Consecinţele ploilor: drumuri deteriorate, arbori doborâți și mașini blocate în şapte raioane// VIDEO

Ploile din după-amiaza zilei de duminică și provocat pagube în şapte raioane ale țării: Criuleni, Ungheni, Leova, Cantemir, Cimișlia, Glodeni, Strășeni, dar și în municipiul Bălți și Chișinău. Din cauza apei, mai multe drumuri locale au fost deteriorate, arborii au fost doborâți, iar mașinile au fost blocate în apă.

Astfel, acoperișuri deteriorate au fost înregistrate în raionul Leova, 20 foi de ardezie fiind distruse de pe acoperișul spitalului raional, de pe acoperișul grădiniței din satul Gotești, raionul Cantemir, dar și de pe un depozit de cereale (țiglă metalică de pe aproape 30% din toată suprafața) din orașul Glodeni.

Peste 11 arbori căzuți au fost înregistrați în orașul Bălți, aceştia au fost doborâți pe diferite sectoare de străzi, peste un balcon, peste două mașini și peste o conductă de gaz de tensiune joasă, dar și peste linii de troleibuz.

Circulația a fost blocată de arbori căzuți și pe mai multe străzi din orașul Ungheni, dar și orașul Leova.

În toate aceste cazuri, salvatorii și pompierii din teritoriu au intervenit pentru defrișarea și ridicarea copacilor, spre eliberarea curților și traseelor.

Drumuri locale deteriorate au fost înregistrate în satele Stețcani și Miclești, raionul Criuleni. Mai mult, tot salvatorii au deblocat mai multe mijloace de transport din apă, de pe mai multe străzi din Chișinău și Bălți, astfel persoanele din mașini fiind în afara oricărui pericol.

Echipe de pompieri au intervenit și pentru pomparea apei din curți, subsoluri și grădini din orașul Cmișlia, Leova și Chișinău.

Mai mult, ploaia cu grindină a distrus o suprafață de 1,5 ha de viță de vie din orașul Leova. Comisiile pentru situații excepționale locale urmează să estimeze pagubele. Potrivit ultimelor informații, în urma ploilor nimeni nu a avut de suferit, echipele de salvatori și pompieri intervenind la solicitările cetățenilor, pentru lichidarea consecințelor ploii.

[youtube id=”osZoBbvU4-g”]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.