Ion Sturza despre scrisoarea deschisă a Maiei Sandu către FMI: Este un fel de neo-bolșevism

Mesajul transmis de Maia Sandu reprezentanților FMI prin intermediul paginii sale de facebook în care aceasta îndeamnă îi să nu semneze un acord cu Guvernul de la Chișinău stârnește tot mai multe critici. După ce comunitatea internaută de la Chișinău a acuzat-o pe Maia Sandu de cinism și iresponsabilitate, asemenea mesaje au început a veni și de peste Prut.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, fostul candidat la funcție de prim-ministru al RM, Ion Sturza o acuză pe Maia Sandu de egoism și promovarea intereselor personale. „Se știe, cine știe! că FMI nu dă bani de flori de cuc. Reforme, ajustări. În termeni pragmatici este un lucru bun pentru țară. A cere FMI să nu semneze un acord este un fel de neo-bolșevism. Cu cât mai rău pentru țară cu atât mai bine pentru noi…”, scrie Sturza.

Reamintim că și prim-ministrul Pavel Filip s-a arătat surprins de gestul președintei PAS, calificându-l drept unul demagogic. „Consider gestul doamnei Maia Sandu ca fiind iresponsabil și cinic față de cetățenii Republicii Moldova, în situația în care chiar liderul PAS a insistat, anterior, că un acord cu FMI este vital. Apreciez că astfel de gesturi politicianiste nu fac decât să încerce să blocheze relansarea economică a țării, lucru care ar fi în detrimentul Repubicii Moldova și al cetățenilor ei”, a declarat Pavel Filip.

Aceste reacții vin după ce ieri, 14 iulie, Maia Sandu a publicat pe pagina sa de Facebook o scrisoare deschisă către FMI în care îndeamnă reprezentanții fondului să nu încheie un acord cu Guvernul Republicii Moldova. Însă anterior, în iunie curent, Maia Sandu declara că un eventual acord cu FMI „este foarte important pentru Moldova și cetățenii Republicii Moldova, inclusiv pe motiv că ar fi pentru noi o garanție că această guvernare este monitorizată mai riguros și că guvernul comite mai puține gafe și ilegalități”.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.