Connect with us

Externe

Două trenuri s-au ciocnit în sudul Italiei: Cel puțin 20 morți și zeci de răniți// FOTO/VIDEO

Publicat

pe

Accident feroviar în sudul Italiei, în apropiere de localitatea Bari. Două trenuri regionale formate din câte patru vagoane fiecare s-au lovit frontal și în ambele părți au fost împrăștiate fragmente. 20 de persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite.

Potrivit poliției, accidentul s-a produs pe un segment de cale ferată dintre localitățile Corato și Andria, în apropiere de orașul Bari, pe coasta Mării Adriatice. Zeci de echipe de salvare lucrează pentru a scoate victimele dintre rămășițele trenului. Potrivit presei italiene, majoritatea victimelor accidentului feroviar sunt studenți și navetiști.

Circumstanțele în care s-a produs accidentul nu sunt clare pentru moment, însă premierul italian Matteo Renzi a promis că se va face lumină în această tragedie.

“Nu ne vom opri până nu se va face lumină. Acum este momentul lacrimilor și trebuie în primul rând să recuperăm victimelor și răniții”, a declarat prim-ministrul de la Milano, înainte de a-și anunța întoarcerea de urgență în capitala italiană.

Precedenta mare tragedie feroviară din Italia a avut loc în 2009, când un tren de marfă a deraiat în centrul țării, 30 de persoane aflate în apropiere de calea ferată murind în incendiul izbucnit.

accident feroviar italia

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în Italia menţine în continuare contactul cu autorităţile italiene în vederea clarificării dacă printre victime sunt sau nu cetăţeni ai Republicii Moldova şi va acorda asistenţa consulară de specialitate în caz de necesitate.

Centrul de Apel al MAEIE

din Republica Moldova: 080090990 (apel gratuit)

din străinătate: +373 22 788 722

 Ambasada RM la Roma

Tel.: + 39 06 47881022
Fax.: + 39 06 45677262

Tel. de urgenţă: +39 3294421091
Email: [email protected]

accident feroviar italia

Foto: repubblica.it

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe

Externe

Poliţia Română va cumpăra ambarcaţiuni, mașini şi câini pentru a combate contrabanda cu țigări la hotar cu Moldova, Ucraina şi Serbia

Publicat

pe

De către

Poliţia Română va achiziţiona ambarcaţiuni, autoturisme şi câini de serviciu printr-un proiect care are ca obiectiv întărirea capacităţii de combatere a contrabandei cu tutun la frontiera cu Republica Moldova, Ucraina şi Serbia., anunță Agerpres.

Proiectul „Detect – Combatarea contrabandei cu tutun la frontiera UE” este implementat pentru o perioadă de doi ani, între 17 iulie 2018 şi 16 iulie 2020, iar bugetul total este de 1.210.720 de dolari.

Activităţile sunt finanţate de PMI Impact, o iniţiativă globală de granturi a Philip Morris International pentru sprijinirea proiectelor dedicate combaterii comerţului ilegal şi infracţiunilor conexe.

În contractul de donaţie au fost prevăzute activităţi de achiziţie a două ambarcaţiuni de patrulare şi control pentru zonele Galaţi şi Drobeta Turnu Severin, 20 autoutilitare transport câini, patru vehicule tip ATV, patru videocamere termale cu obiective suplimentare pentru detecţie la distanţe mari, 20 câini (rasele Ciobănesc German, Ciobănesc Olandez, Ciobănesc Belgian – Malinois, Springer Spaniel, Labrador), 20 containere tip cuşcă pentru câinii de serviciu, ș.a.

„În primele zece luni ale anului curent, în urma activităţilor specifice desfăşurate de structurile teritoriale de Poliţie Transporturi au fost constatate în domeniul contrabandei cu tutun şi produse din tutun 174 de infracţiuni, au fost aplicate 140 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 157.000 de lei, fiind capturate peste 700.000 fire ţigarete. Din cazuistica existentă în ultimii ani la nivelul Direcţiei de Poliţie Transporturi a rezultat faptul că tutunul în general, ţigările de contrabandă provenite de regulă din Ucraina, Serbia şi Republica Moldova sunt transportate cu ambarcaţiuni dotate cu motoare foarte puternice şi sisteme de navigaţie performante, care permit deplasarea rapidă pe timp de noapte sau în condiţii de ceaţă”, a explicat comisarul-şef de poliţie Valentin Surduleac, şef serviciu la Direcţia de Poliţie Transporturi.

Citește mai departe

Externe

Percheziţii în București, după ce s-a descoperit că 15.000 de persoane din R. Moldova figurează cu domiciliul la 3 adrese

Publicat

pe

De către

Poliţiştii din București efectuează, în această dimineață, percheziţii la domiciliul unor persoane bănuite că au declarat contra cost, că la trei adrese locuiesc 15.000 de persoane din Republica Moldova, ca aceştia să obţină carte de identitate românească. Sumele cerute erau între 150 şi 200 euro, scrie Mediafax.ro.

„Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că două grupuri infracţionale organizate îşi ofereau serviciile, contra cost, unor cetăţeni străini, preponderent din Republica Moldova, pentru a le facilita obţinerea cărţii de identitate româneşti, declarând în fals că aceştia vor locui la adresele lor, sumele solicitate fiind între 150 şi 200 de euro”, informează Poliţia București.

Potrivit sursei citate, până la acest moment au fost identificate aproximativ 15.000 de persoane care figurează ca având domiciliul stabilit la trei adrese din sectorul 3. Cei nouă suspecţi urmează a fi audiaţi, dar şi cetăţenii moldoveni, ce vor fi aduşi cu microbuzul.

Citește mai departe

Externe

Putin, rugat să treacă printr-un detector de metale. Acela „a sunat”// VIDEO

Publicat

pe

De către

Serviciul de pază al summit-ului Rusia-ASEAN, desfășurat în Singapore, i-a cerut președintelui rus Vladimir Putin să treacă prin detectorul de metale instalat la intrarea în clădirea unde a avut loc reuniunea. Despre aceasta a relatat publicația „Kommersant”, scrie Meduza.io.

Corespondentul publicației, Andrei Kolesnikov, a declarat că Putin intenționa să evite cadranul detectorului de metale, dar el a fost „redirecționat cu atenție spre acesta”. El a menționat că detectorul a sunat când președintele rus a trecut prin acesta.

La rândul său, jurnalistul Komsomolskaya Pravda, Dmitri Smirnov, susține că Putin nu a trecut printr-un detector de metale, ci printr-un turnichet obișnuit.

Andrei Kolesnikov a mai spus că, în Singapore, a fost efectuată o inspecție personală a consilierului prezidențial, Iuri Ușakov, înainte ca acesta să-l întâmpine pe Putin la rampa avionului.

Citește mai departe
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com