Connect with us
"
"

Sănătate

COVID-19 explicat: usturoi, vitamine și alcool – eficiente sau dăunătoare?

Publicat

pe

PE SCURT

Usturoiul, vitaminele, alcoolul. Mulți le consumă cu speranța că așa nu vor înhăța coronavirusul. Oare sunt ele eficiente sau mai mult dăunătoare? Cu ajutorul unui specialist, am încercat să-ți oferim o explicație despre asta.

PE LUNG

Din păcate, nu există încă un tratament specific împotriva infecției, împotriva bolii COVID-19. Apar multe întrebări referitor la usturoi. Usturoiul este un aliment, nu este medicament. El mai este utilizat ca preparat homeopatic în patologii cardiovasculare, dar iarăși, nu există doză, nu există indicațiile și așa mai departe. Nu utilizați în tratarea cu COVID-19. Usturoiul poate fi utilizat în întărirea și sporirea imunității, conținând microelemente și vitamine și doar atât.

COVID-19 explicat: usturoi, vitamine și alcool – eficiente sau dăunătoare?

Dacă ai mâncat un cățel de usturoi cu gândul că așa nu te atinge COVID-19; dacă ai băut 50 de grame de vodcă așa cum recomandă președintele R. Belarus Lukașenko „de otrăvit acest virus”, să știi că cele două nu te-au ajutat aproape cu nimic. De ce? Vezi în filmulețul de mai jos. Georgeta Carasiucenco îți explică la ce ajută, de fapt, usturoiul, tăria și vitaminele.

Geplaatst door Moldova.org op Woensdag 20 mei 2020

Nici vitaminele sau suplimentele alimentare nu au un impact demonstrat în prevenirea infecției de Covid-19 sau altor virusuri. Unii nutrienți ar putea ajuta la întărirea sistemului imunitar în lupta cu virusul. Aceștia sunt vitamina D, vitamina C, zinc și potasiu în cazul în care ai deficiențe. Medicii recomandă o dietă bogată în legume, fructe și proteine. De asemenea, pentru un organism sănătos e nevoie să faci mișcare regulat, să eviți stresul prin tehnici cum ar fi exercițiile de respirație sau meditația.

Alcoolul într-adevăr distruge virusul doar pe suprafețe și pe mâini. Alcoolul este bun pentru prelucrat mâinile atunci când nu aveți acces la apă și săpun. Alcoolul trebuie să fie pentru prelucrarea mâinilor de o tărie mai mult de 70 de grade. Nu încercați să beți alcool de 70 de grade. Vă va cauza arsurile mucoaselor.

Peste 80 de echipe de cercetători din întreaga lume lucrează intens la dezvoltarea unui vaccin. Și posibile tratamente medicamentoase specifice pentru infecția de coronavirus sunt în curs de investigare. Cele mai optimiste prognoze spun că vom putea avea un vaccin la finalul anului 2020.

Important

COVID-19 explicat. Toate episoadele

Publicat

pe

Episodul 1: Falsuri și adevăruri, în ce credem

În timp ce oamenii se infectează cu COVID-19, se tratează sau mor, mulți născocesc, vin cu tot felul de afirmații și apelează la remedii naturiste pentru a se proteja de acest virus care a infectat deja peste 5 mln de oameni din întreaga lume. În acest episod vorbim despre adevăruri și falsuri. În ce trebuie să credem și în ce nu.

Covid explicat: Falsuri și adevăruri, în ce credem

În timp ce oamenii se infectează cu COVID-19, se tratează sau mor, mulți născocesc, vin cu tot felul de afirmații și apelează la remedii naturiste pentru a se proteja de acest virus care a infectat deja peste 5 mln de oameni din întreaga lume. În acest episod vorbim despre adevăruri și falsuri. În ce trebuie să credem și în ce nu.

Geplaatst door Moldova.org op Dinsdag 26 mei 2020

Episodul 2: Purtăm sau nu mănuși?

Mănușile – ele ne protejează de Coronavirus sau nu? Când și cum trebuie să le purtăm, sau mai bine ne lipsim de ele?

COVID-19 explicat: purtăm sau nu mănuși?

Salut! Sunt @Tatiana Beghiu și astăzi vorbim despre mănuși și dacă ele ne protejează de acest virus care a afectat peste trei milioane de oameni din întreaga lume.Acest video explicativ face parte dintr-o serie de filmulețe lansate de Moldova.org, în care explicăm cum să-ți dai seama dacă ești infectat, de ce COVID-19 este periculos, cum se transmite și altele.

Geplaatst door Moldova.org op Dinsdag 28 april 2020

Episodul 3: Purtăm sau nu mască?

Ce facem cu măștile? Când și unde este indicat să le purtăm? Aflați în al treilea episod din seria „COVID-19 explicat”.

Covid-19 explicat: purtăm sau nu mască?

Salut! Sunt Georgeta Carasiucenco, reporteră Moldova.org și astăzi îți răspund la întrebarea: purtăm sau nu purtăm măști?Noi începem o serie de filmulețe în care o să-ți explicăm foarte simplu aspecte ce țin de coronavirus și cum ne protejăm de el.

Geplaatst door Moldova.org op Dinsdag 21 april 2020

Episodul 4: Cum îți dai seama că ești infectat?

Care sunt simptomele Coronavirusului? Cum îți dai seama că ești infectat? Afli în episodul 4.

Covid-19 explicat: cum îți dai seama că ești infectat?

Mai sunt cinci zile până se încheie starea de urgență din țară, dar virusul nu se duce nicăieri. El rămâne cu noi, nu se știe pe cât timp. Pentru că virusul este periculos, în special pentru persoanele care suferă de diabet zaharat, hipertensiune arterială, dar și alte boli, Georgeta Carasiucenco povestește cât se poate de simplu despre cum îți dai seama că ești infectat.

Geplaatst door Moldova.org op Maandag 11 mei 2020

Episodul 5: De ce automedicația este mai periculoasă ca niciodată?

În episodul 5 vorbim despre autodiagnosticare și automedicație. În încercarea de a evita la maximum spitalele în această perioadă, tratamentul fără supravegherea unui medic specialist poate fi foarte periculos.

Covid-19 explicat: De ce automedicația este mai periculoasă ca niciodată?

Salut, în episodul de azi Ana Gherciu vorbește despre ceea ce mulți dintre noi facem – autodiagnosticarea și automedicația. În încercarea de a evita la maximum spitalele în această perioadă, tratamentul fără supravegherea unui medic specialist poate fi foarte periculos.Ai grijă de sănătatea ta și, dacă mai poți, #staiacasă!

Geplaatst door Moldova.org op Donderdag 14 mei 2020

Episodul 6: Usturoi, vitamine și alcool – eficiente sau dăunătoare?

Ai auzit că mâncatul usturoiului te păzește de COVID-19 și ai văzut la televizor cum președintele R. Belarus Lukașenko recomandă „de otrăvit acest virus” cu 50 de grame de vodcă. Să știi că acestea nu te ajută cu nimic. De ce? Află în episodul 6.

COVID-19 explicat: usturoi, vitamine și alcool – eficiente sau dăunătoare?

Dacă ai mâncat un cățel de usturoi cu gândul că așa nu te atinge COVID-19; dacă ai băut 50 de grame de vodcă așa cum recomandă președintele R. Belarus Lukașenko „de otrăvit acest virus”, să știi că cele două nu te-au ajutat aproape cu nimic. De ce? Vezi în filmulețul de mai jos. Georgeta Carasiucenco îți explică la ce ajută, de fapt, usturoiul, tăria și vitaminele.

Geplaatst door Moldova.org op Woensdag 20 mei 2020

Episodul 7: Trebuie sau nu să ne dezinfectăm hainele și încălțămintea?

Este sau nu necesar să dezinfectăm hainele și încălțămintea când revenim de afară? Află în episodul 7.

Covid expicat: trebuie sau nu să ne dezinfectăm hainele și încălțămintea?

Deși vorbim deja de trei luni despre COVID-19, totuși continuăm să avem foarte multe neclarități. De aceea, noi continuăm seria de filmulețe în care explicăm ce trebuie să facem pentru a ne proteja de acest virus.

Geplaatst door Moldova.org op Donderdag 21 mei 2020

Episodul 8: Plasma, eficientă sau nu?

Știai că deocamdată nu există studii care să confirme eficiența plasmei persoanelor tratate de infecția de COVID-19? Indiferent de asta, plasma extrasă de la persoanele tratate de coronavirus este folosită în tratamentul celor aflați în stare gravă și a celor conectați la aparatele de ventilație mecanică.

Covid-19 explicat. Plasma, eficientă sau nu?

Știai că deocamdată nu există studii care să confirme eficiența plasmei persoanelor tratate de infecția de COVID-19? Indiferent de asta, plasma extrasă de la persoanele tratate de coronavirus este folosită în tratamentul celor aflați în stare gravă și a celor conectați la aparatele de ventilație mecanică. Ce se întâmplă cu plasma și lupsa cu COVID-19? Explicăm!

