Drumul Crucii în Moldova

  De Luminiţa Gusina

 Cu binecuvântarea  Mitropolitului Chişinăului şi al întregii Moldove, ÎPS Vladimir, în perioada  3-22 iunie 2010, se desfăşoară procesiunea “Drumul crucii prin Moldova”. Creştinii au preferat să pornească la drum de sărbătoarea Sf. Împăraţi Întocmai cu Apostolii Constantin şi Elena, fiind siguri că vor avea ajutorul lor.

 Credincioşii vor traversa ţara în forma Sfintei Cruci: de la Nord la Sud şi de la Vest la Est, purtând icoane şi sfinţenii şi spunând rugăciuni neâncetat. Ziua se vor osteni mergând pe jos, iar noaptea vor poposi la mănăstirile din cuprinsul Moldovei, dintre care: Hârbovăţ, Răciula, Frumoasa, Ţigăneşti, Tabăra, Curchi şi altele.

 Doritorii au posibilitatea să se alăture în orice parte a traseului.

Organizatorii îndeamnă creştinii să participe cu toţii după putinţă, argumentând: “Fiecare pas pe această cale de lumină, sfinţită de icoane făcătoare de minuni şi de rugăciuni, ne va fi de mare folos”.

  Cel mai cunoscut “Drum al crucii în Moldova” este la data de 15 iulie, desfăşurându-se opt ani consecutiv, în cinstea Binecredinciosului Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.