Înainte de a ajunge la Chișinău, soldaţii americani au ”ocupat” un mall din Iași

Militarii americani au ocupat un mall din Iaşi. Nu cu forţa, ci pentru o expoziţie! Au adus în parcarea centrului comercial un elicopter, mai multe blindate şi tot felul de arme care au atras o mulţime de curioşi. Sunt dotările tehnice pe care ulterior le vor aduce să le arate și la Chișinău.

Potrivit Digi 24, parcarea unui centru comercial de la marginea Iaşiului s-a transformat preț de câteva ore în expoziţie de tehnică militară. Iar soldaţii americani le-au explicat vizitatorilor cum se foloseşte fiecare armă.

Soldații americani nu au venit doar cu arme, ci și cu mașini blindate de cercetare, cu propria ambulanță, TAB-uri, echipamente de camuflaj, bucătărie mobilă și stații de emisie- recepție.

Vizitatorii au fost impresionați.

Cei 200 de soldaţi americani se află de câteva zile la Iași, într-o operaţiune care presupune mai multe exerciţii comune cu militarii români. „Suntem aici ca să întărim relațiile de cooperare din cadrul Alianței și să întărim parteneriatul militar bilateral”, declară lt. Lena Shebo din Regimentul 2 Cavalerie SUA.

Din România, militarii americani vor veni în Republica Moldova, unde împreună cu militari ai Armatei Naţionale vor participa, în perioada 3 mai — 20 mai 2016, la exerciţiul „Dragon Pioneer 2016”, desfăşurat, în premieră, în Republica Moldova.

Aplicaţiile, la care vor fi antrenaţi 198 de militari ai Regimentului 2 Cavalerie al SUA şi 165 de militari din Batalionul Geniu, Batalionul 22 de menţinere a păcii, precum şi din brigăzile 1, 2 şi 3 ale Armatei Naţionale, au ca scop instruirea comună a subunităţilor de geniu şi creşterea nivelului de interoperabilitate dintre cele două armat

În cadrul „Dragon Pioneer 2016” vor fi utilizate 58 de unităţi de tehnică din dotarea armatei SUA, dintre care 11 maşini de luptă şi asigurare de luptă (geniu), 18 maşini de manevră HMMWV, 29 maşini de transport, medicale, geniu. Armata Naţională va participa cu 40 de maşini de geniu şi asigurare.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare