Interesant! Mișcarea Ravnopravie își schimbă denumirea în Partidul Șor

Consiliul Mişcării Ravnopravie a luat decizia ca, luni 3 octombrie, să depună la Ministerul Justiției pachetul de acte pentru schimbarea denumirii partidului.  Formațiunea se va numi  Partidul Șor.

Anunţul a fost făcut public, duminică, 2 octombrie, într-un mesaj al primarului de Orhei Ilan Shor, citit de pe scena din centrul oraşului de “Ziua Vinului”.

Noul Consiliu al Partidului a susținut inițiativa cetățenilor, care a venit din diferite raioane ale Republicii Moldova, unde oamenii au auzit despre realizările noastre din Orhei, și a luat decizia ca, mâine, 03 octombrie, să depunem la Ministerul Justiției pachetul de acte pentru schimbarea numelui Partidului.  Formațiunea va fi denumită  “Partidul Șor””, se arată în mesajul primarului de Orhei.

Consiliul a argumentat această decizie prin faptul că nu ar trebui să se ascundă în spatele unor denumiri frumoase, dar goale.

Totodată,  Ilan Shor a declarat că este profund convins că renașterea ţării trebuie să înceapă cu dezvoltarea și renașterea regiunilor, așa cum s-a întâmplat în Orhei.

Noi am demonstrat că putem, iar orașul nostru a devenit, într-un timp foarte scurt, exemplu pentru o țară întreagă. Este o mare onoare și o responsabilitate importantă pentru mine. Promit să depun toate forţele, cunoştinţele și energia pentru a justifica încrederea acordată”, se mai arată în mesajul lui Ilan Shor.

Reamintim că pe 19 iunie, primarul de Orhei, Ilan Shor, a fost ales lider al Mișcării social-politice „Ravnopravie”, formațiune pe listele căruia a ajuns în funcția de primar. Decizia a fost luată  în cadrul ședinței Consiliului „Ravnopravie”. Fostul lider al formațiunii Valeri Klimenko a fost numit președinte al Comitetului executiv al formațiunii.

Atunci primarul de Orhei a declarat că mișcarea „Ravnopravie” trebuie poziționată în calitate de formațiune politică de centru-stânga temperată, „care pledează pentru întărirea statalității Republicii Moldova, respectarea drepturilor și intereselor tuturor grupurilor etnice care locuiesc pe teritoriul țării, creșterea rolului statului în susținerea păturilor social-vulnerabile”.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.