Dorin Chirtoacă: Proiectul de reorganizare a transportului public din capitală va fi implimentat în baza a trei etape

Reorganizarea transportului public din capitală se realizează în baza a trei etape. Prima etapă constituie analizarea şi verificarea traseelor din capitală a troleibuzelor, autobuzelor şi a microbuzelor pentru a nu se crea suprapuneri, etapă care s-a încheiat astăzi, a anunţat primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă în cadrul unei conferinţe de presă.

“Proiectul de reorganizare a transportului public din capitală îşi propune limitarea accesului microbuzelor în centrul oraşului, pe principalele bulevarde şi  artere din capitală. După intrarea acestuia ăn vigoare să fie evitată dublarea rutelor, de asemenea să fie scurtate rutele care vin din suburbii şi să fie limitat accesul în centrul oraşului “, a spus edilul capitalei.

Cea de-a doua etapă de reorganizare a transportului a început astăzi şi continuă până la data de 25 august curent, în cadrul acestei etape urmează să fie recepţionate demersurile locuitorilor capitalei, a presei şi a administratorilor pentru a se optimiza circulaţia rutelor după care va funcţiona reţeaua de transport.

Etapa a treia va începe la data de 25 august şi va continua până la finele reformei transportului public din capitală, această etapă presupune suplinirea parcului de autobuze şi troleibuze cu câte 50 unităţi de transport cel puţin, această etapă presupune şi asigurarea securităţii călătorilor şi ordine în transportul public.

Începând cu data de şase septembrie 2014, itinerarul rutelor 112, 113, 114, 115, 116, 120, 123, 132, 134, 162, 165, 166, 171, 172, 174, 175, 186, 189, 191 şi 192 de microbuz din capitală va fi modificat. Aici puteţi vedea Noul itinerar al microbuzelor din capitala.

Reamintim că, proiectul de reorganizare a transportului public din capitală a fost iniţiat în urma protestelor organizate de către şoferii de microbuze la începutul lunii iulie curent.

Sursa FOTO: basarabia.md

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.