Connect with us

Externe

Cum a fost trecut cu vederea cazul de hărțuire sexuală la „Meduza”

Publicat

pe

În urmă cu două săptămâni, a pornit un scandal de proporții la portalul independent rus de știri „Meduza”, ce își are sediul în Riga, Letonia.

Ivan Kolpakov, redactorul-șef la „Meduza”, a fost învinuit de hărțuire sexuală. Incidentul s-ar fi produs pe data de 20 octombrie, în timpul unei petreceri organizate  cu ocazia zilei de naștere a portalului. „La ora 4 dimineața, Ivan Kolpakov, care era beat criță, a pipăit-o pe soția unuia dintre angajații instituției. Mai mult, acesta a zis că nimeni nu-i va face nimic pentru astfel de comportament. Kolpakov nu-și amintește prea multe detalii, dar nu exclude faptul că acest incident a avut loc”, se arată într-o declarație oficială făcută de administrația portalului.

După acest incident, Kolpakov a fost suspendat temporar din funcție, până la anunțarea deciziei luate de către consiliul de administrare al portalului. Decizia consiliului nu s-a lăsat prea mult așteptată, săptămâna trecută, administrația a decis să închidă ochii la acest incident și să-l restabilească în funcție.

„Acest incident este unic. Niciodată, Kolpakov nu și-a permis astfel de acțiuni, de aceea, consiliul consideră că cele două săptămâni de suspendare din funcție sunt o pedeapsă suficientă pentru acțiunile pe care le-a făcut în acea noapte”, se arată într-o nouă declarație oficială a portalului.

„M-am îmbătat la petrecere și m-am comportat urât cu soția unui angajat de al meu. Nu înțeleg cum s-a întâmplat cest lucru. Mi-am cerut scuze de la toți cei care au fost la petrecere”, a scris Ivan Kolpakov, pe pagina sa de Facebook. Totodată, el s-a arătat mulțumit de decizia pe care a luat-o consiliul. „Sunt extrem de fericit că administrația a decis să mă restabilească în funcție, deși putea să ia măsuri foarte dure. Voi face totul să corectez situația”, a scris Kolpakov.

Pe data de 8 noiembrie, soțul femeii hărțuite de Kolpakov a fost demis „din proprie inițiativă”, motiv pentru care cei doi soți vor fi lipsiți de permisul de ședere în Letonia, scrie stolica-s.su.

UPDATE: Astăzi, la 9 noiembrie, portalul a anunțat că Kolpakov și-a dat demisia. „Aceasta este singura soluție de a opri criza care s-a creat în jurul redacției și pentru a minimaliza murdărirea reputației”, a declarat el.

Menționăm că „Meduza” a condamnat mereu acțiunile de hărțuire sexuală. Mai mult, ei au susținut un boicot al jurnaliștilor din Rusia împotriva Dumei de Stat, după ce Comisia de etică nu a găsit încălcări în comportamentul deputatului Leonid Slutski, acuzat de hărțuire sistematică a jurnaliștilor.

Externe

Parlamentul European a adoptat rezoluţia privind statul de drept în România

Publicat

pe

De către

Parlamentul European (PE) a adoptat marţi rezoluţia nelegislativă privind statul de drept în România cu 473 voturi pentru, 151 de voturi împotrivă şi 40 de abţineri, un text care afirmă „profunda preocupare” a eurodeputaţilor faţă de reforma legislaţiei judiciare şi penale din România şi „condamnă intervenţia violentă şi disproporţionată a forţelor de poliţie în timpul protestelor de la Bucureşti” din luna august, scrie Agerpres.

PE se declară „profund preocupat de revizuirea legislaţiei judiciare şi penale din România, îndeosebi din cauza posibilităţii ca aceasta să ducă la subminarea structurală a independenţei sistemului judiciar şi a capacităţii acestuia de a combate eficient corupţia din România, precum şi la slăbirea statului de drept”, se arată în rezoluţie, redactată de reprezentanţi ai grupurilor politice din legislativul comunitar.

De asemenea, documentul „condamnă intervenţia violentă şi disproporţionată a poliţiei în timpul protestelor de la Bucureşti din august 2018″.

În plus, rezoluţia „invită autorităţile române să instituie garanţii prin care să asigure o bază transparentă şi legală pentru orice tip de cooperare instituţională şi să evite orice ingerinţă care dereglează mecanismele de verificare şi de echilibrare” şi „solicită întărirea controlului parlamentar asupra serviciilor de informaţii”.