Geplaatst door Moldova.org op Vrijdag 22 mei 2020

Episodul 9: Ce presupune un test pentru COVID-19?

În ce condiții ți se poate preleva testul pentru COVID-19? În ce constă procedura, cât timp durează să afli rezultatul și cât trebuie să achiți pentru acesta? Află în episodul 9.

Covid explicat: Ce presupune un test pentru COVID-19?

În ce condiții ți se poate preleva testul pentru COVID-19? În ce constă procedura, cât timp durează să afli rezultatul și cât trebuie să achiți pentru acesta?Jurnalista Tatiana Beghiu îți răspunde la aceste întrebări, pe scurt. Nu uita să dai like și să distribui acest video și prietenilor tăi 🙂

Geplaatst door Moldova.org op Woensdag 27 mei 2020

Episodul 10: Coronavirusul comparat cu alte pandemii

Pandemia provocată de coronavirus este o noutate pentru lumea contemporană. Sau nu? Ana Gherciu povestește ce alte pandemii s-au întâmplat în trecut și ce este Covid-19, în comparație cu pandemiile anterioare.

Coronavirusul comparat cu alte pandemii

Pandemia provocată de coronavirus este o noutate pentru lumea contemporană. Sau nu? Ana Gherciu vă povestește ce alte pandemii s-au întâmplat în trecut și ce este Covid-19, în comparație cu pandemiile anterioare.Dacă ți-a plăcut acest video, nu uita să-l distribui cu prietenii și rudele tale 🙂

Geplaatst door Moldova.org op Dinsdag 9 juni 2020

Episodul 11: Coronavirusul la copii

Cum suportă copiii coronavirusul? Este adevărat că acest Covid-19 nu îi afectează în aceeași măsură ca și pe adulți? Și dacă mama se îmbolnăvește, se transmite acest virus prin laptele matern? Află în episodul 11.

Covid explicat: Coronavirusul la copii

Cum suportă copiii coronavirusul? Este adevărat că acest Covid-19 nu îi afectează în aceeași măsură ca și pe adulți? Și dacă mama se îmbolnăvește, se transmite acest virus prin laptele matern?@Ana Gherciu îți răspunde la aceste întrebări într-un nou episod din seria „Covid-19 explicat”.

Geplaatst door Moldova.org op Dinsdag 9 juni 2020

Episodul 12: Avem sau nu motive de relaxare?

În timp ce măsurile de restricție sunt ridicate, una câte una, cifra infectaților de Coronavirus a fost într-o continuă creștere. În acest context, avem sau nu motive să ne relaxăm? Află în ultimul episod din seria noastră „COVID-19 explicat”.

COVID-19 explicat. Avem sau nu motive de relaxare?

Dragii noștri, astăzi încheiem rubrica „COVID-19 explicat” și o facem cu o întrebare foarte importantă – Avem sau nu motive de relaxare?Cifrele nu ne avantajează deloc, mai ales dacă le comparăm cu experiența altor state. Voi ce părere aveți?

Geplaatst door Moldova.org op Woensdag 10 juni 2020

Citește mai departe

Sănătate

COVID-19 explicat: Coronavirusul la copii

Publicat

pe

De către

Cum suportă copiii coronavirusul? Este adevărat că acest Covid-19 nu îi afectează în aceeași măsură ca și pe adulți? Și dacă mama se îmbolnăvește, se transmite acest virus prin laptele matern?

Ana Gherciu îți răspunde la aceste întrebări într-un nou episod din seria „Covid-19 explicat”.

Covid explicat: Coronavirusul la copii

Cum suportă copiii coronavirusul? Este adevărat că acest Covid-19 nu îi afectează în aceeași măsură ca și pe adulți? Și dacă mama se îmbolnăvește, se transmite acest virus prin laptele matern?@Ana Gherciu îți răspunde la aceste întrebări într-un nou episod din seria „Covid-19 explicat”.

Geplaatst door Moldova.org op Dinsdag 9 juni 2020

Puteți vedea cum se manifestă coronavirusul comparat cu alte virusuri aici.

Citește mai departe

Sănătate

COVID-19 explicat: Coronavirusul, mai periculos decât alți viruși?

Publicat

pe

De către

Covid-19 nu este prima pandemie cu care s-a confruntat omenirea: ciumă, malarie, variolă, HIV/SIDA sunt doar câteva dintre ele. O bună parte dintre acestea au apărut ca urmare a interacțiunilor dintre oameni și animale și au fost favorizate de comerț și globalizare.

