Connect with us
"
"

Despre noi

Moldova.org este un portal independent (neguvernamental și apolitic), creat în 1997 de către Fundația Moldova din SUA.

Portalul Moldova.org a fost lansat  în februarie 1997 de către Vlad Spânu (pe atunci diplomat la ambasada RM din Washington) şi Sergey Chapkey (pe atunci preşedintele ONG-ului din SUA Rule of Law Foundation), servind drept portal de ţară şi pagină oficială a Ambasadei Republicii Moldova la Washington. Moldova.org a fost prima pagină web cu cele mai bune surse de informare despre R. Moldova în limba engleză. Începand cu 2003, la dezvoltarea portalului au contribuit IDIS Viitorul din R. Moldova, companiile IT Alfa XP, Adpixel (R.Moldova).

De-a lungul anilor, Moldova.org a fost una dintre principalele surse de informare privind evoluţiile politice, economice şi sociale ale Republicii Moldova pentru mulţi utilizatori de Internet din lume. Site-ul oferă zilnic știri de actualitate în română, rusă și engleză, dar se poate mândri și cu platforma multimedia Reportaje.moldova.org. – spațiu creat de jurnaliștii Moldova.org pentru materiale de tip long read: reportaje multimedia, interviuri, infografice, analize.

Site-ul este administrat, din 2012, de către Asociaţia Sud-Est Junior. Activitatea site-ului a fost posibilă, la diferite etape, datorită susținerii financiare acordate de National Endowment for Democracy (NED), Ambasada SUA la Chișinău, Freedom House, European Endowment for Democracy, Open Media Hub, Centrul pentru Jurnalism Independent, Internews Moldova.

Echipa&Contact.

Raport de activitate 2017.