la 1972, când a fost inaugurată, şi până la 1989, anul morţii lui Ceauşescu, cei de rând nu prea aveau ce călca pe plajele de aici. Nisipul, valurile şi briza mării erau doar pentru „tovarăşi” şi pentru invitaţii de onoare ai lui Ceauşescu. Timpurile s-au schimbat, dar şi astăzi o anumită zonă este păzită cu stricteţe. E vila de protocol a Președinției de la malul Mării Negre.

Indiferent de timpuri, fie Ceauşescu, fie Iliescu, fie Constantinescu, fie Băsescu – „toți, însingurați, despărțiți de garduri şi sub grea pază militarizată, președinții noștri, rând pe rând se izolează în vacanţele lor, şi acolo gândesc cu râvnă şi fără de odihnă la „propăşirea” poporului ce i-a ales să le călăuzească destinul”, scrie corectnews.com.

Turiştii aleg Staţiunea Neptun-Olimp pentru liniştea şi multa verdeaţă de aici. Staţiunea se află într-un impresionant cadru natural – pădurea Comorova, lacul Neptun. Plajele din Neptun şi Olimp „nu comunică”, pentru că în zonă se află vilele care aparţin Protocolului de Stat, notează site-urile de turism.

Plajele din staţiunea Neptun-Olimp sunt la mare căutare, pentru că sunt considerate cele mai curate şi mai bine amenajate de pe întreg litoralul românesc al Mării Negre.

Neptun-Olimp impresionează şi prin hotelurile pe care le are, majoritatea de două şi de trei stele. Hotelurile (denumirile lor) amintesc de provinciile româneşti – Banat, Moldova, Crişana, Maramureş, Muntenia etc., dar şi de oraşe încărcate de istorie – Craiova, Sibiu, Arad şi altele. Un ansamblu de hoteluri (Amfiteatu, Panoramic şi Belvedere) este interesant prin arhitectură.

Turiştii ajunşi în staţiune mai pot alege să se cazeze la: „Mediterraneo” (printre puţinele de cinci stele de pe litoralul românesc), „Boutique Shine” (4*), „Majestic”, „Lacul Racilor”, „Insula”, (3*), „Caraiman”, „Dacia”, „Istria” (2*) etc.

Staţiunea Neptun-Olimp este recomandată şi pentru cei care vor să facă tratamentul diverselor boli, cum ar fi: degenerative, reumatismale, ginecologice, dermatologice, ale sistemului nervos etc.

Pasionaţii de sporturi nautice au posibilitatea să le practice pe Marea Neagră să pe Lacul Neptun. În staţiune sunt o mulţime de terenuri de fotbal, volei, tenis şi golf. La Neptun-Olimp puteţi alege fie să vă plimbaţi cu caleaşca trasă de cai, fie să hălăduiţi pe faleză. În orele serii sunt deschise cluburile şi discotecile.

JURNAL DE LITORAL  de la Neptun-Olimp se încheie aici. Mâine despre o altă destinaţie de pe litoralul românesc al Mării Negre – Eforie Nord.

JURNAL DE LITORAL este un proiect realizat cu suportul Voyage Center PHILIPSKY – TOUR.

Text şi foto: Dinu Rusu 

neptun_olimp neptun_olimp1 neptun_olimp2 neptun_olimp3 neptun_olimp4 neptun_olimp5 neptun_olimp6

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.