Corpurile celor două fete înecate în apele Prutului, găsite după mai multe zile

Corpurile celor două fete înecate pe 19 iunie în bulboanele Prutului au fost găsite după mai multe zile. Trupul neînsufleţit al primei fetiţe a fost găsit pe 24 iunie, iar cea de-a doua minoră – cu o zi mai târziu.

Astfel, în primul caz corpul neînsufleţit a ieşit singur la suprafaţă. Acesta a fost găsit la câţiva kilometri distanţă de localitate de către săteni. În cel de-al doilea caz scafandrierii au depistat corpul victima pe malul drept al râului Prut, la aproximativ un kilometru de la locul tragediei.

Tragedia s-a produs în apropierea satului Măcărești, raionul Ungheni. Cele două fete care se aflau la scăldat în localitatea Măcărești au dispărut în apele Prutului după ce au fost luate de curenți. Cea de-a treia fată, care era şi ea la scăldat, a ieșit la mal și a cerut ajutor.

Un pescar, care se afla pe malul drept al Prutului, a anunțat polițiștii de frontieră români susținând că a văzut trei fete în momentul în care au intrat în apă la scăldat, pe malul Prutului dinspre Republica Moldova. La scurt timp, a spus acesta, una din fete a ieșit la mal și a cerut ajutor.

Potrivit datelor oferite de Serviciul Situațiilor Excepționale, de la începutul acestui an în bazinele acvatice și-au pierdut viața 38 de persoane, inclusiv opt minori.

Pentru a preveni cazurile de înec, salvatorii au lansat, sâmbătă, o campanie de prevenire a înecurilor. Salvatorii au demonstrat că nerespectarea regulilor de comportament pe apă poate duce la urmări fatale. La lacul Valea Morilor din Chișinău, scafandrierii şi angajații stațiilor de salvare au simulat o situație de înec şi au prezentat metodele de salvare.

[youtube id=”ovtPZP09J-g”]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.