Eurodeputaţii „îndeamnă autorităţile române să contracareze orice măsuri care ar dezincrimina corupţia” şi „să aplice strategia naţională anticorupţie” şi „recomandă cu fermitate reconsiderarea legislaţiei privind finanţarea, organizarea şi funcţionarea ONG-urilor în ceea ce priveşte potenţialul său de a avea un efect de intimidare asupra societăţii civile, precum şi în contradicţie cu principiul libertăţii de asociere şi dreptul la viaţă privată şi de a o alinia pe deplin” cadrului UE, mai scrie Agerpres.

Citește mai departe

Externe

Un tânăr a descoperit 95 000 de euro într-un dulap second-hand cumpărat de pe internet. Ce a făcut cu banii

Publicat

pe

De către

Un tânăr de 33 de ani din Timiș a avut parte de o surpriză de proporții după ce a cumpărat un dulap second-hand de pe internet. În interiorul dulapului, unul dintre copiii bărbatului a găsit o cutie metalică în care se aflau nu mai puțin de 95 000 de euro, scrie Adevarul.ro.

În urma unui anunţ de pe site-ul Olx, Samuel, care locuieşte în prezent în satul Bichigi din Timiş, a cumpărat de la un bărbat din Arad o piesă de mobilier la mâna a doua. Samuel povesteşte că înainte de a plăti mobila a deschis uşile şi s-a uitat înăuntru, dar nu a văzut nimic. Nici când a încarcat mobila, nici când a descărcat-o acasă, nici când a pus-o pe poziţie nu ar fi auzit nimic suspect. După o săptămână, unul dintre copii, jucându-se la dulap, a găsit în interior o cutie metalică.

Samuel şi soţia lui au suferit un şoc când au văzut cutia „burduşită“ cu bancnote de 500 de euro. Cei doi soţi s-au apucat să numere banii şi a rezultat suma de 95.000 de euro. Din acel moment, Samuel nu a mai avut linişte. „A fost un şoc mare. Când am văzut prima dată situaţia, nu ştiam ce se întâmplă”, a spus tânărul.

Frământat că nu ştie ce să facă cu banii, acesta l-a sunat totuși pe vânzătorul mobilei. După ce l-a descusut, încercând să afle care este relaţia cu tatăl său, Samuel a aflat că „în ultima perioadă tânărul şi tatăl său au avut o relaţie bună“.

Atunci i-a spus că au găsit în mobilă nişte bani. Nu i-a spus despre ce sumă este vorba, chemându-l la Bichigi să îi înmâneze banii.

Contactat de „Adevărul“, proprietarul mobilei şi al banilor, care a dorit să îşi păstreze anonimatul, a declarat că nu ştia de cei 95.000 de euro deţinuţi de tatăl său. Bărbatul l-a recompensat pe Samuel cu suma de 9.500 de euro a declarat că a fost profund impresionat de gestul tânărului.

Citește mai departe

Externe

Obiecte neidentificate strălucitoare în spațiul aerian al Irlandei. Autoritatea Aviației Irlandeze investighează fenomenul

Publicat

pe

De către

Autoritatea Aviației Irlandeze investighează mai multe mărturii ale unor piloți care susțin că au văzut lumini puternice și OZN-uri pe coasta de sud-vest a Irlandei, relatează BBC News.

Primele relatări în legătură cu aceste lucruri au apărut pe 9 noiembrie, când un pilot al companiei British Airways a contactat turnul de control al traficului aerian din Shannon. Pilotul voia să știe dacă în zona respectivă au loc exerciții militare, deoarece vedea pe cer „ceva mișcându-se foarte rapid”.

Pilotul efectua un zbor din Montreal spre Heathrow și a declarat că a văzut „o lumină foarte puternică”, apoi un obiect care s-a apropiat pe partea stângă a avionului, înainte să „vireze rapid spre nord”.

Un pilot al Virgin a declarat că este vorba despre mai „multe obiecte care urmează aceeași traiectorie” și că toate aceste obiecte sunt luminoase. Pilotul mai spune că a văzut „două lumini strălucitoare” în partea dreaptă, care au urcat apoi rapid.

Un alt pilot descrie viteza acestor obiecte neidentificate drept „astronimică”.

Sursa: Digi24.ro

Citește mai departe
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com