Ana Gherciu vă povestește ce alte pandemii s-au întâmplat în trecut și ce este Covid-19, în comparație cu pandemiile anterioare.

Coronavirusul comparat cu alte pandemii

Pandemia provocată de coronavirus este o noutate pentru lumea contemporană. Sau nu? Ana Gherciu vă povestește ce alte pandemii s-au întâmplat în trecut și ce este Covid-19, în comparație cu pandemiile anterioare.Dacă ți-a plăcut acest video, nu uita să-l distribui cu prietenii și rudele tale 🙂

Geplaatst door Moldova.org op Dinsdag 9 juni 2020

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

Social2 ore în urmă

Trei știri bune: Film în pod, chipsuri sănătoase și solidaritate împotriva virusului

Pe urmele lui Zaharia Cușnir Astăzi va avea loc premieră unui film în care regizorul Victor Galușca reconstruiește momentul în care au fost găsite legendarele negative...

Social3 ore în urmă

Un genocid sovietic nerecunoscut, discutat la Europa Liberă

S-au trezit în miezul nopţii, în trenuri pentru vite, fără cei dragi alături, fără nume, fără bunuri, îmbulziți cu alți...

Social6 ore în urmă

6 iulie 2020. COVID-19, PE SCURT: 369 cazuri de infectare și 13 decese în weekend

Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în...

LifestyleO zi în urmă

Recomandare Moldova.org / 5 experiențe pe care poți să le ai ca turist în Moldova, de la Cristina Ostapenco

Gazda rubricii cu recomandări din această săptămână este Cristina Ostapenco, travel consultant la Go Travel. Nu stă o zi locului,...

Sănătate3 zile în urmă

COVID-19 poate afecta sănătatea pe termen lung: evaluările efectuate în proiectul „Grijă pentru colegi” arată consecințele infecției

Peste 60 de persoane au beneficiat deja de investigații și consultații medicale gratuite în cadrul Proiectului „Grijă pentru colegi”, lansat...

Politică3 zile în urmă

Protest în regiunea transnistreană: „Noi nu vă limităm în totalitate”

PE SCURT Ieri în Râbnița a avut loc un protest după ce așa-zisele autorități transnistrene au anulat permisele locuitorilor care...

Divertisment3 zile în urmă

Cine a fost Lidia Istrati – scriitoarea care a votat cu ambele mâini Declarația de Independență

Politiciana și scriitoarea Lidia Istrati a fost parlamentară în două legislaturi și persoana care, la 27 august 1991, a votat...

Advertisement

Politică

Politică7 zile în urmă

Ce înseamnă schimbările în Constituția Rusiei și cum ar putea influența regiunea transnistreană. Explicăm

PE SCURT De pe 25 iunie până pe 1 iulie are loc referendumul pentru modificarea Constituției Federației Ruse. În regiunea...

Politică2 săptămâni în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană. Trei sate moldovenești din stânga Nistrului au trecut în subordinea Tiraspolului?

PE SCURT Așa-zisele autorități transnistrene anunță că aproape 80% dintre cazurile de COVID-19 au fost tratate.  Thomas Mayr Harting, reprezentantul...

Politică3 săptămâni în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană. „Discriminare. Autoritățile moldovenești nu au anulat bacalaureatul pentru studenții din regiune”

PE SCURT Astăzi, 16 iunie, în regiunea transnistreană, se încheie starea de urgență, însă restricțiile rămân în vigoare. Acest lucru...

Istorie4 săptămâni în urmă

„Politicienii folosesc divizarea în societate, manipulând cu preferințele alegătorilor”, spune o doctoră în Științe Politice

PE SCURT Instalarea stării de urgență pare că a amplificat problemele politice și divergențele existente în societate, la fel ca...

Politică4 săptămâni în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană: Tiraspolul sugerează că s-a descurcat mai bine decât Chișinăul

PE SCURT Biroul Politici de Reintegrare a anunțat că au fost ridicate unele restricții de circulație pentru locuitorii satelor din...

Politică1 lună în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană / Autoritățile separatiste vor achita compensații de 23 euro antreprenorilor

PE SCURT În săptămâna trecută în regiunea transnistreană a fost prelungită starea de urgență, un bebeluș a fost testat pozitiv...

Politică1 lună în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană. Tiraspolul atacă Chișinăul: „Deficit de conștiință și rațiune”

PE SCURT Așa-zisele autorități din regiunea transnistreană redeschid treptat afacerile și instituțiile. 143 de beneficiari și angajați ai internatului psihoneurologic...

Advertisement

Opinii

iulie 2020
L Ma Mi J V S D
« iun.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031